Ники Кънчев: Борим се за “есемесчето”

04.10.2010 /16:38 | Автор : Ива Йолова | Източник: в. Труд Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ники, ще ти задам въпрос за 500 000 лири в британския аналог на "Стани богат", на който е отговорила правилно Джудит Кепъл, роднина на Камила Паркър-Боулс, започва интервюто си Ива Йолова и допълва:

Жената е спечелила 1 млн. лири: Кой светец е покровител на Испания - А. Сейнт Джон (св. Йоан), В. Сейнт Джеймс (св. Яков), С. Сейнт Бенедикт (св. Бенедикт) или D. Сейнт Питър (св. Петър)?

Ха-ха-ха, добре ме почваш - директно от краката за главата. Знам, че в Испания всеки един от градовете си има свой покровител, испанците тачат много светиите си. Неотдавна говорехме с моя испански приятел Серхио Кастро от “Рока България”, който ми обясни много неща за техния бит и душевност.

Тогава узнах и че всъщност свети Яков на испански е Сантяго. Той е един от 12-те апостоли, в проповядване на Божието слово стига до земите на днешна Испания и мощите му са в града Сантяго де Компостела. През средните векове испанските кралски войски са тръгвали в атака с боен вик и с името на Сантяго на уста.

Всъщност току-що дадох жокер и на теб и на вашите читатели и зрители на “Стани богат”- този сезон при нас е различният сезон, личният сезон, сезонът ала филма “Беднякът милионер”. Там, ако помните Джамал Малик победи играта, защото връзваше всеки въпрос с лична история. И ние искаме от гостите техните истории около въпросите на играта.

Така беше и с Димитър Пенев, и с Цецка Цачева, и особено с Васил Найденов. Въпреки че знаем почти всичко за Васко, който е пред очите ни отдавна, оказа, че се той не е знаел какво е да имаш баща, че иска да има деца и т.н.

Завърна се в ефира на Нова тв не в едно, а в две предавания - “Стани богат” и новото “SMS за милиони”. В кое се чувстваш по-удобно?

И в двете. Един професионалист трябва да се чувства удобно навсякъде или поне да си го направи удобно. Иначе ми хареса “завърна” във въпроса ти. Мисля, че това е ключът към тв бараката. Да не досаждаш на зрителите.

Какви хора играят в “SMS за милиони”? И - в кръга на шегата, милиони ли трябва да навъртиш на телефона си, за да спечелиш?

Ако в “Стани богат” се изискват знания или жизнен опит, то в “SMS за милиони” най-важното е късметът, амбицията, желанието да промениш живота си. Първата победителка беше Капка Костадинова, санитарка в ИСУЛ. Тоест не трябва да си професор, за да успееш в “SMS за милиони”.

С наградата тя ще покрие банковите си кредити и ще купи лаптоп на внучето си. Онзи ден пък връчих ключовете от колата на Ана Дачева от Силистра. Цял живот е била кранистка и сега ето й един сладкиш от живота.

Не знам колко трябва да навъртиш, за да спечелиш, но знам какво ще дадем ние насреща - над 1 000 000 лева и 60 нови автомобила. Всеки ден ще е така - или кола, или 20 000 до 31 декември, когато ще избухнем с невероятна за България награда.

Този сезон “Стани богат” е благотворително - известни българи ще играят, за да могат сираци да станат спортисти. Как избрахте точно тази кауза?

Каузата е продължение на инициатива на собственика на Нова тв “Модерн Таймс Груп”. Всяка година те организират голям футболен турнир за сирачета.

По този повод беше и благотворителният мач преди месец с участието на отбора на Бойко Борисов със Стоичков, Лечков и Балъков срещу отбора на шефа на “ЕМ Ти Джи” Ханс-Холгер Албрехт, в който ритаха легенди като Йън Ръш и Вив Андерсън.

Събраните средства при нас ще отидат за стипендии на талантливи деца от домовете за сираци, които ще продължат образованието си в спортни училища. Вече събрахме 33 000 лева и то само за 3 издания.

В “Стани богат” сте за “Гинес” - още не сте дали голямата награда от 100 000 лв. Няма ли да направите въпросите по-лесни?

Вижте, няма какво да се лъжем - “Стани богат” е много трудна игра. Ама много. Защото едно знаеш, две знаеш, третото обаче ядец - не го знаеш. Тук вече идват на помощ интуицията, оценката на ситуацията, преценката на риска.

И най-вече жокер №1 на играчите би трябвало да е тяхното самочувствие. Иначе евала на продуцентите от “Олд Скул”, че не “свалиха летвата” само и само да изкрещим: Имаме победител! Играта е такава, каквато е. Класическа, истинска, класна. Каквато е в България, такава е и в Германия или Русия.

Няма го прословутото побългаряване, на което сме царе. Сред страните, които нямат шампиони в “Стани богат”, се нареждат и колоси като Китай и Турция или наша черга нации като Сърбия, Чехия, Литва и Латвия.

Тв ефирът прелива от благотворителни игри - “Байландо” по Нова, “Великолепната шесторка” по Би Ти Ви. Не нагарча ли малко тази конкуренция между двете най-големи телевизии и в полето на грижата за най-нуждаещите се?

Да, де факто всички ние се “борим” за левчето и есемесчето на зрителите. Но пък и глаголът “трогваме ги” също е удачен. Слепият Крис от Етрополе направи точно това - трогна зрителите на “Вип брадър 3” и за 20 минути те пратиха 120 000 лева... От друга страна, “Великолепната шесторка” също разплаква българите.

Тази година за първи път Нова промени модела и не иска левче от хората, а само тяхната активност. Телевизията ще плати за реализирането на мечтата на спечелилия участник, а междувременно всеки, който иска, може да помогне...

Така че желая успех на всички, крайният победител са децата в нужда. Благотворителността е един от начините да сме повече хора, повече граждани, отколкото заспала нация. Така че, ако не харесваш тази или онази инициатива по различните телевизии, си нещо като егоист.

Знаете ли, че съм си мислил ,че бих отишъл да работя доброволно примерно 20 дни на магистралата София - Бургас. Ей така, да се построи накрая това жизненоважно съоръжение.

Наистина ей така бих работил - за държавата и за нейните граждани, за майките, които изпращат децата си на море и треперят какво ли ще им се случи по пътя. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Американският Knight Center ще проведе безплатен онлайн обучителен курс на тема "Цифрови разследвания за журналисти: как да проследяваме цифровата диря на хора и организации" от 5 октомври до 1 ноември 2020 г.

23.09.2020/12:00

Първите 20 години на Михаил Вешим тънат в неизвестност. Никой нищо не е чувал за тях. Самият той твърди, че е бил послушно дете и старателен ученик, но никой не му се връзва.

21.09.2020/09:01

Детският журналистически клуб "Кандилце" при Православния информационен център в Благоевград възобновява занятията през октомври, съобщава blagoevgrad.utre.bg.

18.09.2020/15:22

Видни личности се включиха в кампания за бойкот на фейсбук и инстаграм, за да принудят най-голямата компания за социални медии да ограничи разпространението на езика на омразата и пропагандата, съобщи АП.

17.09.2020/14:05

Специално звено на словашката полиция арестува трима известни съдии и двама предполагаеми техни съучастници по подозрение в корупция, предаде ДПА.

15.09.2020/16:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

Вторият ден от Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ продължи с избор на Управителен съвет, Контролен съвет, председател на КС и Комисия по етика на Съюза. Необходимите 50% плюс 1 гласа събраха само част от кандидатите. За попълване на позициите, за които все още няма избрани титуляри, ще бъде свикано допълнително заседание на Общото отчетно-изборно събрание

21.09.2020 /08:32

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 16 гости

Бързи връзки