Честит национален празник! Поклон пред героите, отвоювали Освобождението!

  • 03.03.2023
  • СБЖ
  • Снежана Тодорова

145 години след славната победа в Руско-турската освободителна война, върнала на България свободата, нека отново отдадем своята почит и признателност на слелите кръвта си в битките български и руски герои. Нека бъдем достойни за тяхната светла памет и да не допускаме оскверняването ѝ от безродници, погазващи история, светини, морал.

Честит национален празник, скъпи колеги и сънародници!

В свещения Ден на Освобождението на България нека отново склоним глави в почит и признателност пред подвига на българските опълченци и руските воини, слели кръвта си в битките за нашата свобода.

145 години след завръщането на Отечеството ни на световната карта благодарение на Руско-турската освободителнта война, наш дълг е да продължаваме свято да тачим паметта за отдалите сили, вдъхновение, живот, за да ни има днес. А също и да не позволяваме по това светло дело да полепва отровата от днешни геополитически озлобления и да се правят опити за пренаписване на историята.

Който осквернява паметта за миналото, убива бъдещето. Нека ясно и безкомпромисно звучи гласът на онези, които сме огромното мнозинство и за които съдбата ни като свободен и достоен народ е несъвместима с безпаметството и неблагодарността.

Дълбок поклон и вечна признателност към героите, въздигнали с подвига и благородството си като най-висок духовен връх в нашата история свещената Шипка! Вечна признателност за падналите за Освобождението на България!

 

Снежана Тодорова,

председател на УС на СБЖ

 

 

Акценти и позиции