В Нидерландя арестуваха още един заподозрян за убийството на журналиста Петер де Врис

  • 24.01.2023
  • utroruse.com
След убийството на Петер де Врис лобното му място бе отрупано с цветя

Полицията на Нидерландия арестува още един заподозрян във връзка с убийството на разследващия журналист Петер де Врис през 2021 г., съобщи прокуратурата в Амстердам, цитирана от ДПА.

Заподозреният е бил член на престъпна група, подготвила убийството, смята прокуратурата. Той е бил арестуван в град Тилбург в южната част на Нидерландия, пише utroruse.com. Прокуратурата в Амстердам не съобщава повече подробности за лицето.

Общо седем души сега са в ареста във връзка с убийството. Популярният разследващ журналист беше прострелян в центъра на Амстердам през лятото на 2021 г. и по-късно почина от раните си.

Убийството се свързва с ползваща се с лоша слава наркогрупа, срещу която продължава съдебен процес. Преди това бяха убити братът на ключовия свидетел и адвокатът му. Де Врис беше доверено лице на свидетел на обвинението по делото.

Малко след нападението заподозреният стрелец и шофьорът на колата за бягство бяха арестувани. Очаква ги доживотна присъда. Други четирима мъже бяха задържани по-късно, припомня ДПА.

Свят