Хакерска атака срина иранската новинарска агенция Фарс - Fars News Agency (FNA)

  • 26.11.2022
  • БТА
Снимки:ЕПА

Иранската новинарска агенция Фарс(Fars News Agency - FNA), смятана за близка до властта, бе срината от хакерска атака вчера на фона на продължаващите в Ислямската република протести, които започнаха след смъртта на 22-годишната Махса Амини, съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес.

Починалата на 16 септември млада иранка от кюрдски произход бе арестувана три дни преди това от нравствената полиция и обвинена, че е нарушила строгите ислямски правила за обличане.

"Група хакери направи недостъпен за няколко мига сайта на новинарската агенция Фарс - FNA", съобщи снощи агенция Тасним. FNA е сред основните държавни източници на информация за демонстрациите в Иран, които тя окачествява като "бунтове". Контролирана е Корпуса на Ислямската революционна гвардия.

Днес FNA оповести в "Телеграм", че достъпът на потребители до сайта ѝ е бил "нарушен" след "сложна пиратска операция и кибератака в петък вечерта". "Премахването на евентуални заразявания (. . .) може да създаде за няколко дни проблеми с някои наши услуги", изтъква FNA, цитирана от БТА.

 

 

м.л.

Свят