Начало
 
 

Да прегледаме първия „Капитал daily”: 24 стр. за 1,50 лв.

31.10.2011 /23:50 | Автор : Петър Пъдев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Част от първа страница на вестника, в горната половина вляво е квадратната глава на изданието. Да пожелаем успех на колегите и повече глаголи в новия всекидневник!

В ръцете си държа новия всекидневник, с цвета на спрения в. „Пари” - бледо розов. На първа стр. има едно безглаголно заглавие с чудесен портрет на Плевнелиев, гледащ в бъдещето: "5 първи стъпки на президента", с отправка към фолио.

На втора виждаме долу издателското каре, с много дребен шрифт: Издател: Иконмедиа АД, Действителни собственици: Иво Прокопиев и Теодор Захов, изпълнителен директор: Лилия Апостолова.

Главен редактор “Капитал”: Станка Тошева, следват директор реклама и пр. После: Управляващ редактор: Иван Бедров, Заместник управляващ редактор: Румяна Червенкова.

Отговорни редактори: “Новините”: Малия Велковска, Филипа Радионова, Светлана Георгиева, следват “Компании и пазари”: Тодор Тодоров, Мария Веромирова, Биляна Вачева, “
Daily+: Петър Карабоев.

Отговорен секретар: Бойка Панова, Дизайн: Мадлен Начева, Вихър Ласков. Следват журналистите: “Новините”: Ани Коджаиванова, Любослава Русева, Биляна Борисова, Юлиана Колева, Лора Филева, Василена Доткова, Георги Жечев, Нели Чолашка, Милен Енчев, Георги Марчев, Златина Димитрова.

Идва също многобройният отдел “Компании и пазари”: Кирил Кирчев, Мирослав Иванов, Весела Николаева, Иглика Филипова, Красимира Янева, Валентина Илиева, Дарина Черкезова, Стефан Антонов, Ралица Николова, Деница Ватева.


За “Технологии” отговарят Момчил Милев и Пламен Димитров. Спортният отдел включва четирима: Георги Филипов, Божидар Къртунов, Мирослав Стоянов и Виктор Иванов.

Фоторепортерите също са четирима: Юлия Лазарова, Красимир Юскеселиев, Анелия Николова и Георги Кожухаров. Следват “Секретариат и предпечатна”,  “Бранд мениджър”, “Реклама” и пр.

Сега от съдържанието:

Общо 4 страници са посветени на Росен Плевнелиев. Върху 3 от тях виждаме 4 едри портретни снимки на бъдещия държавен глава – гледащ наляво, надясно, напред  и винаги леко нагоре. Описват в по 1-2 изречения първите му 5 стъпки, които ще направи, като влезе в президентството. Върху една от страниците има редакционна колонка със заглавие “Новият президент – коректив на статуквото”. Другото там е пълнеж без заглавия – цитати, реклама. 

1 страница е отделена за обръщения от издателите и за колонка от Иван Бедров, който посочва: “Тръгваме по този път, защото сме убедени, че активните хора имат нужда от всекидневник, който да им е полезен, интересен и да защитава техните интереси”. На финала Бедров изтъква, че новият всекидневник е нещо повече от събирането на 2 вестника: “Ще се убеждавате в това всеки ден. Започваме.”

На 4-та страница с колонрубрика “Новините” виждаме още 2 безглаголни заглавия: “Цялата власт за ГЕРБ” и предългото “Смайваща изборна математика и въпросителни около протоколите от секционни комисии”.

Тук материалите са подписани с автори: горният е от Биляна Рилска (с портретна снимка), вторият, с дългото заглавие, е от Спас Спасов и Юлияна Колева. Пета страница е реклама на лекотоварни автомобили от определена марка.

Следват 2 страници с икономически и външни новини, после идват 8 страници в раздела “Компании&пазари” за тясно профилирани читатели. Виждаме нататък по-леката страница “Daily+” за двама ентусиасти: те “създават офиси под наем, където идеите им се споделят”. Има автори на текста и на чудесната портретна снимка на двамата, които дават и кратко интервю.

Интригув читателя страницата “Истории” за Камен Кънчев и Георги Георгиев. Двамата създават приложение за телефон, което “помага на потребителите да изберат най-добрите оферти”. Тук има и кратко интервю с изобретателите. Авторка е Деница Ватева.

20-21-ва страници са за правно-икономически консултации и съвети. На 22-ра е описан подробно “Дейта центърът на Дядо Коледа” за първия център на Фейсбук близо до Полярния кръг. Предпослена страница е самореклама – малко текст, много въздух с основно заглавие “От кухнята или как се кове лилавото”. Виждаме номерирани 5 обяснения от криейетив директор и визуален редактор (Владимир Цанков&Мадлен Начева) как е тръгнал новият вестник.

Затваряме изданието и виждаме страница “Спорт” с едно интригуващо заглавие, пак без глагол: “Формула 1 между блясъка и бедността в новата Индия”. От подзаглавието се разбира, че Себастиан Фетел е новият победител на “Буда интернешънъл” Автор е Мирослав Стоев. Отдолу – подлистник от 2 снимки с общ текст за “постното българско дерби на фона на зрелищен европейски футбол”.

Свързани: Стартира „Капитал Daily” с гл. редактор Иван Бедров

Утре, 31 октомври, ще излезе първият брой на новия бизнес всекидневник. Промяната се случва месец, след подписаното между „Икономедиа” и Bonnier споразумение за преминаването на в. „Пари” към групата на „Икономедиа”.
Дата: 30.10.2011Сподели в
 

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на детската писателка и дългогодишен журналист в БНР Катя Воденичарова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

07.07.2020/09:02

Изпращаме Пенка Калинкова в последния ѝ път в понеделник, 6 юли, от 10 часа в църквата на Централни гробища. Голямата пловдивчанка, общественик, театровед, журналист, ни напусна в петък.

06.07.2020/09:01

Фронтменът на бандата U2 Боно, който беше и журналист в „Ню Йорк таймс”, бил страстен слушател на музикални предавания и обичал да се включва по телефона в ефир под чуждо име, съобщава Контактмюзик.

05.07.2020/09:07

На 99 години почина известният американски телевизионен водещ на новинарски емисии, телевизионни игри и развлекателни програми Хю Даунс, съобщи АП.

04.07.2020/09:06

6 месеца без Краси Кацарска... Не ни се вярва, но е така. Отиде си, а сякаш е сред нас - на всяка литературна среща в благоевградското читалище, на раздумка с приятели, насаме с книга - духом е винаги с нас.

03.07.2020/09:05

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

У нас вече започнаха честванията на юбилея на безсмъртния патриарх на българската литература и българския дух Иван Вазов. Той е роден на 27 юни по стар стил или 9 юли по нов стил през 1850 г. Периодът между тези две дати е изпълнен със събития, посветени на творчеството и заветите му. Нека си припомним, че освен велик поет и писател, Вазов е бил и ярък публицист. Предлагаме тук три негови статии, които и днес вълнуват.

29.06.2020 /17:45 | Източник: СБЖ

Адам Рапопорт беше главен редактор на американското списание Bon Appétit. После се появи една стара снимка, придружена от обвинения за дискриминация в редакцията. Това издание обаче не е единственото, което се освободи от шефа си от старата гвардия. Германският в. “Ди Велт” представя седем случая.

27.06.2020 /16:58 | Автор: “Ди Велт” | Източник: "Гласове"

Ако трябва с няколко думи да се каже кой е Валентин Хаджийски, то те са: дълбоко аналитичен и точен коментатор. Неговите актуални анализи и коментари по болните теми у нас и по света впечатляват силно читателите на „Гласове“ и други български медии. Валентин Хаджийски се съгласи да бъде гост на сайта на СБЖ и нашият виртуален разговор е по болезнени и важни теми, отнасящи се за събития у нас и в САЩ, където той и семейството му вече четвърт век живеят в Голямата ябълка.

23.06.2020 /08:00 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В. „Известия” публикува подборка от малко известни снимки от 22 юни 1941 г. – деня, в който нацистка Германия напада Съветския съюз. Фотообективът е хванал различни ракурси от граничното време между мира и войната.

22.06.2020 /19:22 | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

"Кому какво можем да кажем по случай кризата и инфлуенцата"- така са озаглавени шеговити съвети, публикувани в хасковския в. "Утринна поща" през 1931 г.

01.07.2020 /13:47 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

През 2020 г. с разнообразни инициативи в градове като Добрич, Силистра, Тутракан, Балчик и др. ще бъде отбелязана 80-ата година от възвръщането на Южна Добруджа към майката родина България през 1940 г. след Крайовския мирен договор от 7 септември с.г.

25.06.2020 /19:01 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Снeжана Тодорова, председател на УС на СБЖ: „Много е трудно на фона на всеобщата подмяна, в която сме принудени да съществуваме в България, да се води обсъждане, разумен разговор, камо ли пък спор за достоверността в интерпретацията на реалността и фактите, които ни се поднасят на различни нива и от различни теоретично предназначени за информиране или дори за разследване субекти и институции.”

03.07.2020 /09:11

15 международни журналистически организации призовават държавите членки на ЕС да предвидят в многогодишната финансова рамка на Съюза средства за защита на свободата на печата, за възстановяване и развитие на медийния сектор, за подпомагане на независимата журналистика и на дейността на журналистическите организации.

10.06.2020 /07:55

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

 Мнения

На 21 юни се навършват 100 години от рождението на големия български публицист Веселин Йосифов, дългогодишен главен редактор на в. „Антени”, председател на СБЖ от 1976 до 1986 г.

19.06.2020 /15:44 | Автор: Георги Чаталбашев | Източник: СБЖ

Словото винаги е свободно, когато го изповядва свободен човек. Несвободният също може, ако иска, да говори свободно, но цената на тази свобода се заплаща скъпо от него с жестоки мъчения, болка, лишения, низвергване, размазване, изгаряне, раздуване, съсипване и още редица специфични за силните на деня, както и за мощните на нощта, термини.

16.06.2020 /18:36 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки