Начало
 
 

Дружества на СБЖ настояват Общото събрание на СБЖ да не се отлага

28.10.2020 /20:14 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


В СБЖ пристигат писма от журналистически дружества с мнения "за" и "против" провеждането на продължението на Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ, насрочено за 31 октомври, което трябва да приключи започнатата вече процедура по избор на Управителен съвет, Контролен съвет и Комисия по етика на СБЖ. Тук публикуваме писмата и декларациите на дружествата, които са "за", изтъквайки, че трябва да се спазва Устава на СБЖ и Съюзът трябва да може да работи чрез своите органи. Писмата вървят по хронологичния ред на пристигането им.

До Председателя на СБЖ г-жа Снежана Тодорова

До Управителния съвет на СБЖ

 

 

                                              Писмо

              От дружество „Шумен – електронни медии“

 

Колеги, по повод опитите за проваляне на Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ, заявяваме:

Дружество „Шумен – Електронни медии“ категорично настоява да се проведе насроченото за 31 октомври второ заседание на Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ, за да се попълнят съставите на Управителния съвет, Контролния съвет и Комисията по етика.   

Категорично се противопоставяме срещу опитите на отделни членове чрез дезинформация около провеждането на Общото събрание да се опитат да провалят избора на нови ръководни органи. 

Настояваме да се спазва Уставът на СБЖ и взетите решения за провеждането на отчетно-изборното събрание. 

 

Дияна Желязкова, председател на дружество „Шумен – Електронни медии“

Шумен, 28 октомври

..............................................................................

 

Уважаема г-жо Тодорова,

Уважаеми колеги,

Ние, членовете на дружеството на СБЖ, Варна, печатни медии, категорично се противопоставяме на опитите на колеги да компрометират и злепоставят нашата организация. Инсинуациите, които през последните дни се сипят в общественото пространство, са неуспешни опити за прикриване на очевидна истина - стремеж за компенсация на провалени лични амбиции.

Категорично настояваме заседанието на Общото събрание, насрочено за 31 октомври т.г., да се проведе, да се избират необходимите  членове на ръководните органи, които да работят за осъществяване на поставените от делегатите задачи и цели за развитието на СБЖ.

 

Георги Калагларски,

председател на дружеството

28 октомври 2020 г.

...............................................................................

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СБЖ

СНЕЖАНА ТОДОРОВА

Във връзка с продължаването на 31.Х.2020 г., събота, от 10,00 ч, в СБЖ, ул."Граф Игнатиев" №4, София, на Общото отчетно-изборно събрание с процедура само по избор за попълване на съставите на Управителния съвет, Контролния съвет и Етичната комисия на СБЖ и при съблюдаване на всички изисквания за провеждането му в условията на вирусната пандемия (спазване и контрол на епидемиологичните мерки, заповедта на Министъра на здравеопазването проф. К. Ангелов и най-вече на личния самоконтрол), делегатите на 50-то д-во на СБЖ (ДЖСП "Д-р Иван Богоров) изразяваме своето съгласие за провеждане продължението на Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ в уречените по-горе дата, час и адрес. 

ДЖСП

Николай Пиперов

29 октомври 2020 г.

.........................................................................................

 

 

Сподели в
 

Когато получих книгата на нашия колега Живодар Душков от най-красивия български град на Дунав – Русе, да си призная останах изненадана. Без да проявявам стремеж да го хваля, ще кажа само, че наистина „Нашият град днес“ се оказа нестандартна, но същевременно и вълнуваща книга.

16.01.2021/12:56

Дружеството на практикуващите „Връзки с обществеността“ при СБЖ в партньорство с Комисията за защита на личните данни организира уебинар „Предизвикателства пред защитата на личните данни” на 22 януари 2021 г., от 10.00 до 12.30 часа

16.01.2021/09:24

Интересна дописка публикува на 4 февруари 1859 г „Цариградски вестник“, основан и редактиран от Иван Богоров. Новината е, че в Свиленград сгодените българи не бързали да се женят . За да понапълни кесията си обаче, Одринският епископ Хрисант ги принуждавал да побързат да застанат пред олтара.

12.01.2021/09:03

Премиерата бе в Клуб „Журналист” на СБЖ при спазване на всички предпазни санитарни мерки

29.12.2020/08:29

Н. Пр. Фам Куок Бао, който представляваше страната си в София до 2009 г., написа в чест на 70-годишнината от установяването на българо-виетнамски дипломатически отношения книгата „Земята на розите България”

27.12.2020/11:16

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Доминиращата медия днес са социалните мрежи, а онази класическа медия, която не се приспособи към тази нова екосистема, изчезва. Но приспособяването не означава оприличаване, защото мрежите са и територия на манипулацията. Класическите медии трябва да отговорят, засилвайки своите качества и наблягайки върху проверената истина, сочи известният френско-испански журналист

13.01.2021 /20:10 | Автор: Маурисио Висент | Източник: baricada.org

В края на миналата година още едно заглавие допълни списъка на изданията, посветени на годините на прехода. Известната преводачка и журналистка Ина Филипова е автор на книгата „Нажежените площади“, чийто издател е „Слънце“ на Надежда Кабакчиева.

12.01.2021 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Известният ерудит и колумнист на в. "Сега" Димитри Иванов е роден на 31 декември 1931 г., но свидетелството му за раждане е от 1 януари 1932 г., тъй като в новогодишната нощ не е имало кой да го впише в регистъра.

01.01.2021 /18:44 | Източник: dimitriivanov.com

Навършват се 125 години от рождението на легендарната вдъхновителка на републиканците в Испанската гражданска война Долорес Ибарури, която бе и изявена журналистка, оглавявала вестник "Мундо обреро". Какъв бе пламенният ѝ и драматичен живот?

10.12.2020 /19:06 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

Тази седмица излезе неговият 1 389-и брой. Редакцията на изданието благодари на своите верни читатели

10.01.2021 /12:17 | Източник: Старият мост

На 1 януари 1924 г. във Варна излиза от печат и достига до своите читатели първият брой на списание „Морски сговор“, съобщават от Военноморския музей във Варна.

02.01.2021 /16:16 | Източник: moreto.net

 Акценти и позиции

Един от двамата кандидати за генерален директор на БТА Кирил Вълчев посети по своя инициатива Съюза на българските журналисти и разговоря с председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова, подчертавайки уважението си към Съюза и стремежа към взаимно сътрудничество

19.01.2021 /13:53

В писмо до генералния директор Андон Балтаков и до членовете на УС на БНР е изразено очакване за прецизиране и синхронизиране с Колективния трудов договор на предлаганите проектоправила за оценка на трудовото представяне на служителите в Българското национално радио.

13.01.2021 /09:02

Да внимаваме за подмяната. Тя вече изкарва и Делян Пеевски борец за медийна прозрачност

12.01.2021 /16:02

 Мнения

Защо бе борбата Законът за БТА до бъде променен преди да бъде избран новият ѝ генерален директор

14.01.2021 /20:15 | Автор: Начо Халачев | Източник: СБЖ

Добре, че е националната телевизия да ни върне и в онова „непоносимо” и „престъпно време”. Как навреме ни дойдоха около Новата 2021 година старите ленти... Една песен възкреси спомени. Щастливи пред камерите, пееха Митко Цонев, Величко Скорчев, Живка Гичева с колегите си новинари...

06.01.2021 /14:13 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 14 гости

Бързи връзки