Начало
 
 

Тв „Алфа” се саморекламира с временния си некролог

19.10.2018 /16:48 | Автор : Паола Хюсеин | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Един от надписите на тв “Алфа” (снимка: "24 часа")

40 часа - толкова продължи странното прекъсване на кабелната тв „Алфа”. От 19 часа на 15 октомври до 11 ч на 17 октомври тя не излъчваше нищо друго освен неподвижен черен екран с надписи.

Със сигурност са го видели около 1000 души - това е среднодневната аудитория на партийната телевизия на “Атака” през последното 3-месечие от 1 юли до 30 септември според пийпълметричната агенция “Нилсен Адмосфиър”.

За необяснимото излъчване обаче разбра цялата държава, след като новината бе препредадена от всички сайтове и високотиражни медии. 

Не може да се отрече перфектният рекламен ход на Волен Сидеров, чиято партия е собственик на медията му. Макар че едва ли това е била целта на посланията му върху черния екран срещу Валери Симеонов и соросоидите у нас, подписани лично от него. Но знае ли човек, все пак той е журналист и отличен комуникатор.

И все пак въпреки качествата му и наличието на собствена медия партийната телевизия си остава нещо маргинално и не особено полезно. Тя обикновено не се гледа от привърженици на останалите партии и на практика е предназначена за твърди последователи. Денонощното ѝ излъчване не води до нищо повече от 4% - колкото да вкара партията в парламента, но абсолютно недостатъчно, за да ѝ позволи да прокарва своите политики.

Каналът навърши скоро 7 години  

В повечето си предавания партийната телевизия е нещо като амвон, от който проповедник изнася партийни сказки към зрителите. Това в никакъв случай не е пълнокръвният партиен живот, където дори и на събрание има пълноценна комуникация между две страни.

Безсмислието на този тип телевизия се доказва и от гледаемостта на останалите 2 партийни канала, които излъчват у нас - СКАТ на Валери Симеонов и Националния фронт за спасение на България и тв “България 24” на ВМРО.

Към тази група с условности може да бъде причислена и “Евроком”, която е приютила в ефира си бивши и настоящи партийци от различни цветове. През декември се очаква да стартира още една - Българска свободна телевизия на БСП.

Тв “Алфа” излъчва от 14 октомври 2011 г. Тя е регистрирана в Съвета за електронни медии (СЕМ) като национален канал с информационно-образователен профил и се разпространява по кабел и сателит. Лицензът ѝ е за 15 години. Издържа се чрез партийните субсидии. Стартира с 2-месечно забавяне заради няколко отказа от СЕМ. (Със съкращения)  

Свързани:   СЕМ се колебае за партийната телевизия “Алфа”

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще поиска становище от Комисията за защита на личните данни дали публикуването на мобилни телефони на депутати е изнасяне на лични данни, съобщи БНР.
Дата: 13.11.2015

Волен Сидеров спря в. “Атака” и телевизия “Алфа”

По повод неочакваното закриване, днес от 11.00 ч, колегите от вестник “Атака” и телевизия “Алфа” организират пресконференция в националния пресклуб на БТА. На нея ще присъства и Волен Сидеров.
Дата: 05.01.2012


 

Сподели в
 

За поредна година националната политематична телевизия е в Топ 5 на най-използваните източници за информация, сред всички телевизии, радиа и вестници в страната. Това сочат данните от годишния доклад за 2021 г. на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, към университета в Оксфорд.

24.06.2021/17:48

Телевизията обяви в прессъобщение от петък, че интервютата с политически лидери и кандидати за депутати ще са в предаването на Цветанка Ризова „Лице в лице", при Жени Марчева в „Тази събота и неделя" и в рубриката на Мария Цънцарова в „120 минути".

17.06.2021/15:33

Голяма част от творбите, изпратени за ученическия журналистически конкурс "Григор Попов", са били посветени на пандемията.

12.06.2021/17:25

Скандалът около злополучното интервю на Би Би Си с покойната принцеса Даяна през 1995 година отшумя, но не и въпросите, които остави след себе си - за почтеността на журналистите. Темата коментира в интервю за БНР Алан Ръсбриджър, бивш главен редактор на в. „Гардиън“ и председател на тазгодишното жури на Европейските журналистически награди.

06.06.2021/16:27

12 австралийски медии бяха осъдени да платят глоби за нарушения на съдебна забрана за разгласяване на поверителни данни относно процеса за педофилия срещу кардинал Джордж Пел, по-късно оправдан, предаде АФП.

05.06.2021/16:36

 Представяме ви

„Да, 115-годишнина от рождението на акад. Дмитрий Сергеевич Лихачов е дата, която трябва да бъде отбелязана не само в родината му, но и от всеки народ, чиято култура е обогатена от неговите текстове, мисли и идеи. А що се отнася до България – връзката между личността на този велик хуманист и нашата духовност е особено силна. Ние продължаваме да повтаряме и преповтаряме неговото определение, че в исторически план България е „Държава на Духа“, но дали сме достойни за тези думи?

27.11.2021 /23:34 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Героинята на най-прочутата снимка на известния американски фотограф, направена през 1985 г. и прославила се от корицата на сп. „Нешънъл Джиографик”, е имала труден живот. Но ѝ е провървяло сега да трогне италианския премиер Марио Драги, който решил да даде убежище на афганистанката, след като в родината ѝ пак командват талибаните.

27.11.2021 /12:23 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Той се казва „Танбих“, идва от Катар и обещава да ни спаси по елегантен начин от фалшивите новини и дезинформацията. Срещаме се с неговия създател – д-р Преслав Наков, специалист от световно ниво в областта на обработката на естествен език с помощта на изкуствен интелект. Как алгоритъмът може да познае, че една новина е фалшива… още преди да е написана?!

18.11.2021 /20:03 | Автор: Георги Караманев | Източник: karamanev.me

От „когато снимките се научиха да ходят“ до дигитализацията и високата резолюция пътят е изминат за по-малко от век.

15.11.2021 /19:47 | Автор: Габриеле Трост | Източник: planet-wissen.de

 Спомени и архиви

Медийната мрежа в област Силистра в миналото е представлявала богата палитра. Понастоящем - скромна, но от сърце

01.10.2021 /19:06 | Автор: Йордан Георгиев, Марин Минев | Източник: СБЖ

Предлагаме и последната част от трилогията на известния журналист международник Константин Иванов за професионалния му път, излязла във в. "Дума".

30.08.2021 /18:49 | Автор: Константин Иванов | Източник: duma.bg

 Акценти и позиции

По повод отбелязвания на 25 ноември Международен ден срещу насилието над жени, Международната федерация на журналистите (МФЖ) и нейните филиали отправят глобален призив към правителствата да помогнат за изкореняване на насилието на работното място, като ратифицират Конвенция 190 на Международната организация на труда (МОТ) относно насилието и тормоза в сферата на труда.

25.11.2021 /16:53

Ковид-19 покоси и голямата фотографка, носителката на „Златно перо” на СБЖ Мари Къналян, която свърза последните около 20 години от живота и професионалния си път и с нашия Съюз. Поклон! Сбогуването ще е на 11 ноември от 12.30 ч., Централни гробища, парцел 94 (Арменски гробища).

04.11.2021 /15:19

Снежана Тодорова: „Трудно се отстоява днес будителската мисия на журналистиката, но и на Ботев не му е било лесно. Имаме остра нужда да събудим и в професията ни, и в обществото ни всички онези Думи, Будилници и Знамена, способни да отворят пътя към Новата България, така необходима на всички ни.”

01.11.2021 /08:00

 Мнения

Тези дни реших да се поразходя из личните си автобиографични страници. Човек прави своя самоотчет и равносметка за изминатия път. Годините на демокрация и Преход силно промениха ценности, реформираха и преобразиха цели сектори в обществената практика, а покрай подмяната на табелките по улиците, площадите, наименованията на училища и предприятия се смениха или изчегъртаха, ако щете, страници от биографиите ни...

29.09.2021 /15:01 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки