HELLO! стартира днес и с български вариант

15.12.2010 /08:16 | Източник: в. Класа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Това е най-авторитетното светско списание в света, напомня издателят на HELLO!България Любомир Станиславов.

Архитект Любомир Станиславов е роден на 27 февруари 1976 г. Като тийнейджър участва в множество състезания по математика, а също и в националния отбор по баскетбол. Вероятно по това време развива любовта си към състезанията. Като студент по архитектура има няколко международни специализации, а паралелно с това става и главен редактор на първото масово автомобилно издание в България. След това работата му се свързва с успехите на много издания.

От 5 години оглавява едно от бързо прогресиращите издателства у нас. В момента
S Media Team е партньор на едни от най-престижните световни издатели, като BBC, Haymarket и Hola Spa.
Портфолиото на издателството включва 8 списания (сред които
BBC TopGear, BBC GoodFood, BBC Knowledge, F1 Racing, Hello) и 9 WEB страници. Любопитна подробност - по негови проекти са изградени някои от най-интересните сгради в София и страната.

Арх. Станиславов, бихте ли представили българския вариант на
HELLO! – каква ще бъде периодичността, какъв е обемът, какъв процент ще са материалите с БГ тематика и с чужда?

Историята на HELLO! и Hola! е повече от любопитна. За разлика от други големи имена в медийния свят оригиналът Hola! се ражда тихо в апартамента на двамата основатели в Барселона - журналиста Антонио Санчес и хумориста график Конти през далечната 1944 г.

В края на Втората световна война светът изживява криза, подобна на сегашната, а читателите повече от всякога имат нужда от градивна информация.
Заради сватбата на испанския крал Хуан Карлос през 1962 г., отразена от Hola!,  тиражът чупи всички рекорди по продажба, познати до момента. Броят, в който тя е отразена, достига космическите 2 млн. екземпляра. След това списанието започва да излиза в 250 000-ен тираж.
През 1988 г. се ражда английската версия, а в първия брой е публикувано първото интервю, дадено от член на кралската фамилия – принцеса Ана.

HELLO! България ще позволи на читателите си да се присъединят към привилегирования кръг на звезди от световен мащаб. На страниците на списанието те ще открият не само вълнуващи житейски истории, но също така най-актуалната информация от модните подиуми, тайните за добра форма и красота на известните личности и преглед на културните събития в страната. Читателите ще имат възможността да посетят най-вълнуващите кътчета по земята, да се насладят на специално подбрани рецепти и да бъдат информирани за предстоящите събития в любимите им телевизионни сериали.

HELLO! България ще излиза 2 пъти месечно. Почитателите му могат да го очакват всеки втори четвъртък на месеца. Списанието ще ги зарадва с повече от 92 страници, което предвид формата му и изключително атрактивната цена от 1,99 лв. ще им позволи да научат 2 пъти повече за любимите звезди.

Съотношението на чуждите към българските звезди не е фиксирано, то ще се движи съобразно новините.
HELLO! е отражение на по-добрата страна на живота и ще я отразява там, където я открие, без да прави разлика между български и чужди имена.

Какво да очакваме в първия брой? До каква степен българският вариант на списанието ще бъде обвързан с английския и испанския?

С помощта на нашите британски колеги направихме ексклузивно интервю с принц Кирил. Той определено е знаменитост у нас, но също и в Мадрид и Лондон, където пресата следи личния му живот отблизо. Лично аз не мога да преценя дали той е българска или чуждестранна звезда.

В брой 1 сме подготвили селекция от ексклузивни материали. За мен най-интересен бе разказът на драматичната ин витро история на Селин Дион. Тя разказва за петте си неуспешни ин витро опита и шестия успешен. Оказва се, че това социален проблем, които у нас засяга над 270 000 двойки, подали документи в новия ин витро фонд. Публикуваме уникалното първо съвместно интервю на принц Улям и Кейт Мидълтън, без съмнение тяхната сватба ще е събитието на 2011 г.

В първи брой на
HELLO! България читателите ще бъдат гости на най-известната блондинка на планетата – Парис Хилтън. Ще можете да й гостувате директно в нейния дом, да видите тайните й кътчета и дори розовото й Bentley.

Списанието ще разкрие къде се крие надеждата и нужно ли е да имаш големи мечти, за да бъдеш велик. Мъжът, който накара хиляди жени да заобичат спорта, ще бъде в компанията на най-красивите жени, а топманекенката Наоми Кембъл ще разкрие колко студена е московската зима. Постарали сме се броят да носи настроение и оптимизъм.

Естествено,
HELLO! България ще продължи да следва традициите, наложени от испанското и английското издание. Сред ценностите на списанието твърдо са залегнали уважение, съпричастност и добронамереност към известните личности.

Навсякъде по света, а вече и в България,
HELLO! не търси сензацията, то я създава. Списанието се е наложило на международния пазар като ексклузивен гост на най-важните събития в живота на звездите – какво по-голямо свидетелство за доверие, емоционалност и достоверност?! Това не би могло да се случи, ако HELLO! допускаше публикуването на спекулативна или некоректна информация. В този смисъл отговорът на въпроса за жълтите новини е еднозначен, такива няма да има!

HELLO! България ще се отличи от другите светски списания у нас със своята обширна и коректна информация. Сигурен съм, че много скоро читателят ще разбере, че ние ще бъдем единствените у нас с истински достъп до звездите.
Списанието не задава въпроси, то дава отговори. На страниците му няма недоизказани факти, скрити истини или намеци. Именно затова то ще влиза в домовете на най-известните хора в света.

Още със старта на първия брой
Facebook страницата ни се радва на завиден интерес, а за мнозина това не e ново издание, а просто българската версия на любимото им списание.

Споменахте за вашия фейсбук профил, а ще има ли изданието своя
WEB страница?

Заедно с принт версията на списанието ние стартираме паралелно и в интернет. Не бих нарекъл това обаче web версия на изданието. Интернет страницата www.Hola.bg ще бъде съвсем различен медиен канал, допълващ, а не дублиращ списанието. Страницата ще се ъпдейтва ежеминутно от отделен екип. Така нашите читатели ще могат да научават за световните събития в момента, в който те се случват придружени  от много снимки и видео.

Най-голямата разлика с болшинството конкурентни сайтове е, че 100% от съдържанието ще е легално с платени авторски права, надяваме се скоро това да има значение и у нас. Целта ни през 2011 г. е да вкараме сайта
www.Hola.bg в Tоп 100 на най-популярните български интернет сайтове. Познавайки съдържанието, с което разполагаме, аз съм убеден, че това е повече от реална цел.

Кои са вашите автори – представете конкретни имена, ако това е в интерес на изданието?

Подбрали сме екипа си изключително внимателно. Всеки от авторите е професионалист в своята област – практика, на която се дължи и успехът на списанието по света. Заедно с това търсихме позитивни хора, които да успеят да предадат идеята и посланието на оригиналните издания.

Главен редактор на
HELLO! България е Станислав Дочев – журналист с почти 10-годишен опит в звездната тематика, който се ползва с доверие в медийните среди и светското пространство. Освен това най-опитният журналист в екипа ни, има над 30 години стаж в престижни печатни издания, а най-младият журналист в HELLO! е току-що завършил Софийския университет.

И българи са присъствали като герои на страниците на HELLO!. Сватбата на принцеса Калина например намери отражение във всички варианти на това издание. Смятате ли, че след като имаме и българско HELLO!, българските персонажите ще стигат по-често и до читателите в другите страни?

Не само принцеса Калина, но и цялото българско царско семейство е чест гост на страниците на испанското HOLA! Мисля, че ние, българите, имаме незаслужено ниско самочувствие. Ако се огледате, ще откриете много успели българи или хора с българско потекло в най-различни сфери и държави по света. Дилма Русеф, Бербатов, Стоичков и много други.

HELLO! и Hola! са навсякъде и следват успелите хора, без да се интересуват откъде произхождат те.  Добър знак за нас е интересът на испанските ни колеги - те ще публикуват нашето интервю с принц Кирил от брой 1 в съкратен вид.

S Media Team пуска ново издание въпреки кризата. Какво ново да очакваме от издателството?

Нямаме за цел на всяка цена да пускаме нови издания, по-скоро целта ни в момента е да развиваме и утвърждаваме портфолиото от издания, с които разполагаме в момента.

BBC TopGear вече е едноличен лидер в сегмента на месечните заглавия с автомобилна тематика, целта ни през 2011 г. ще бъде BBC TopGear да оглави и класацията при мъжките заглавия, където в момента сме трети.
BBC GoodFood без съмнение е лидерът в кулинарните заглавия у нас, в момента това заглавие изживява истински бум, абонатите вече надхвърлят 10% от тиража, ако искате сами да се убедите, просто надникнете във Facebook.
BBC Knowledge е най-универсалното ни издание, през 2011 г. сме на път да изненадваме всички негови почитатели с нещо много приятно и неочаквано от всички тях. F1 Racing е официалното издание на F1 в света. След най-интересния сезон в този спорт нашето очакване е именно това списание да реализира най-голям ръст през 2011 г.

Вече имаме първите индикации за повишения интерес към списанието както от заявките на пазара, така и от интереса към интернет страницата
www.F1Racing.bg, единствения официален сайт на този спорт у нас. Приемам за успех и факта, че нишовите ни издания Yachting and LifeStyle и Prime Time бяха единствени в своите сегменти, които оцеляха въпреки свирепата криза в сегмента на луксозните стоки.


Сподели в
 

Препечатваме коментар на журналистта и евродепутат Иво Христов, който той публикува в своя Фейсбук-профил.

30.08.2021/20:43

Битката с фалшивите новини премина от фазата на говоренето в етап на реална борба - стана ясно от информацията на компанията Туитър. Имаме стратегия за борба с фалшивите новини, проектът ще се осъществи със съдействието на двете най-големи информационни агенции - Ройтерс и Асошиейтед Прес, съобщиха тази седмица от Туитър.

11.08.2021/12:37

„Лайв" във facebook, откъдето разбираме новините от деня. Клипче от любимия ни влогър в YouTube. Десетки кадри в Tik Tok. Instagram телевизия. Досега не сме живели в свят с толкова много видеосъдържание. Повечето хора, които се занимават с това, са самоуки, но след романтичното начало на тази ера идва нуждата от професионално обучение.

02.08.2021/14:55

Изследване на медийното финансиране в България и механизмите на неговата отчетност е показало необходимостта от реформиране на медийния регистър. Съдържанието на регистъра за собствеността и финансирането на медиите трябва да се оптимизира и реформира, така че да бъде полезно не само за разследващите и регулаторни органи, но и за самите медии и гражданското общество.

08.07.2021/18:51

Социалните мрежи като инструмент за дезинформация. На това е посветен поредният трети епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“.

07.07.2021/17:43

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Уродливият образ на жълтата преса, обрисуван още преди повече от век с жлъчен хумор от патриарха на българската литература, е болезнено разпознаваем и днес в част от медийния ни пейзаж. Нека сверим отново професионалните си координати с погледа на класика...

22.09.2021 /12:29 | Източник: anapest.org/vbox7.com

„Усмивката/със свойта нишка лека/човека тя привързва към човека.“ Така се пее в една песен на легендарната група „Трамвай № 5“. Песента важи с пълна сила за сутрешния екип на „Денят започва“ в БНТ и най-вече за водещата Христина Христова. Колкото и да си сънен или кисел, не можеш да останеш безразличен щом Хриси със заразяващата си усмивка ти каже: „Добро утро. Първи сме!“

20.09.2021 /07:21 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

На 10 септември от 20:30 ч.в зала „България“ в София световноизвестният руски диригент Валерий Гергиев и солисти на симфоничния оркестър на Мариинския театър (Санкт Петербург, Русия) със Софийската филхармония, ще изнесат Благотворителен концерт в подкрепа на инициативата за изграждане на нов акустичен музикален център в България, който да се превърне в духовен и културен храм за възпитание на поколения млади хора, а също да постави българската столица редом до големите културни центрове на света.

09.09.2021 /20:13 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

На 5 септември се навършват 125 г. от рождението на Сергей Румянцев - ярък поет, работил във в. "Земеделско знаме", съосновател на хумористичното земеделско списание "Див дядо". Отвлечен и убит по време на "белия терор" през 1925 г.

05.09.2021 /20:02 | Автор: Богомил Колев | Източник: СБЖ/Дума

 Спомени и архиви

Журналистът Иван Бакалов припомня във Фейсбук групата "Мемоари, майтапи и тъга по журналистиката :)" събития отпреди близо четвърт век - купуването на "24 часа" от ВАЦ, първата журналистическа стачка там, връщането на Валери Найденов начело на вестника, конфликтите му с журналистите и прочутата му фраза за "паметника" и "песъчинките на световния журналистически плаж".

15.07.2021 /09:31 | Автор: Иван Бакалов | Източник: Фейсбук

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

София ин´т Велд: „Тук сме, за да ви подкрепим. Видяхме проблеми, но и огромна решимост на българите да се справят с предизвикателствата.” Елена Йончева: „Ако не надвием корупцията, ще продължим да сме бедна държава със зависими медии.”

24.09.2021 /19:15

Символно и логично точно на днешния Ден на Независимостта на България отбелязваме и 100-годишнината от отлитането във вечността на патриарха на българската литература Иван Вазов

22.09.2021 /13:06

Днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изнесе годишното обръщение за състоянието на Съюза пред членовете на Европейския парламент. В речта си тя подчерта необходимостта от по-добра защита на журналистите, независимостта на медиите и правото на обществото на информация. Обяви и две важни за свободата на медиите и за защитата на журналистите инициативи.

15.09.2021 /15:30

 Мнения

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Как преди три десетилетия демокрацията настъпваше през телевизията и до какви днешни въпроси ни доведе

05.08.2021 /07:45 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки