Русия е ограничила достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР

  • 30.01.2023
  • vedomosti.ru/tass.ru/blocklist.rkn.gov.ru

Роскомнадзор блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР от територията на Руската федерация. Причини не са посочени, съобщава руският вестник "Ведомости", както и редица други руски медии, включително ТАСС.

При изписване на сайтовете на ЦРУ и ФБР - съответно cia.gov и fbi.gov - в страницата на универсалната служба към Роскомнадзор за проверка на това, достъпа до кои сайтове и страници в интернет е ограничен, излиза, че ограничаването на достъпа е в сила към целите сайтове на двете американски институции, пишат vedomosti.ru и tass.ru. Причини не се посочват.

Публикацията във vedomosti.ru припомня, че през третото тримесечие на 2022 г. Роскомнадзор блокира и премахна над 89 000 интернет страници, съдържащи забранена информация. Сред изтритите материали над 20 000 са обявени за фалшиви новини за "специална военна операция" в Украйна. От началото на войната Роскомнадзор започна да блокира достъпа до медийни сайтове, както и до социалните мрежи Twitter, Facebook и Instagram. Последните две принадлежат на американската компания Meta, която е обявена за екстремистка и е забранена в Русия, посочва vedomosti.ru.

 

Р. Е.

Свят