Радио Китай обявява конкурс по повод 80-годишнината си

21.09.2021 /10:25 | Източник: bulgarian.cri.cn Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Сградата на Радио Китай в Пекин

Българската редакция на Радио Китай изпрати подробни разяснения за желаещите да се включат в конкурса

„По повод 80-годишнината от началото на излъчванията на радиопредавания за чужбина решихме да съберем и разкажем нашата обща история със слушателите и приятелите ни в България. Каним ви да споделите своите разкази за Китай, за нещата, провокирали интереса ви към нашата страна, култура и хора.”

Така българската редакция на основаното на 3 декември 1941 г. Радио Китай анонсира стартиращия по повод юбилея конкурс. И допълва: „Разкажете ни за любим предмет, снимка или спомен от срещата ви с Китай. Може да изпращате клиповете, снимките и историите си директно на нашия имейл или през страницата ни във Facebook. А ако предпочитате, може да ги публикувате направо в профилите си в социалните медии като Facebook и Youtube, като не забравяте да тагнете нашата редакция (@Радио Китай).”  

Изброени са и други насоки към желаещите да участват в конкурса: „Изпратете свои снимки с кратко описание или разказ, или кратко видео ( не повече от 3 минути), свързани с Китай, Радио Китай или водещите на Радиото. Това може да са лични спомени, снимки на предмети в дома, които са свързани с Китай, или от посещения в страната, както и на Радио Китай. Творбите трябва да бъдат изпратени на нашия имейл bul@cri.com.cn или kalojan@126.com. След като го редактираме, може да се публикуват на личните ви страници във Facebook и Youtube, и разбира се ние ще ги пуснем на нашите страници във http://bulgarian.cri.cn/,  Facebook и Youtube. В същото време не забравяйте да тагнете нашата редакция във Facebook (@Радио Китай) и Youtube (@Пътешествие на Изток).”

Има и още указания. Видеата и снимките, които съберат най-много харесвания, ще получат наградата за най-популярни. Графикът на конкурса изисква материалите да се изпратят до 20 октомври.  След 1 ноември видеата и снимките на слушателите и българските приятели н Радио Китай ще бъдат качени на специално отделена част на уебстраницата на радиото. Списъкът с наградените ще бъде публикуван на 1 декември.

Награди ще бъдат раздадени в четири категории:

- Най–популярна творба: ще бъдат наградени трите творби с най-много харесвания в социалните платформи. (Радиото ще ги определи според събраните данни); 

- Най-добър организатор: Ще бъдат избрани една или няколко организации (от слушателските клубове, институтите Конфуций, Facebook група и други), които са се представили най-добре в конкурса; 

- Най-добро популяризиране на конкурса: Ще бъдат наградени слушателски клуб, институт Конфуций или Фейсбук група, които са със значителен принос за популяризирането и разпространението на нашия конкурс;

- Награда за най-голям принос: Ще бъдат наградени слушатели с изключителен принос за насърчаване на приятелството между Китай и България.

Победителите в конкурса ще получат изящно изработен електронен сертификат от българската редакция на Радио Китай. 

 

Сподели в
 

Депутатите в Камарата на представителите на Конгреса в САЩ дадоха заявка тази сряда, че ще разгледат законопроект, който да принуди интернет платформите да се отчитат по-добре пред потребителите.

03.12.2021/07:10

Собственикът на Фейсбук – „Мета платформс“, съобщи, че са изтрити над 500 акаунта в социалната мрежа, свързани с мрежа за дезинформация, която основно е била базирана в Китай, предаде Би Би Си.

02.12.2021/15:37

Властите в Беларус нахлуха в домовете на десетки журналисти и активисти в сряда в най-мащабната подобна акция в последните три месеца, съобщава Асошиейтед Прес.

02.12.2021/11:09

Нападателят на „Манчестър Юнайтед“ Кристиано Роналдо разпали скандал малко преди церемонията по връчването на "Златната топка" за 2021 г., която за седми път излъчи като победител Лионел Меси.

01.12.2021/11:30

Смята се, че системите за лицево разпознаване в Китай вече се използват в по-голямата част от страната. Но сега чрез фирмата за анализ на данни за наблюдение IPVM британската ВВС се е сдобила с документи, които показват, че властите в провинция Хънан разработват система за проследяване, използваща сканираща лицето технология, която може да засича журналисти и други хора, които са описани като будещи притеснение.

01.12.2021/10:05

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Ковид отнесе и ярката фурия на волното слово в поезията, белетристиката и журналистиката Катя Владимирова. Поклон!

01.12.2021 /21:24 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

На 61-годишна възраст в Мадрид след трудна битка с рака си отиде една от най-знаковите авторки в съвременната испанска литература и постоянна коментаторка на най-големия испански вестник „Ел Паис” и на радиоверигата SER Алмудена Грандес, която винаги открито отстояваше и левите си убеждения. Нейните романи върнаха на испанците много от „белите петна” в историята им, свързани с антифранкистката съпротива.

28.11.2021 /21:09 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

„Да, 115-годишнина от рождението на акад. Дмитрий Сергеевич Лихачов е дата, която трябва да бъде отбелязана не само в родината му, но и от всеки народ, чиято култура е обогатена от неговите текстове, мисли и идеи. А що се отнася до България – връзката между личността на този велик хуманист и нашата духовност е особено силна. Ние продължаваме да повтаряме и преповтаряме неговото определение, че в исторически план България е „Държава на Духа“, но дали сме достойни за тези думи?

27.11.2021 /23:34 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Героинята на най-прочутата снимка на известния американски фотограф, направена през 1985 г. и прославила се от корицата на сп. „Нешънъл Джиографик”, е имала труден живот. Но ѝ е провървяло сега да трогне италианския премиер Марио Драги, който решил да даде убежище на афганистанката, след като в родината ѝ пак командват талибаните.

27.11.2021 /12:23 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

Медийната мрежа в област Силистра в миналото е представлявала богата палитра. Понастоящем - скромна, но от сърце

01.10.2021 /19:06 | Автор: Йордан Георгиев, Марин Минев | Източник: СБЖ

Предлагаме и последната част от трилогията на известния журналист международник Константин Иванов за професионалния му път, излязла във в. "Дума".

30.08.2021 /18:49 | Автор: Константин Иванов | Източник: duma.bg

 Акценти и позиции

По повод отбелязвания на 25 ноември Международен ден срещу насилието над жени, Международната федерация на журналистите (МФЖ) и нейните филиали отправят глобален призив към правителствата да помогнат за изкореняване на насилието на работното място, като ратифицират Конвенция 190 на Международната организация на труда (МОТ) относно насилието и тормоза в сферата на труда.

25.11.2021 /16:53

Ковид-19 покоси и голямата фотографка, носителката на „Златно перо” на СБЖ Мари Къналян, която свърза последните около 20 години от живота и професионалния си път и с нашия Съюз. Поклон! Сбогуването ще е на 11 ноември от 12.30 ч., Централни гробища, парцел 94 (Арменски гробища).

04.11.2021 /15:19

Снежана Тодорова: „Трудно се отстоява днес будителската мисия на журналистиката, но и на Ботев не му е било лесно. Имаме остра нужда да събудим и в професията ни, и в обществото ни всички онези Думи, Будилници и Знамена, способни да отворят пътя към Новата България, така необходима на всички ни.”

01.11.2021 /08:00

 Мнения

Тези дни реших да се поразходя из личните си автобиографични страници. Човек прави своя самоотчет и равносметка за изминатия път. Годините на демокрация и Преход силно промениха ценности, реформираха и преобразиха цели сектори в обществената практика, а покрай подмяната на табелките по улиците, площадите, наименованията на училища и предприятия се смениха или изчегъртаха, ако щете, страници от биографиите ни...

29.09.2021 /15:01 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки