Репортер на „Евроком” бе задържан на границата с РСМ заедно с още двама българи

  • 05.02.2023
  • eurocom.bg

Според репортера Адриан Асенов над задържаните е било упражнено насилие от страна на местната полиция, а бившият депутат от „Възраждане” Ангел Георгиев си е извадил медицинско в Кюстендил. И тримата вече са в България.

Три години забрана за влизане в Република Северна Македония и парична глоба. На това са осъдени тримата българи, задържани вчера на границата със съседката ни, съобщава телевизия „Евроком”. Сред задържаните са били репортерът на тази медия Адриан Асенов и доскорошният депутат от партия „Възраждане” нгел Георгиев.

И тримата са подведени под отговорност за неподчинение на полицейски разпоредби, омаловажаване и обиди към граничните полицейски служители.

Според цитирания от „Евроком” Адриан Асенов неприлични думи към северномакедонските служители на реда не са отправяни, а той бил задържан, защото се опитал да снима как на македонския ГКПП били блокирани българи, опитващи се да стигнат до скопие за честванията в памет на Гоце Делчев.

Пак по думите на репортера над задържаните е било упражнено насилие от страна на местната полиция, а Ангел Георгиев си е извадил медицинско в Кюстендил. Все пак тримата мъже са пуснати от ареста и вече се намират на територията на страната ни.

По-рано „Евроком” цитира и адвокат на „Възраждане” според който задържаните в събота към обяд на македонския ГКПП-Деве баир трима българи са били държани 6 часа с белезнизи в полицията в Крива паланка. 

Освободени са след полунощ, като заплатили общо 1 700 евро със съдебните разноски. Двама от тях са и бити, посочва адвокатът, който на два пъти ходил до Крива паланка като техен защитник.