Търново потресено от самоубийството на млада тв журналистка

30.05.2008 /15:06 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистка от т в "Евроком Царевец" е скочи ла завчера от покрива на един от най- високите блокове във Велико Търново на ул. „ Краков” N 10 , съобщава в . "Борба" в кореспонденция на Нели С укова , цитирана от bgfactor.org. 34-годишната водеща Росица Инколова се изкачила на покрива на сградата, която е висока 40 м . Младата жена минала през люка на покрива, оставила раничката си на плочника и скочила.

Минути по-късно, около 10 сутринта, минувачи извикали полиция, която отцепи района, а бездиханното тяло бе завито с чаршаф с лице към плочника. Обитатели на кооперацията на ул. „ Краков” 10 обикаляха наоколо, но никой все още не знаеше кой е сложил край на живота си по този начин. Само припомняха, че това не е първото самоубийство в този район, защото на няколкото високи блока им казвали „ пристана на самоубийците”. По стените на бетонната кооперация отвън и отвътре има прощални надписи със спрей.

Роси бе лъчезарна, но сдържана, работарка, търсач на истината и с данни за разследващ журналист, пише в днешния си брой великотърновският в . "Борба". Завършила е история в СУ „ Св . св. Климент Охридски”, а сега учи и право.

Амбициозната девойка от Търговищко започва работа в т в „ Видеосат” преди повече от 10 години. В зората на местната телевизионна журналистика се справя отлично. Преди няколко години започва работа в другата търновска телевизия „ Евроком Царевец” като водещ а на новините и репортер ка без определен ресор. Търс и интересни хора и не подминава конфликта и скандала.

Роси не е имала проблеми в работата, само за април има близо 50 материала. Напоследък бе притеснена и затворена, но нищо не е споделила. Винаги съм казвал, че заставам зад репортерите във всяка ситуация. Не знам какво да кажа и какво да мисля, Роси не би сложила край на живота си по този начин " , намери сили да коментира вчера собственикът на медията Валентин Реков.

П ри полицейския оглед на мястото в чантата на покрива са били намерени огромно количество хапчета плюс лични документи. Дали Роси е изпила някакви таблетки, дали е употребила алкохол или опиати. По случая усилено работи Окръжна прокуратура под наблюдението на Румяна Ирманова. На този етап обаче е изключена версията за насилствена смърт, установи ла проверка на "Борба" .

Роси Тодорова, по мъж Инколова, няма близки и роднини на ул. „ Краков” 10 и вероятно е отишла там с една-единствена цел, но без да остави бележка на близки, колеги и познати. Вчера сутринта в 10 часа Роси е трябвало да бъде в офиса на телевизията, но не е отишла. По-рано съпругът й Емил Инколов е говорил с тяхна обща позната без признаци за някакъв семеен раздор.

Неверен се оказа слухът, че двамата се били разделили и това бил поводът за фаталния избор на репортерка та . Роси и Емо се познават от „ Видеосат” , където той е бил оператор. После се вземат, а след това е заминал на работа в Испания. Миналата година Роси отива при него за кратко и двамата се прибират в България.

Сега Емил работи в търновското „ Метро” , а преди е бил в Русе в същата верига. Според приятели на семейството фактът, че те още нямат деца, в никакъв случай не може да бъде основание за вчерашната драма. Сърце не ни даде да потърсим за мнение в тази драматична ситуация нито съпруга, нито брата на журналистката, който е известен лекар.

Съдебни дела срещу Роси или телевизията по нейни материали няма, научи л още „ Борба” . Наскоро водещата направи разследване на незаконно строителство в търновски квартал. После медията обаче излъчи претенциите на строителната фирма едно към едно. Този вид притеснения са в рамките на избраната професия на журналиста и няма как да са основание да скочиш от 15-етажен блок рано сутринта в началото на седмицата , посочва "Борба" .

Сподели в
 

Навръх Деня на независимостта на България 22 септември юбилеен рожден ден празнува един от легендарните ни спортни журналисти.

22.09.2020/18:40

В Хасково излезе третият брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро”. Изданието на Гражданското сдружение „Родопско утро” дава трибуна на млади и утвърдени поети и писатели от Източните Родопи.

21.09.2020/12:03

Не закъсня и отговорът на европейски медии на обвиненията на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че пускат платени материали срещу България.

19.09.2020/22:01

Публикацията на frognews.bg прави обзор на серия статии в германското списание "Щпигел" от последните години, разкриващи нелицеприятни ракусри от българската управленска панорама.

19.09.2020/08:28

Решението на Комисията за защита на конкуренцията, позволяващо нa "Hoвa Бpoyдĸacтинг Гpyп" дa купи тeлeвизиoнния ĸaнaл "Kaнaл 3" и още четири радиостанции и две музикални телевизии, е с дата 17 септември.

18.09.2020/20:59

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

Вторият ден от Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ продължи с избор на Управителен съвет, Контролен съвет, председател на КС и Комисия по етика на Съюза. Необходимите 50% плюс 1 гласа събраха само част от кандидатите. За попълване на позициите, за които все още няма избрани титуляри, ще бъде свикано допълнително заседание на Общото отчетно-изборно събрание

21.09.2020 /08:32

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки