Търново потресено от самоубийството на млада тв журналистка

30.05.2008 /15:06 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистка от т в "Евроком Царевец" е скочи ла завчера от покрива на един от най- високите блокове във Велико Търново на ул. „ Краков” N 10 , съобщава в . "Борба" в кореспонденция на Нели С укова , цитирана от bgfactor.org. 34-годишната водеща Росица Инколова се изкачила на покрива на сградата, която е висока 40 м . Младата жена минала през люка на покрива, оставила раничката си на плочника и скочила.

Минути по-късно, около 10 сутринта, минувачи извикали полиция, която отцепи района, а бездиханното тяло бе завито с чаршаф с лице към плочника. Обитатели на кооперацията на ул. „ Краков” 10 обикаляха наоколо, но никой все още не знаеше кой е сложил край на живота си по този начин. Само припомняха, че това не е първото самоубийство в този район, защото на няколкото високи блока им казвали „ пристана на самоубийците”. По стените на бетонната кооперация отвън и отвътре има прощални надписи със спрей.

Роси бе лъчезарна, но сдържана, работарка, търсач на истината и с данни за разследващ журналист, пише в днешния си брой великотърновският в . "Борба". Завършила е история в СУ „ Св . св. Климент Охридски”, а сега учи и право.

Амбициозната девойка от Търговищко започва работа в т в „ Видеосат” преди повече от 10 години. В зората на местната телевизионна журналистика се справя отлично. Преди няколко години започва работа в другата търновска телевизия „ Евроком Царевец” като водещ а на новините и репортер ка без определен ресор. Търс и интересни хора и не подминава конфликта и скандала.

Роси не е имала проблеми в работата, само за април има близо 50 материала. Напоследък бе притеснена и затворена, но нищо не е споделила. Винаги съм казвал, че заставам зад репортерите във всяка ситуация. Не знам какво да кажа и какво да мисля, Роси не би сложила край на живота си по този начин " , намери сили да коментира вчера собственикът на медията Валентин Реков.

П ри полицейския оглед на мястото в чантата на покрива са били намерени огромно количество хапчета плюс лични документи. Дали Роси е изпила някакви таблетки, дали е употребила алкохол или опиати. По случая усилено работи Окръжна прокуратура под наблюдението на Румяна Ирманова. На този етап обаче е изключена версията за насилствена смърт, установи ла проверка на "Борба" .

Роси Тодорова, по мъж Инколова, няма близки и роднини на ул. „ Краков” 10 и вероятно е отишла там с една-единствена цел, но без да остави бележка на близки, колеги и познати. Вчера сутринта в 10 часа Роси е трябвало да бъде в офиса на телевизията, но не е отишла. По-рано съпругът й Емил Инколов е говорил с тяхна обща позната без признаци за някакъв семеен раздор.

Неверен се оказа слухът, че двамата се били разделили и това бил поводът за фаталния избор на репортерка та . Роси и Емо се познават от „ Видеосат” , където той е бил оператор. После се вземат, а след това е заминал на работа в Испания. Миналата година Роси отива при него за кратко и двамата се прибират в България.

Сега Емил работи в търновското „ Метро” , а преди е бил в Русе в същата верига. Според приятели на семейството фактът, че те още нямат деца, в никакъв случай не може да бъде основание за вчерашната драма. Сърце не ни даде да потърсим за мнение в тази драматична ситуация нито съпруга, нито брата на журналистката, който е известен лекар.

Съдебни дела срещу Роси или телевизията по нейни материали няма, научи л още „ Борба” . Наскоро водещата направи разследване на незаконно строителство в търновски квартал. После медията обаче излъчи претенциите на строителната фирма едно към едно. Този вид притеснения са в рамките на избраната професия на журналиста и няма как да са основание да скочиш от 15-етажен блок рано сутринта в началото на седмицата , посочва "Борба" .

Сподели в
 

В галерия-книжарница "София прес" на улица „Славянска“ бе открита изложба „Кориците на "Прас прес“.

27.02.2021/11:25

Разнопосочни свидетелски показания за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, се чуха в съдебната зала в петък.

27.02.2021/10:20

В публикация в блога си известната медийна експертка заостря вниманието към чл.6 ал. 3 т. 15 на законопроект за изменение и допълнение на ЗРТ, като според нея тази точка се е появила след завършване на работата по проекта.

26.02.2021/16:05

С онлайн събитие на 26 февруари се представят резултатите от изследването „Колко обществени са обществените медии". То е базирано върху анализ на информационно съдържание, предоставяно от БНТ1 и от програма „Хоризонт“ на БНР.

26.02.2021/14:13

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян се сбогува днес със зрителите. Това бе последното предаване на журналиста, когото новите собственици на телевизията поканиха да стане шеф на новините, а той прие.

26.02.2021/14:03

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Днес се навършват три години, откакто ни напусна завинаги голямата журналистка, латиноамериканистка и преподавателка проф. Пенка Караиванова (1931-2018 г.). По този повод припомняме нейно уникално интервю с големия бразилски писател Жоржи Амаду (1912-2001 г.), взето в Сао Пауло през 1968 г.

24.02.2021 /17:16 | Автор: Пенка Караиванова | Източник: СБЖ

Преди известно време случайно попаднах на един репортаж в телевизията майка за журналиста от Велико Търново Ангел Ганцаров. Оказа се, че той е интересна птица в най-добрия смисъл на тази дума. Защото години наред колекционира вестници и в сбирката си е натрупал над 7 хиляди броя, сред които има и уникални издания на българската и световната журналистика. И не само това прави Ганцаров притегателен образ за нас, неговите колеги. Той е автор и на излязлата през миналата година книга и „Великотърновската журналистика 1878 – 2020 г.”, в която разказва за славните години на вестникарството в царствената българска столица.

20.02.2021 /12:48 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

След 15 години усилия репортерката Лидия Качо постигна ареста и изправянето пред съда на бившия губернатор на щата Пуебла Марио Марин, заповядал да я арестуват и изтезават през 2005-та заради нейно разследване на мрежа за детска порнография и проституция.

12.02.2021 /19:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Миналата година ни донесе не само тревоги и драматични събития, а и нещо красиво, необходимо и истинско. Своя път към читателите пое книгата „Стефан Продев (1927-2001). Биобиблиография“. Без да прозвучи високопарно, но издателство „Захарий Стоянов“ ни поднася един уникален труд, правен несамо супер професионално, но и с много любов и респект към личността на един от най-значимите публицисти на ХХ век.

10.02.2021 /18:11 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Хумористичното издание, което празнува 75 години, припомня епизоди от своята история.

23.02.2021 /13:02 | Източник: Стършел

На 28 януари се навършват 125 години от смъртта на Иван Добровски – един от изявените наши дейци, който със своята богата култура, с просветителската и журналистическата си дейност оставя трайна диря във възрожденската ни история, както и в първите години от развитието на младата българска държава.

28.01.2021 /11:05 | Автор: Атанас Коев | Източник: desant.net

 Акценти и позиции

В деня на възпоменанието за Апостола на свободата Васил Левски нека и хората на словото, призвани да са обществената съвест, сверят отново пътя си със заветите му. И да не забравяме думите и на другия ни герой от същата възвисяваща епоха Христо Ботев: „Свободата е мила, истината е свята”

19.02.2021 /15:30

Журналистите могат да бъдат ваксинирани във фаза III на Националния план за ваксиниране. Желаещите трябва да изпратят на регионалните здравни инспекции данните си в срок до 17 ч. на 16.02.2021 г., известява министърът на здравеопазването в уведомително писмо до председателя на СБЖ.

10.02.2021 /20:09

Управителният съвет (УС) на Съюза на българските журналисти (СБЖ) е сериозно обезпокоен и възмутен от грубите и систематични репресии срещу наши колеги журналисти и независими медии, упражнявани от властите в Беларус, особено след миналогодишните президентски избори в страната и масовите протести в Минск и други градове. Това се казва в декларация на УС на СБЖ по повод започващия на 9 февруари т. г. съдебен процес срещу две беларуски журналистки.

08.02.2021 /21:05

 Мнения

Преди тридесет години, в края на февруари 1991 година, някой дръзко реши, че нужда от български младежки печат няма! Всекидневникът „Младеж“ и вестник „Пулс“ бяха хладнокръвно убити!

21.02.2021 /09:45 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

По повод предаването на БНТ от 15 февруари в рубриката „История БГ“, посветено на пресата в началото на демократичния преход

18.02.2021 /15:21 | Автор: Офелия Хаджиколева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки