Нинова се обявява против изолацията на журналисти в парламента

11.03.2020 /19:32 | Източник: fakti.bg/Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Корнелия Нинова в парламента

Ниe нe ce cтрaхувaмe oт журнaлиcтитe, мяркaтa зa тяхнaтa изoлaция в Нaрoднoтo cъбрaниe нe e cъглacувaнa c нac. Тoвa кaзa лидeрката нa БCП Кoрнeлия Нинoвa пo врeмe нa брифинг в зaлa "Зaпaд" нa Нaрoднoтo cъбрaниe, прeдaдe "Фoкуc".

"C ръкoвoдcтвoтo нa нaшaтa групa тaкaвa тeмa нe e oбcъждaнa. Нe cмe питaни. Нe cмe дaвaли мнeниe. Дoкoлкoтo знaм, тoвa e зaпoвeд нa прeдceдaтeля нa Нaрoднoтo cъбрaниe, издaдeнa прeди последния прeдceдaтeлcки cъвeт", кaзa oщe Нинoвa, цитирана от fakti.bg

Без репортери в пленарната зала 

Репортерите няма да имат достъп до пленарната зала на Народното събрание. Издадени са осем препоръки, които трябва да се спазват от журналистите, съобщи Novini.bg. Ще бъдат ограничени контактите между представителите на медиите и депутатите, както и движението в кулоарите.

Пленарни заседания ще могат единствено да се заснемат от оператори и фотографи, допълва "Дума":

Ограничава се временно движението в кулоарите на парламента заради коронавируса. Журналистите извършват своята дейност и наблюдават пленарните заседания в зала „Запад“ на Народното събрание.

В същото време операторите и фоторепортерите могат да заснемат от галериите за журналистите, разположени в дъното на пленарната зала. 

Изявления и интервюта ще се правят в зала „Запад“, в Пресклуба на зала „Запад“ и пред залата. Според новите правила журналистите ще могат да посещават Клуба на народния педставител ,от 9.00 до 9.30 ч. и бюфета в сградата на Народното събрание след 13.30 ч.

Междувременно на влизане в пленарна зала са осигурени дезинфекстанти за народните представители.


 

Сподели в
 

Новоизбраният от Съвета за електронни медии(СЕМ) за генерален директор на Българското национално радио(БНР) Милен Митев в първото си интервю като титуляр на поста, е категоричен, че ще направи всичко по силите си, ако се появи натиск към него - икономически или политически - да го отблъсне, за да не позволи той да достигне до журналистите в обществената медия.

27.10.2021/16:18

Съветът за електронни медии избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио. За него дадоха гласа си четирима от членовете на СЕМ - председателката на съвета Бетина Жотева, Галина Георгиева, Соня Момчилова и София Владимирова. Розита Еленова се въздържа.

27.10.2021/12:24

Това показва мониторингът на "Института за развитие на публичната среда", който следи какви средства влагат участниците за популяризиране на посланията си чрез медиите.

27.10.2021/10:24

Съветът за електронни медии(СЕМ) ще избере новия генерален директор на Българското национално радио(БНР). Заседанието е насрочено за 11 часа.

27.10.2021/08:28

В Съвета за електронни медии(СЕМ) приключиха изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио(БНР). Днес концепцията си за управление и развитие на общественото радио представи и третият кандидат - Иво Тодоров.

26.10.2021/16:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Халина Хътчинс, която бе смъртоносно простреляна от актьора Алек Болдуин по време снимки на уестърна „Rust” в щата Ню Мексико, е родена в Украйна през 1979 г. и е завършила международна журналистика в Киевския държавен университет. От 2015 г. живее в САЩ, където завършва и операторско майсторство. Заснема над 30 филма и сериала, показвайки изключителен талант.

23.10.2021 /12:34 | Източник: actualidad.rt.com/novini.bg

По-малко от една пета от биографиите в англоезичната версия на Уикипедия са на жени. Дисбалансът е наличен и при биографиите на журналистките. Популяризирането на работата на жените в тази професия е необходимо за подпомагане на равенството между половете в журналистическото ръководство. То влияе върху безопасността, доверието, признаването, приобщаването и доходите на жените журналисти, обобщава в свой анализ Journalism.co.uk.

20.10.2021 /16:19 | Източник: Journalism.co.uk

Каналът Blaze в Испания пуска тази съботна вечер пети сезон на риалити сериала „В гаража на Джей Лено”. По този повод кореспондентът на в . „Ла Вангуардия” в Лос Анжелис Гарбиел Лерман интервюира прочутия тв водещ.

15.10.2021 /16:29 | Автор: Габриел Лерман | Източник: lavanguardia.com

Многобройни са родолюбивите инициативи и прояви на българското семейство, установило се в Буенос Айрес още преди две десетилетия, като сред тях се откроява и медийният им опит - първо с радио и сайт, а от над година и с телевизия. За приноса си са отличени с награда от Сружението на испаноговорещите журналисти в България.

12.10.2021 /18:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Медийната мрежа в област Силистра в миналото е представлявала богата палитра. Понастоящем - скромна, но от сърце

01.10.2021 /19:06 | Автор: Йордан Георгиев, Марин Минев | Източник: СБЖ

Предлагаме и последната част от трилогията на известния журналист международник Константин Иванов за професионалния му път, излязла във в. "Дума".

30.08.2021 /18:49 | Автор: Константин Иванов | Източник: duma.bg

 Акценти и позиции

Сбогуването с Веселин Константинов ще е на 30 октомври от 12.00 ч. в храма „Света София”. Вечна памет и дълбок поклон!

21.10.2021 /13:31

Това бе едно от предложенията, отправени от журналисти, които участваха в конференция за антикорупционната политика на ЕС и ефекта ѝ в България, организирана от Елена Йончева. С видеообръщение се включи еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс.

14.10.2021 /16:33

София ин´т Велд: „Тук сме, за да ви подкрепим. Видяхме проблеми, но и огромна решимост на българите да се справят с предизвикателствата.” Елена Йончева: „Ако не надвием корупцията, ще продължим да сме бедна държава със зависими медии.”

24.09.2021 /19:15

 Мнения

Тези дни реших да се поразходя из личните си автобиографични страници. Човек прави своя самоотчет и равносметка за изминатия път. Годините на демокрация и Преход силно промениха ценности, реформираха и преобразиха цели сектори в обществената практика, а покрай подмяната на табелките по улиците, площадите, наименованията на училища и предприятия се смениха или изчегъртаха, ако щете, страници от биографиите ни...

29.09.2021 /15:01 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки