Начало
 
 

Юлия Самойлова ще представи Русия на „Евровизия 2017“

13.03.2017 /09:55 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Юлия Самойлова ще представи Русия в "Евровизия 2017" в Киев

На тазгодишното издание на „Евровизия“ Русия ще бъде представена от певицата Юлия Самойлова, за което съобщи водачът на руската делегация на музикалния конкурс Юрий Аксюта. Тя ще изпълни в Киев песента Flame Is Burning. в която се говори за любов.

Според Аксюта, Юлия е самобитна певица и очарователно момиче, което има голям опит в международните конкурси. „Нейната музикална кариера изисква огромна емоционалност и физическо напрежение, което малко от нейните колеги притежават – твърди Юрий Аксюта. - Възхитен съм от успехите, които Юлия е завоювала по своя творчески път.“ На свой ред певицата Диана Гурцка, която е и член на Обществената палата и е участвала също в предищни издания на „Евровизия“, пожела успех на Юлия Самойлова и заяви, че нейният избор говори красноречиво, че в Русия се полагат всички усилия да се съблюдава Конвенцията на ООН за правата на инвалидите и те да имат равни възможности в обществото.

Повод за тези думи на сляпата певица Диана Гурцка е това, че Юлия пее в инвалидна количка, тъй като още от ранно детство е инвалид. „Да участва в „Евровизия“ е една отдавнашна мечта за Юлия, която тя носи още от детските си години – пък разказва нейното пресаташе Елена Лагункина. – Целта й е да представи достойно страната си.“ Лагункина разказва за подготовката й и за разговорите, които са водили с Първи канал още от 2014 година, когато с изпълнението си Самойлова откри Параолимпийските игри в Сочи. „Ръководството на канала знаеше, че тя мечтае да се яви на „Евровизия“ – казва Елена Лагункина,. – Но тъй като на Юлия й предстоеше операция , то здравословното й състояние беше под въпрос. След като тя бе извършена, през октомври миналата година певицата потвърди, че е готова да участва в музикалния конкурс.“

Самата Юлия е убедена, че ще й стигнат не само душевните, но и физическите сили да се представи достойно на конкурса. „Достатъчно огън имам у себе си – твърди тя. – Издръжлива съм на всякакви стресови ситуации и в този смисъл съм желязна.“  

Понастоящем Юлия Самойлова упорито репетира, занимава се с английски език, а в Първи канал усилено работят по нейното представяне в Киев.

Името на певицата нашумя след като тя през 2013 г. участва в проекта на Алла Пугачова „Фактор А“.

Полуфиналите на „Евровизия 2017“ ще се състоят на 9 и 11 май, а финалът на 13-ти. Събитието ще се излъчва от Международния изложбен център и в него ще вземат участие 43 страни.

Сподели в
 

В СБЖ е получена покана лично от президента на Европейската федерация на журналистите Рикардо Гутиерес, с която ни информира и призовава желаещите да участват в организирания безплатен курс „Онлайн английски за синдикалисти“. Могат да кандидатства и членове на СБЖ. Срокът е до 15 януари.

14.01.2020/14:43

Близки, приятели, колеги и познати се събраха в артсалона на Радио Благоевград за откриването на фотоизложба в памет на Емил Михайлов, дългогодишния кореспондент на БТА в Благоевград. Сред изказалите се бе и председателят на СБЖ Снежана Тодорова.

10.01.2020/16:36

Трима уважавани колеги закръглиха юбилеи от последните дни на 2019-та досега - Петър Пъдев, Йото Пацов и Валентина Бояджиев. Честито!

07.01.2020/09:57

Семинарът, по време на който експерти ще разяснят какви задължения произтичат от новия европейски регламент за защита на личните данни (GDPR) за работещите в областта на масовите комуникации, ще се състои на 14 януари от 10 до 14 часа в СБЖ. Регистрацията е до 10 януари

05.01.2020/08:04

В посланието, адресирано до председателя на НС, президента, премиера, шефа на медийната комисия в НС и ръководителя на СЕМ, известният журналист оспорва становище на Техническата комисия на СЕМ, отстранило го от конкурса за генерален директор на БНР

23.12.2019/12:30

 Представяме ви

За журналистката Милена Димитрова изпращането на годината беляза един много приятен факт - излезе от печат нейната поредна книга с интригуващото заглавие „Втората България“. Тя е плод на нейния двегодишен упорит труд и срещите й с наши сънародници, тръгнали да дирят късмет по широкия свят. Премиерата на „Втората България“ ще е на 14 януари в 18,30 ч. в Литературния клуб „Перото“.

07.01.2020 /11:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Едно от ярките събития в края на миналата година беше излизането от печат на двуезичната книга (български и английски) „Бай Иван- безпристрастният свидетел. Иван Христов Юскеселиев, фотожурналист 1887-1947“,чийто съставител е известният фотожурналист Иво Хаджимишев.

02.01.2020 /14:14 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Испанският фоторепортер Хуанчу Родригес бе убит заедно с още хиляди панамци преди 30 години - при американската интервенция в централноамериканската република, извършена, за да бъде отвлечен Мануел Антонио Нориега, прекалено осведомен за тъмните дела на ЦРУ и Джордж Буш-баща в региона

22.12.2019 /16:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Ръководителката на медийния мониторинг на ГИСДИ представи монографията си „Меди@избори“. Премиерата на книгата предизвика голям интерес и разгорещена дискусия.

20.12.2019 /18:24 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Предаването на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на 2-часовото предаване е Божидар Чолаков.

05.01.2020 /17:15 | Източник: БНР

В залата на „Държавен архив“ Силистра се състоя възпоменателна вечер за преподавателя, историка, краеведа, научния изследовател и общественика д-р Станка Георгиева, приживе член на едно от двете дружества на СБЖ в крайдунавския град.

30.12.2019 /13:03 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

Възпоменание за поета антифашист събра край скулптурата му в София писатели, журналисти и общественици. Венец поднесе и президентът Румен Радев. Още прояви по повод юбилея имаше в СБЖ и в къщата-музей „Никола Вапцаров”. В НДК предстои и концерт тази вечер.

07.12.2019 /16:33

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Глобалната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки