Начало
 
 

7-годишно рускинче спечели 28 млн. долара от YouTube

15.01.2022 /20:43 | Източник: segabg.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Настя Радзинская

Настя Радзинская е на шесто място в класацията на най-добре платените блогъри и вече живее в САЩ.

Седемгодишната рускиня Настя Радзинская (Like Nastya) от Краснодар зае шесто място в класацията на Forbes на блогърите в YouTube с най-високи приходи за 2021 г. Рейтингът е публикуван на сайта на изданието, съобщава segabg.com.

Списанието оцени доходите на Радзинская за годината на 28 милиона долара. През 2020 г. блогът Like Nastya генерира приходи от 18,5 милиона долара, а 6-годишната тогава Настя беше на седмо място в класацията.

„Идеята да направя Настя герой на блог ми хрумна през януари 2016 г., когато тя беше на 3 години, след като открих колко популярни са станали подобни чуждестранни проекти в YouTube — разказва майка й Анна пред сайта РБК.  — Изглежда, че това беше добра възможност да се съчетаят приятно забавление за детето и възможност да се печелят пари“,

До юни 2017 г. за канала се абонират около 2,5 милиона души, а броят на гледанията на видеата на малката блогърка надхвърля 1,5 милиарда. През 2018 г. семейството от Краснодар се премества в Съединените щати, а през 2019 г. момичето влиза за първи път в рейтинга на Forbes, като заема третото място.

В Русия родителите на Настя имали собствен малък бизнес: майка ѝ — булчински салон, а баща ѝ — строителна фирма с около 20 служители. През 2015 г. и двете компании преминават през криза и семейството решава да опита нещо ново. Анна и Юри продават дяловете си в бизнеса и създават детски канал в YouTube.

Първите видеоклипове не станали особено популярни, спомня си Анна: по това време много хора вече се занимавали с разопаковане на играчки пред камера. „Трябваше да експериментираме и да търсим собствена концепция“, казва Анна. Каналът започна да качва видеа, в които Настя, заедно с баща си, облечен в костюм на мечка, изпълняват сценки от анимационната поредица „Маша и Мечокът“. Но много скоро и други блогъри започнали да правят видеоклипове в този формат и създателите на Like Nastya отново трябва да измислят нещо ново.

 „Един ден ми хрумна мисълта: ами ако покажем в блога всички детски увеселителни паркове по света?“, казва Анна.  Никой никога не е правил това в рускоезичния YouTube, спомня си тя.  Семейството започва пътуването си от Азия и за седем месеца пътува до Сингапур, Хонг Конг, Тайланд, Бали, Малайзия и Обединените арабски емирства. Първо инвестирали собствените си спестявания в организирането на пътуването, и скоро приходите от канала започнали да покриват всички разходи за пътуване и снимки. „Заживяхме по-добре и си купихме нова кола“, казва Анна, без да дава точни цифри. 

Според Ярослав Андреев, основател на агенцията за блогове WildJam, YouTube плаща около 7000 рубли за видео с една реклама в рускоезичния сегмент за 1 милион гледания. Ако рекламите са три или пет в десетминутно видео, цената се увеличава многократно.

В началото на 2022 г. блогът Like Nastya има 85,7 милиона абонати. Сред стоте най-гледани видеоблогове в света постоянно попадат няколко детски. В първите 10 за 2021 г. има и още едно дете — на седмо място е 10-годишният Райън Каджи, с приходи от $ 27 млн. 

Сподели в
 

„Всеки, който по някакъв начин се сблъска с неговата биография в училище или когато посетят музея, е усещането за една изключително всестранно развита интересна личност", каза за БНР Милена Катошева, главен уредник на къщата музей „Димитър Димов". Музеят се намира в София в квартал „Лозенец" на улица „Кръстьо Сарафов" 26.

01.07.2022/17:48

Ретроспективен преглед на творчеството на българския режисьор Бинка Желязкова ще бъде направен на 50-ото юбилейно издание на Филмовия фестивал в Ла Рошел.

01.07.2022/11:38

На 29 юни 2022 г. в Клуба на фоторепортера се откри фотоизложбата "С Мароко в сърцето", която представя едно пътуване до африканската държава и участието на българска делегация от фотографи, членове на Национално сдружение Фотографската академия "Янка Кюркчиева" в Международния фестивал по художествена фотография „Рабат – Светлина”, който се проведе между 27 и 31 май в мароканската столица Рабат.

30.06.2022/19:23

Като много важно събитие беше отбелязано откритият в с. Шемурша, Чувашия, паметник на основателя на Волжска България кан Котраг, издигнат по инициативата на активисти, и както беше пояснено часове след откриването на монумента, без разрешение от местните власти.

30.06.2022/17:42

Завърши първият шампионат по поезия на софийските училища „Млада метафора“, съобщават от Столичната община. Финалният двубой от шампионата по поезия бе на 29 юни, на площад „Славейков", а арбитри бяха Георги Господинов, проф. Михаил Неделчев и Иван Ланджев.

30.06.2022/16:33

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

На 8 юни 1972 г. южновиетнамският фотограф Ник Ут заснема покъртителен кадър с пищящо от болка и ужас голо момиченце, обгорено от изсипан над село Чан Банг край Сайгон американски напалм. Какво стои зад разтърсващия образ?

09.06.2022 /20:20 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

От 5 юни насам няма никаква следа от британския журналист Дом Филипс, писал за „Гардиан”, „Вашингтон пост” и „Ню Йорк Таймс”, и от придружаващия го бразилски експерт по коренните амазонски народи Бруно Араужо Перейра. Двамата си били на експедиция в долината Жавари край границата с Колумбия и Перу. Властите са мудни в издирването, а в зоната действат наркотични, златодобивни, дърводобивни, земеделски и бракониерски мафии.

09.06.2022 /18:02 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност известната българска изкуствоведка, журналистка и познавач на тънкостите на Седмото изкуство Олга Маркова получи най-престижното отличие на Министерство на културата „Златен век“ – звезда. Отдавна искахме тя да гостува на сайта на СБЖ, но все нещо се случваше. Тези дни Олга Маркова намери време да разговаряме с нея за българската журналистика, изкуство и кино, за нейните срещи със звездите от големия екран, за разговорите ѝ с тях и незададените въпроси.

09.06.2022 /09:38 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Снежана Тодорова, Соня Алексиева, Енчо Господинов, Иван Тодоров, Красимира Дионисиева нанизаха пъстра броеница от спомени за големия журналист, писател и пътешественик Ясен Антов на сбирка в негова памет, организирана от журналистическото дружество „Пътешествие и туризъм”. Включи се и синът му Траян Антов, известен спортен журналист, а специален видеопоздрав отправи и внучката му Мария, студентка в Амстердам.

27.05.2022 /16:30 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Журналисти, а не научни работници първи разясняват на широката публика произхода на името на Плевен.

20.06.2022 /18:19 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Явор Чучков търси подкрепа за издигане на паметник на своя прадядо Ефрем Чучков (1870-1923) - един от ръководителите на българската организация ВМОРО/ВМРО, най-големият приятел и съратник на Гоце Делчев.

05.06.2022 /17:24 | Автор: Явор Чучков | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Недопустимо е – особено за европейци – да се забравят думите на Волтер: „Може да не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш”. Повтаряме и подчертаваме: спусканите от ЕС забрани за достъп до медийни източници, обявявани за пропагандни, погазват гражданските свободи в обществото и пречат на професионалната работа на журналистите.

07.06.2022 /18:49

В деня в памет на великия поет, публицист, революционер и на всички, паднали за свободата и независимостта на България, нека отново сверим посоката си със завещания от тях морален и духовен кодекс.

02.06.2022 /08:00

Нека поднесем цветя и се поклоним пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбуката и с извисяващата сила на просветата.

23.05.2022 /15:54

 Мнения

Размисли по повод два телевизионни концерта в празничните дни.

26.04.2022 /15:08 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

Министерството на културата отказа да подпомогне с 2000 лв. издаването на сборник с лирика на поета, написал „Една българска роза”, по повод неговата 95-годишнина, защото там не са чували за него.

19.04.2022 /20:09 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 19 гости

Бързи връзки