HELLO! стартира днес и с български вариант

15.12.2010 /08:16 | Източник: в. Класа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Това е най-авторитетното светско списание в света, напомня издателят на HELLO!България Любомир Станиславов.

Архитект Любомир Станиславов е роден на 27 февруари 1976 г. Като тийнейджър участва в множество състезания по математика, а също и в националния отбор по баскетбол. Вероятно по това време развива любовта си към състезанията. Като студент по архитектура има няколко международни специализации, а паралелно с това става и главен редактор на първото масово автомобилно издание в България. След това работата му се свързва с успехите на много издания.

От 5 години оглавява едно от бързо прогресиращите издателства у нас. В момента
S Media Team е партньор на едни от най-престижните световни издатели, като BBC, Haymarket и Hola Spa.
Портфолиото на издателството включва 8 списания (сред които
BBC TopGear, BBC GoodFood, BBC Knowledge, F1 Racing, Hello) и 9 WEB страници. Любопитна подробност - по негови проекти са изградени някои от най-интересните сгради в София и страната.

Арх. Станиславов, бихте ли представили българския вариант на
HELLO! – каква ще бъде периодичността, какъв е обемът, какъв процент ще са материалите с БГ тематика и с чужда?

Историята на HELLO! и Hola! е повече от любопитна. За разлика от други големи имена в медийния свят оригиналът Hola! се ражда тихо в апартамента на двамата основатели в Барселона - журналиста Антонио Санчес и хумориста график Конти през далечната 1944 г.

В края на Втората световна война светът изживява криза, подобна на сегашната, а читателите повече от всякога имат нужда от градивна информация.
Заради сватбата на испанския крал Хуан Карлос през 1962 г., отразена от Hola!,  тиражът чупи всички рекорди по продажба, познати до момента. Броят, в който тя е отразена, достига космическите 2 млн. екземпляра. След това списанието започва да излиза в 250 000-ен тираж.
През 1988 г. се ражда английската версия, а в първия брой е публикувано първото интервю, дадено от член на кралската фамилия – принцеса Ана.

HELLO! България ще позволи на читателите си да се присъединят към привилегирования кръг на звезди от световен мащаб. На страниците на списанието те ще открият не само вълнуващи житейски истории, но също така най-актуалната информация от модните подиуми, тайните за добра форма и красота на известните личности и преглед на културните събития в страната. Читателите ще имат възможността да посетят най-вълнуващите кътчета по земята, да се насладят на специално подбрани рецепти и да бъдат информирани за предстоящите събития в любимите им телевизионни сериали.

HELLO! България ще излиза 2 пъти месечно. Почитателите му могат да го очакват всеки втори четвъртък на месеца. Списанието ще ги зарадва с повече от 92 страници, което предвид формата му и изключително атрактивната цена от 1,99 лв. ще им позволи да научат 2 пъти повече за любимите звезди.

Съотношението на чуждите към българските звезди не е фиксирано, то ще се движи съобразно новините.
HELLO! е отражение на по-добрата страна на живота и ще я отразява там, където я открие, без да прави разлика между български и чужди имена.

Какво да очакваме в първия брой? До каква степен българският вариант на списанието ще бъде обвързан с английския и испанския?

С помощта на нашите британски колеги направихме ексклузивно интервю с принц Кирил. Той определено е знаменитост у нас, но също и в Мадрид и Лондон, където пресата следи личния му живот отблизо. Лично аз не мога да преценя дали той е българска или чуждестранна звезда.

В брой 1 сме подготвили селекция от ексклузивни материали. За мен най-интересен бе разказът на драматичната ин витро история на Селин Дион. Тя разказва за петте си неуспешни ин витро опита и шестия успешен. Оказва се, че това социален проблем, които у нас засяга над 270 000 двойки, подали документи в новия ин витро фонд. Публикуваме уникалното първо съвместно интервю на принц Улям и Кейт Мидълтън, без съмнение тяхната сватба ще е събитието на 2011 г.

В първи брой на
HELLO! България читателите ще бъдат гости на най-известната блондинка на планетата – Парис Хилтън. Ще можете да й гостувате директно в нейния дом, да видите тайните й кътчета и дори розовото й Bentley.

Списанието ще разкрие къде се крие надеждата и нужно ли е да имаш големи мечти, за да бъдеш велик. Мъжът, който накара хиляди жени да заобичат спорта, ще бъде в компанията на най-красивите жени, а топманекенката Наоми Кембъл ще разкрие колко студена е московската зима. Постарали сме се броят да носи настроение и оптимизъм.

Естествено,
HELLO! България ще продължи да следва традициите, наложени от испанското и английското издание. Сред ценностите на списанието твърдо са залегнали уважение, съпричастност и добронамереност към известните личности.

Навсякъде по света, а вече и в България,
HELLO! не търси сензацията, то я създава. Списанието се е наложило на международния пазар като ексклузивен гост на най-важните събития в живота на звездите – какво по-голямо свидетелство за доверие, емоционалност и достоверност?! Това не би могло да се случи, ако HELLO! допускаше публикуването на спекулативна или некоректна информация. В този смисъл отговорът на въпроса за жълтите новини е еднозначен, такива няма да има!

HELLO! България ще се отличи от другите светски списания у нас със своята обширна и коректна информация. Сигурен съм, че много скоро читателят ще разбере, че ние ще бъдем единствените у нас с истински достъп до звездите.
Списанието не задава въпроси, то дава отговори. На страниците му няма недоизказани факти, скрити истини или намеци. Именно затова то ще влиза в домовете на най-известните хора в света.

Още със старта на първия брой
Facebook страницата ни се радва на завиден интерес, а за мнозина това не e ново издание, а просто българската версия на любимото им списание.

Споменахте за вашия фейсбук профил, а ще има ли изданието своя
WEB страница?

Заедно с принт версията на списанието ние стартираме паралелно и в интернет. Не бих нарекъл това обаче web версия на изданието. Интернет страницата www.Hola.bg ще бъде съвсем различен медиен канал, допълващ, а не дублиращ списанието. Страницата ще се ъпдейтва ежеминутно от отделен екип. Така нашите читатели ще могат да научават за световните събития в момента, в който те се случват придружени  от много снимки и видео.

Най-голямата разлика с болшинството конкурентни сайтове е, че 100% от съдържанието ще е легално с платени авторски права, надяваме се скоро това да има значение и у нас. Целта ни през 2011 г. е да вкараме сайта
www.Hola.bg в Tоп 100 на най-популярните български интернет сайтове. Познавайки съдържанието, с което разполагаме, аз съм убеден, че това е повече от реална цел.

Кои са вашите автори – представете конкретни имена, ако това е в интерес на изданието?

Подбрали сме екипа си изключително внимателно. Всеки от авторите е професионалист в своята област – практика, на която се дължи и успехът на списанието по света. Заедно с това търсихме позитивни хора, които да успеят да предадат идеята и посланието на оригиналните издания.

Главен редактор на
HELLO! България е Станислав Дочев – журналист с почти 10-годишен опит в звездната тематика, който се ползва с доверие в медийните среди и светското пространство. Освен това най-опитният журналист в екипа ни, има над 30 години стаж в престижни печатни издания, а най-младият журналист в HELLO! е току-що завършил Софийския университет.

И българи са присъствали като герои на страниците на HELLO!. Сватбата на принцеса Калина например намери отражение във всички варианти на това издание. Смятате ли, че след като имаме и българско HELLO!, българските персонажите ще стигат по-често и до читателите в другите страни?

Не само принцеса Калина, но и цялото българско царско семейство е чест гост на страниците на испанското HOLA! Мисля, че ние, българите, имаме незаслужено ниско самочувствие. Ако се огледате, ще откриете много успели българи или хора с българско потекло в най-различни сфери и държави по света. Дилма Русеф, Бербатов, Стоичков и много други.

HELLO! и Hola! са навсякъде и следват успелите хора, без да се интересуват откъде произхождат те.  Добър знак за нас е интересът на испанските ни колеги - те ще публикуват нашето интервю с принц Кирил от брой 1 в съкратен вид.

S Media Team пуска ново издание въпреки кризата. Какво ново да очакваме от издателството?

Нямаме за цел на всяка цена да пускаме нови издания, по-скоро целта ни в момента е да развиваме и утвърждаваме портфолиото от издания, с които разполагаме в момента.

BBC TopGear вече е едноличен лидер в сегмента на месечните заглавия с автомобилна тематика, целта ни през 2011 г. ще бъде BBC TopGear да оглави и класацията при мъжките заглавия, където в момента сме трети.
BBC GoodFood без съмнение е лидерът в кулинарните заглавия у нас, в момента това заглавие изживява истински бум, абонатите вече надхвърлят 10% от тиража, ако искате сами да се убедите, просто надникнете във Facebook.
BBC Knowledge е най-универсалното ни издание, през 2011 г. сме на път да изненадваме всички негови почитатели с нещо много приятно и неочаквано от всички тях. F1 Racing е официалното издание на F1 в света. След най-интересния сезон в този спорт нашето очакване е именно това списание да реализира най-голям ръст през 2011 г.

Вече имаме първите индикации за повишения интерес към списанието както от заявките на пазара, така и от интереса към интернет страницата
www.F1Racing.bg, единствения официален сайт на този спорт у нас. Приемам за успех и факта, че нишовите ни издания Yachting and LifeStyle и Prime Time бяха единствени в своите сегменти, които оцеляха въпреки свирепата криза в сегмента на луксозните стоки.


Сподели в
 

Сайтът Обаче.бг предлага откъс от статията “Social Media Regulation: Models and Proposals“ на д-р Бисера Занкова и проф. д-р Валери Димитров, публикувана през 2020 г. в списанието Journalism and Mass Communication, David Publishing (volume 10, N 2, March – April) с идеята да се анализира възможността за създаване на арбитраж за разглеждане на спорове към социалните медийни платформи. В нея авторите обсъждат и механизма за регулиране на съдържанието на Facebook.

11.01.2021/17:29

"Радиото е марка и стандарт", каза пред БНР Мария Стефанова - дългогодишен журналист от програма "Хоризонт" на БНР, бивша председателка на СЕМ.

05.01.2021/12:00

Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември. Зрителите на БНТ и слушателите на БНР ще видят и чуят повече за благородната кауза, която помага на стотици български деца.

25.12.2020/15:25

Вестникът описва случаите с американските журналисти Андре Влтчек и Серина Шим, мистериозно издъхнали в течение на тази година на турска територия.

05.12.2020/17:25

Журналистите от БНТ Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории на хора със свободен дух в книгата "Пътешествия за мечтатели".

03.12.2020/13:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Доминиращата медия днес са социалните мрежи, а онази класическа медия, която не се приспособи към тази нова екосистема, изчезва. Но приспособяването не означава оприличаване, защото мрежите са и територия на манипулацията. Класическите медии трябва да отговорят, засилвайки своите качества и наблягайки върху проверената истина, сочи известният френско-испански журналист

13.01.2021 /20:10 | Автор: Маурисио Висент | Източник: baricada.org

В края на миналата година още едно заглавие допълни списъка на изданията, посветени на годините на прехода. Известната преводачка и журналистка Ина Филипова е автор на книгата „Нажежените площади“, чийто издател е „Слънце“ на Надежда Кабакчиева.

12.01.2021 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Известният ерудит и колумнист на в. "Сега" Димитри Иванов е роден на 31 декември 1931 г., но свидетелството му за раждане е от 1 януари 1932 г., тъй като в новогодишната нощ не е имало кой да го впише в регистъра.

01.01.2021 /18:44 | Източник: dimitriivanov.com

Навършват се 125 години от рождението на легендарната вдъхновителка на републиканците в Испанската гражданска война Долорес Ибарури, която бе и изявена журналистка, оглавявала вестник "Мундо обреро". Какъв бе пламенният ѝ и драматичен живот?

10.12.2020 /19:06 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

Тази седмица излезе неговият 1 389-и брой. Редакцията на изданието благодари на своите верни читатели

10.01.2021 /12:17 | Източник: Старият мост

На 1 януари 1924 г. във Варна излиза от печат и достига до своите читатели първият брой на списание „Морски сговор“, съобщават от Военноморския музей във Варна.

02.01.2021 /16:16 | Източник: moreto.net

 Акценти и позиции

В писмо до генералния директор Андон Балтаков и до членовете на УС на БНР е изразено очакване за прецизиране и синхронизиране с Колективния трудов договор на предлаганите проектоправила за оценка на трудовото представяне на служителите в Българското национално радио.

13.01.2021 /09:02

Да внимаваме за подмяната. Тя вече изкарва и Делян Пеевски борец за медийна прозрачност

12.01.2021 /16:02

Дали съумяхме да извлечем от ударите, загубите и сътресенията достатъчно мъдрост и просветление, за да излезем на верен път към промяната?

31.12.2020 /07:32

 Мнения

Защо бе борбата Законът за БТА до бъде променен преди да бъде избран новият ѝ генерален директор

14.01.2021 /20:15 | Автор: Начо Халачев | Източник: СБЖ

Добре, че е националната телевизия да ни върне и в онова „непоносимо” и „престъпно време”. Как навреме ни дойдоха около Новата 2021 година старите ленти... Една песен възкреси спомени. Щастливи пред камерите, пееха Митко Цонев, Величко Скорчев, Живка Гичева с колегите си новинари...

06.01.2021 /14:13 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 38 гости

Бързи връзки