Мариана Попова и Веселин Плачков ще представят новия си проект в Плевен

  • 05.08.2022
  • СБЖ
  • Иван Каневчев
Веселин Плачков и Мариана Попов говорят пред в. "Искра" по повод представянето на "Виновни" в Казанлък

Звездната двойка – певицата Мариана Попова и актьорът Веселин Плачков - ще представят новия си проект със заглавие „Виновни” на 5 септември в Плевен. Премиерата му беше на 17 юли в град Казанлък. В представлението Плачков пее, а Попова основно играе.

„За разлика от драматичната роля, в която я виждаме на музикалната сцена, тук Мариана показва една много по-различна страна от характера си, оцветена с хумор и смях.”, пишат колегите от казанлъшкия вестник „Искра” и добавят: "„Виновни“ разказва за смисъла на изкуството, пречупено през най-комичните му ситуации. Макар да творят в различни сфери и двамата се сблъскват със сходни проблеми в артистичния свят.  В спектакъла виждаме двама човека, които се борят да не изневерят на себе си, своите принципи и начин на мислене в името на това да бъдат приети от своята публика. Гледната точка на един актьор и една певица, поднесена със свежо чувство за хумор. За какво са виновни артистите пред своята публика, какво й предлагат всъщност и какво им коства всичко това? Без да порицават или съдят, задават правилните въпроси и са убедени, че публиката сама ще стигне до верните отговори. В този спектакъл, публиката ще може да достигне до сърцевината на артистичната душа. Ще види усилията и цената която плаща всеки един артист, за да бъде там където е".

"Искра" пише още по повод представения в Казанлък спектакъл: "Единственият начин твореца да говори за своето изкуство е докато го прави. Това е причината Веселин Плачков да напише този текст и да го предложи на Христо Мутафчиев да го постави. Проблемите, които вълнуват не само него, а и цялата артистична гилдия, го карат да напише един колкото забавен, толкова и драматичен текст, с който да покаже твореца в една различна светлина - без маски и грим.”

Преди да спечели конкурса за директор на театъра в град Казанлък, Плачков бе началник-отдел „Култура” в Плевенската община, а още по-рано бе актьор в местния драматичен театър „Иван Радоев”.

„Виновни” ще бъде представена в Плевен на 5 септември на сцената на читалище „Съгласие”.