Бабикян иронизира Борисов в студиото на Нова тв: Предоволни хора протестират

13.07.2020 /19:13 | Източник: mediapool.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Арман Бабикян

"Времето работи в полза на Борисов според мен. Захладня. И хората предполагам, че ще умрат от страх и ще се приберат". Това бе един от коментарите на пиар експерта Арман Бабикян, който е сред инициаторите на протеста срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, в студиото на Нова телевизия, където бе поканен заедно с Александър Владимиров от близкия до ГЕРБ Институт за дясна политика и водещ в близката до Делян Пеевски телевизия "Канал 3".

Избраният от Бабикян ироничен тон към думите и тезите на премиера Бойко Борисов и останалите опоненти на протеста не смути Лора Инджова, водещата от телевизията на братя Домусчиеви, която съвсем сериозно го попита дали смята, че протестите няма да продължат със същия заряд, с който започнаха, разказва mediapool.bg.

"След всички добри стъпки на управлението хората ще се разубедят, аз съм убеден. И непременно ще се скрият обратно в домовете си", отвърна Бабикян с напълно сериозно изражение.

"Разбирам опита за ирония на Бабикян. Тя обаче може да се окаже вярна. Ако хората се приберат, защото им е студено, нали разбирате каква им е мотивацията, за да са на площада", коментира Александър Владимиров.

"Мисля, че вчера излязоха в още седем града предоволни хора, които да изразят радостта си от управлението на г-н Борисов. Така че, изглежда и те са се подвели", каза Арман Бабикян, говорейки за многохилядните протести срещу правителството и главния прокурор.

По-нататък продължи в същия дух:

"Повечето хора, които излязоха по улиците и по площадите, излязоха от завист. Защото всъщност не могат да преживеят успехите на управлението. Последната отсечка до морето, 6-километровата, е всъщност поводът на бликналата завист. И излязоха и заради еврото, защото искаха да съсипят еврото още преди да са ни приели в чакалнята и сега са толкова нещастни. Затова излязоха по улиците".

"Според мен опита за ирония...", репликира Владимиров. Бабикян обаче го прекъсна: "Ама защо ирония, не мога да разбера? Това са думи на премиера. Как така ирония? Смятате, че премиерът не е прав?"

"Самият факт, че организаторите на протеста отказват да кажат защо организират недоволството, показва сериозността на това, което се случва. Когато има хора на площада, това държи политиците в кондиция", каза Владимиров.

"Аз съм прост и вие сте прости"

След това Бабикян продължи: "Злоумишлено е това. По-голямата част от хората, които успяхме да поканим на площада, са лумпени и толупи. И не може да се очаква някакво друго поведение от такива хора. Ние сме събрали нискокачествена биологична маса, която наистина изразява радостта си, но не трябва да забравяме – ние сме прости, както каза министър председателят, той също и затова се разбираме чудесно".

Владимиров реши да го притисне в ъгъла с реплика:"Вие да, но не трябва да подценявате и обиждате така хората, защото в този протест...".

Бабикян отново го прекъсна, за да отбележи, че събеседникът му за втори път не е съгласен с тезите на премиера.

"Плоските ви смешки не са много оригинални", отговори Владимиров.

"Вие наричате смешен министър-председателя. Недейте, дръжте се авторитетно и не ви прилича", посочи Бабикян.

Владимиров реши рязко да смени темата и започна да говори за Десислава Радева, съпругата на президента. Бабикян обаче отново пресече думите му с ирония: "Аз защитавам господин Пеевски, защитавам господин Домусчиев, защитавам главния прокурор и министър-председателя. Къде ме чухте да защитавам госпожа Радева?"

"Имам едно чекмедже. Оттам плащам"

Пиар експертът попита събеседника си защо е агресивен, а той отговори, че не е. "Ето, виждате ли какво съгласие и радост цари", заключи Бабикян.

Владимиров се опита да обясни колко са били агресивни агитките, които събеседникът му бил довел на протеста в петък.

"Аз ги доведох. Между другото им платих. Имам едно чекмедже. Оттам плащам", отговори му Бабикян, в препратка към снимките с кюлчета злато и пачки от по 500 евро в нощното шкафче на Борисов.

Водещият Виктор Николаев го попита как ще коментира твърденията, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков плаща на протестиращите.

"Като липса на конкуренция – отговори Бабикян и поясни – Защото аз мисля, че имаше състезание между беглеца в Белград и този в Дубай и ако имаше реална пазарна среда, трябваше да се конкурират кой от двамата да плаща".

"Има ли наистина такива хора, г-н Бабикян", запита с угрижен вид и сериозен тон водещата Инджова.

"Мога да цитирам главния секретар на МВР, който каза, че има сигурни доказателства за хора, които получават пари, точно колко пари – вчерашно изказване, човекът каза, че са идентифицирани тези хора, единственото нещо, което във всеобщата радост не можем да да разберем е, защо не са прибрани. Защото не мога аз да ги арестувам, опасявам се, че и г-н Владимиров не може", отговори Бабикян.

Тук Владимиров се намеси и обясни, че много често полицията работи със сигнали и сведения, но тъй като "за щастие живеем в правова държава", всичко трябва да се докаже.

"Абсолютно правова, да", "съгласи" се Бабикян.

"Не разбирам защо в Нова тв има такова отношение към министър-председателя. Аз го цитирах няколко пъти, а вие смятате, че това е ирония. Всяка подкрепа на тезите му смятате, че е ирония. Защо така?", продължи Бабикян.

Със сериозен тон водещата се опита да разбере дали Бабикян очаква да се стигне до оставка на правителството, на което получи отговор: "Опазил бог, няма кой друг да управлява България. Как така да очаквам оставка. Чухте, че ще се счупи държавата, ако някой друг управлява. Аз не мога да си помисля такова нещо".

Сподели в
 

Навръх Деня на независимостта на България 22 септември юбилеен рожден ден празнува един от легендарните ни спортни журналисти.

22.09.2020/18:40

В Хасково излезе третият брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро”. Изданието на Гражданското сдружение „Родопско утро” дава трибуна на млади и утвърдени поети и писатели от Източните Родопи.

21.09.2020/12:03

Не закъсня и отговорът на европейски медии на обвиненията на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че пускат платени материали срещу България.

19.09.2020/22:01

Публикацията на frognews.bg прави обзор на серия статии в германското списание "Щпигел" от последните години, разкриващи нелицеприятни ракусри от българската управленска панорама.

19.09.2020/08:28

Решението на Комисията за защита на конкуренцията, позволяващо нa "Hoвa Бpoyдĸacтинг Гpyп" дa купи тeлeвизиoнния ĸaнaл "Kaнaл 3" и още четири радиостанции и две музикални телевизии, е с дата 17 септември.

18.09.2020/20:59

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

Вторият ден от Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ продължи с избор на Управителен съвет, Контролен съвет, председател на КС и Комисия по етика на Съюза. Необходимите 50% плюс 1 гласа събраха само част от кандидатите. За попълване на позициите, за които все още няма избрани титуляри, ще бъде свикано допълнително заседание на Общото отчетно-изборно събрание

21.09.2020 /08:32

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки