Първата дигитална кампания на Софийската опера в социалните мрежи с най-високо отличие

  • 27.04.2022
  • Софийска опера
  • Ивета Балевска

Операта е единствената институция, различна от агенция, отличена в големия Международен маркетинг конкурс

Емблематичната първа дигитална кампания “CLASSICS areCOOL too” на Софийската опера и балет в социалните мрежи предизвика огромен интерес и донесе най-високо отличие в една от най-оспорваните категория за Influencer Marketing на дигиталните “Оскари” IAB MIXX Awards 2022 г.  Операта е единствената институция, различна от агенция, отличена в големия Международен маркетинг конкурс. 

„През лятото на 2021 екипът, работещ по маркетинга и рекламата, започва смел и активен процес по иновиране на маркетинг практиките на Операта, който само след няколко месеца води до значителни резултати и множество поздравления. Целта на екипа е все повече и повече да се привлича и вдъхновява младата аудитория, съчетавайки успешните бизнес практики с оперното и балетното изкуство”, казва зам.-директорът Христина Станева.

Наградата беше връчена на Христина Станева, и Симеона Герджикова, ръководител на дигиталния маркетинг в най-голямата културна институция в България. 

Наградите

IAB (Interactive Advertising Bureau) – MIXXAwards Bulgaria избират най-добрите в интерактивния маркетинг през всяка година. Отличията са за дигитален професионализъм, а победителите мотивират целия дигитален бранш и поставят най-новите тенденции в индустрията. The IABMIXX Awards са приети не само като най-висок показател в целия свят за най-добрите кампании, а и като състезание на цялата дигитална индустрия.

Кампанията на Софийската опера и балет беше отличена от изцяло международно жури сред 152 заявки на едни от най-големите брандове и агенции на българския пазар. Наградата носи виcoĸa oцeнĸa и признание за успешно съчетване на бизнес практиките и артистичните изкуства на най-голямата културна инстуция в България.