Тв водещ в руския Първи канал обясни защо е склонил да се продаде червеното сако на Жириновски

  • 18.03.2023
  • mk.ru
  • Розалина Евдокимова
Александър Гордон облечен в дара от Жириновски

Известният телевизионeн водещ Александър Гордон от руския Първи канал съобщи, че преди година е дал на свой приятел емблематичното червено сако на покойния политик Владимир Жириновски, което той му подарил през 2014 г. директно в ефира на предаването „Политика“. Сега приятелят на Гордон го обявил за продажба, като съобщил, че приходите ще отидат за благотворителност.

Водещият на токшоуто „Мъжко/женско“ по Първи канал Александър Гордон обясни защо червеното сако, което му подарил бившият лидер на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, е било пуснато на търг, пише mk.ru.

В интервю за Gazeta.RU, цитирано от „Московский комсомолец“, Гордон казва, че е дал дрехата на свой приятел, който по-късно решил да я продаде. „Да, сакото е на Жириновски – казва Александър Гордон. - По време на излъчването на предаването на Първи канал „Политика“ Владимир Волфович ми го подари. А аз преди малко повече от година го дадох на свой приятел. Наскоро получих писмо от него с молба за разреша да продаде сакото, като ме увери, че парите ще отидат за благотворителност. Аз му писах, че нямам нищо против.“

Обявата за продажбата на червеното сако на известния политик се появи на сайта на аукционната къща "Литфонд". Началната му цена е 250 хиляди рубли. От партията ЛДПР съобщиха за медиите, че не гарантират автентичността на изложената дреха, тъй като личните вещи на покойния лидер се пазят от неговите роднини, а "емблематичните награди, притежаващи духовна ценност", са предадени в музей.

Панорама