Да прегледаме първия „Капитал daily”: 24 стр. за 1,50 лв.

31.10.2011 /23:50 | Автор : Петър Пъдев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Част от първа страница на вестника, в горната половина вляво е квадратната глава на изданието. Да пожелаем успех на колегите и повече глаголи в новия всекидневник!

В ръцете си държа новия всекидневник, с цвета на спрения в. „Пари” - бледо розов. На първа стр. има едно безглаголно заглавие с чудесен портрет на Плевнелиев, гледащ в бъдещето: "5 първи стъпки на президента", с отправка към фолио.

На втора виждаме долу издателското каре, с много дребен шрифт: Издател: Иконмедиа АД, Действителни собственици: Иво Прокопиев и Теодор Захов, изпълнителен директор: Лилия Апостолова.

Главен редактор “Капитал”: Станка Тошева, следват директор реклама и пр. После: Управляващ редактор: Иван Бедров, Заместник управляващ редактор: Румяна Червенкова.

Отговорни редактори: “Новините”: Малия Велковска, Филипа Радионова, Светлана Георгиева, следват “Компании и пазари”: Тодор Тодоров, Мария Веромирова, Биляна Вачева, “
Daily+: Петър Карабоев.

Отговорен секретар: Бойка Панова, Дизайн: Мадлен Начева, Вихър Ласков. Следват журналистите: “Новините”: Ани Коджаиванова, Любослава Русева, Биляна Борисова, Юлиана Колева, Лора Филева, Василена Доткова, Георги Жечев, Нели Чолашка, Милен Енчев, Георги Марчев, Златина Димитрова.

Идва също многобройният отдел “Компании и пазари”: Кирил Кирчев, Мирослав Иванов, Весела Николаева, Иглика Филипова, Красимира Янева, Валентина Илиева, Дарина Черкезова, Стефан Антонов, Ралица Николова, Деница Ватева.


За “Технологии” отговарят Момчил Милев и Пламен Димитров. Спортният отдел включва четирима: Георги Филипов, Божидар Къртунов, Мирослав Стоянов и Виктор Иванов.

Фоторепортерите също са четирима: Юлия Лазарова, Красимир Юскеселиев, Анелия Николова и Георги Кожухаров. Следват “Секретариат и предпечатна”,  “Бранд мениджър”, “Реклама” и пр.

Сега от съдържанието:

Общо 4 страници са посветени на Росен Плевнелиев. Върху 3 от тях виждаме 4 едри портретни снимки на бъдещия държавен глава – гледащ наляво, надясно, напред  и винаги леко нагоре. Описват в по 1-2 изречения първите му 5 стъпки, които ще направи, като влезе в президентството. Върху една от страниците има редакционна колонка със заглавие “Новият президент – коректив на статуквото”. Другото там е пълнеж без заглавия – цитати, реклама. 

1 страница е отделена за обръщения от издателите и за колонка от Иван Бедров, който посочва: “Тръгваме по този път, защото сме убедени, че активните хора имат нужда от всекидневник, който да им е полезен, интересен и да защитава техните интереси”. На финала Бедров изтъква, че новият всекидневник е нещо повече от събирането на 2 вестника: “Ще се убеждавате в това всеки ден. Започваме.”

На 4-та страница с колонрубрика “Новините” виждаме още 2 безглаголни заглавия: “Цялата власт за ГЕРБ” и предългото “Смайваща изборна математика и въпросителни около протоколите от секционни комисии”.

Тук материалите са подписани с автори: горният е от Биляна Рилска (с портретна снимка), вторият, с дългото заглавие, е от Спас Спасов и Юлияна Колева. Пета страница е реклама на лекотоварни автомобили от определена марка.

Следват 2 страници с икономически и външни новини, после идват 8 страници в раздела “Компании&пазари” за тясно профилирани читатели. Виждаме нататък по-леката страница “Daily+” за двама ентусиасти: те “създават офиси под наем, където идеите им се споделят”. Има автори на текста и на чудесната портретна снимка на двамата, които дават и кратко интервю.

Интригув читателя страницата “Истории” за Камен Кънчев и Георги Георгиев. Двамата създават приложение за телефон, което “помага на потребителите да изберат най-добрите оферти”. Тук има и кратко интервю с изобретателите. Авторка е Деница Ватева.

20-21-ва страници са за правно-икономически консултации и съвети. На 22-ра е описан подробно “Дейта центърът на Дядо Коледа” за първия център на Фейсбук близо до Полярния кръг. Предпослена страница е самореклама – малко текст, много въздух с основно заглавие “От кухнята или как се кове лилавото”. Виждаме номерирани 5 обяснения от криейетив директор и визуален редактор (Владимир Цанков&Мадлен Начева) как е тръгнал новият вестник.

Затваряме изданието и виждаме страница “Спорт” с едно интригуващо заглавие, пак без глагол: “Формула 1 между блясъка и бедността в новата Индия”. От подзаглавието се разбира, че Себастиан Фетел е новият победител на “Буда интернешънъл” Автор е Мирослав Стоев. Отдолу – подлистник от 2 снимки с общ текст за “постното българско дерби на фона на зрелищен европейски футбол”.

Свързани: Стартира „Капитал Daily” с гл. редактор Иван Бедров

Утре, 31 октомври, ще излезе първият брой на новия бизнес всекидневник. Промяната се случва месец, след подписаното между „Икономедиа” и Bonnier споразумение за преминаването на в. „Пари” към групата на „Икономедиа”.
Дата: 30.10.2011Сподели в
 

Половината от нея се е настанила (или е настанена принудително) в отделенията по гериатрия, психиатрия и пластична хирургия на Фейсбук – тук тя крещи и се смее, и плаче, и прави всякакви неща, които иначе изискват самота.

22.10.2019/09:02

Фоторепортерът на в. "Старият Мост" с поредно признание. Снимка на нашето момче на историческия мост в босненския град Мостар бе избрана сред най-добрите травъл фотографии за 2019 г. на Си Ен Ен.

21.10.2019/09:01

До 20 октомври може да се кандидатства за Годишните награди в туризма, за които през 2019 г. ще е четвърто издание, напомнят от министерството на туризма.

20.10.2019/09:07

Жал ми е за българите, които живеят в Англия и трябва да отидат на работа - а вестниците да са покрити с такива заглавия (има предвид за расизма в България) - и то не само левичарски вестници като "Гардиан", ами всички до един.

18.10.2019/16:55

На среща със студенти и преподаватели от Факултета по журналистика на Софийския университет генералният директор на Дойче веле Петер Лимбург определи ситуацията в БНР като класически пример какво се случва, когато се смесят ролите на журналистите и политиците:

17.10.2019/09:04
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Неверни, необосновани и правно неиздържани са доводите в разпратени от бившия главен секретар на СБЖ Иван Върбанов съобщения. Възмущение буди и манипулирането на юридически факти от анонимен т.нар. „инициативен комитет“. Не прави чест на журналисти да разпращат публично фалшиви новини и превратно тълкуване на необорими обстоятелства, свързани със статута и устройството на сдружението СБЖ.

18.10.2019 /20:58

Събранието ще се състои на 14-15 март 2020 г. от 10.00 часа в сградата на СБЖ в София на ул. „Граф Игнатиев” 4, етаж 3. В писмо до журналистическите дружества е разпратен дневният ред

18.10.2019 /19:49

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки