СЕМ събира балканските медийни регулатори на конференция

  • 21.11.2022
  • СЕМ/СБЖ
Снимка:Архив

Съветът за електронни медии (СЕМ) организира Международна конференция на медийните регулатори от Балканския регион. Тя ще се състои от 23 до 25 ноември в Гранд хотел „София”. Темата е "Предизвикателства пред регулацията: Дезинформация, медийна грамотност и устойчива дигитална среда".

От медийния регулатор казаха специално за сайта на СБЖ, че подобна проява се организира за пръв път. Участието си са потвърдили представители на медийните регулатори от  Албания, Хърватия (онлайн), Гърция, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словения (онлайн) и Турция.

Ще има и гост лектори от регулаторните органи на Италия, Каталуня и Молдова с презентации на тема "Рекламата на хазарт и медиите" , "Изкуственият интелект като форма на медийна регулация" и "Регулация в условията на военен конфликт".

Участниците в срещата ще дискутират върху темите "Изкуственият интелект в регулацията - предимства и рискове", "Дезинформация и медийна грамотност" и "Регионални особености и съвременни предизвикателства пред регулацията".

 

 

 

м.л.