Здравните журналисти със затруднен достъп до информация от институции в ресора
  • 18.08.2022 11:08

Затруднен е достъпът на здравните журналисти до информация от здравните институции. Това показват резултати от проучване сред общността на репортерите, които се занимават с теми в здравеопазването.

Захари Карабашлиев: Балон е това, което някои медии продават за реалност
  • 18.08.2022 10:59

По повод скорошен разговор за балоните, в които живеем и медиите... Вчера, на касата в магазин случайно видях челна страница на в-к ”Труд“ със снимка на Путин и заглавие: ”Западът умишлено предизвиква конфликти“. Само по себе си, това ми се струва национално предателство – да даваш трибуна на режим, който е обявил България за ”вражеска страна“.

По БНТ 1 започва политическият трилър „Четвърта власт“ с фокус върху журналистиката
  • 18.08.2022 09:08

В сюжета на „Четвърта власт“ зрителите ще проследят едно истинско репортерско разследване, в което главните герои са политици и журналисти, а историята е създадена на основата на факти и събития, които изглеждат познати. Действието се развива в редакцията на вестник, който се опитва да работи по свои правила за независима журналистика в изпълнено със зависимости общество.

Кабинетът одобри тарифата за предизборните предавания по БНТ и БНР
  • 17.08.2022 18:10

Служебното правителство одобри тарифата, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предаванията по БНТ, БНР и техните регионални центрове в рамките на предстоящата предизборна кампания за избор на народни представители на 2 октомври 2022 г. Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНР и БНТ, съобщи пресцентърът на кабинета.

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване"
  • 17.08.2022 12:07

“Оцеляване" е работното заглавие на съвместния филмов проект на журналиста от програма "Хоризонт" на БНР Таня Иванова и операторите проф. Красимир Андонов и Алекс Самунджи. Кинотворбата разказва 3 истории на българи за оцеляване в планината.

Телевизията влияе най-силно върху формирането на електоралните нагласи
  • 17.08.2022 09:45

Методически експеримент разкрива факторите, обуславящи възникването и развитието на електорални нагласи. Той е разработен като част от научно изследователски проект, изпълнен през периода 2020-2022 г. от Центъра за емпирични социални изследвания от Института по философия и социология при Българската академия на науките (ИФС-БАН). Това съобщиха от пресцентъра на БАН.

Ивайловград и Свиленград се прекланят пред паметта на Ивайло Балабанов
  • 17.08.2022 07:36

В памет на големия поет и журналист Ивайло Балабанов (1945-2021 г.) община Ивайловград организира поредица събития. Кулминацията е церемонията в края на август по награждаването на лауреатите от Националния конкурс за поезия „Ивайло Балабанов“. Над 300 творци са изпратили стихове за поетичната надпревара. Наградите са статуетка, специален плакет, парични средства.

Колко получават шефовете на държавните медии
  • 16.08.2022 19:22

До 8000 лева стигат заплатите на ръководителите на държавните медии, показва справка в имотните декларации от регистъра на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Прокуратурата е прекратила проверката срещу Кошлуков
  • 16.08.2022 18:59

Прокуратурата е прекратила проверката срещу шефа на БНТ Емил Кошлуков, която започна по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ, става ясно от публикация на сдружението във фейсбук.

Проф. Петко Салчев кани здравните журналисти на работна среща
  • 16.08.2022 18:47

Във връзка с редица публикации, в които се твърди, че журналистите срещат сериозни затруднения в достъпа до информация от здравните институции, както и че тя не е достатъчно прозрачна, управителят на Националната здравноосигурителна каса проф. д-р Петко Салчев кани всички журналисти, които отразяват дейността в здравната система, на работна среща на 19 август 2022 г.