Журналистът Любомир Лазаров побеждава в "Стани богат" с енциклопедични знания

  • 17.03.2023
  • flagman.bg
Любомир Лазаров

Победителят в тв играта е журналистът Любомир Лазаров, който през последните 20 години от кариерата си оглавява интернет отдела на БНР, а сега е пенсионер.

68-годишният Любомир Лазаров е работил по-рано във вестниците „Земеделско знаме“ и „Континент“, а също така е бил заместник-главен редактор на седмичника "168 часа", пише flagman.bg.

Лазаров за малко да изгори на един от първите рундове, но после показва енциклопедични познания, с които "застрелва" водещия телевизионната игра Михаил Билалов, отбелязва още flagman.bg. Един от последните въпроси е свързан с фонтан в Париж. Журналистът познава правилния отговор, но за всеки случай използва жокер, като се обажда на своя син.

До последния въпрос в „Стани богат“ са стигали участници по времето, когато предаването беше в Нова и с водещ Ники Кънчев. Първият е Асен Ангелов, който през 2002 г. отговори на въпроса, но се наложи да върне парите, защото се разбра, че е баща на водещата в същата телевизия Искра Ангелова. За 100 хил. лв. е играл и бизнесменът Дилян Павлов, който отпада на финала.