Би Би Си препоръча на служителите си да изтрият TikTok от телефоните си

  • 21.03.2023
  • offnews.bg
Снимка:Архив

Би Би Си е препоръчала на служителите си да изтрият притежаваното от Китай приложение TikTok, освен ако това не е необходимо по служебни причини, докато западните институции все по-често заемат по-твърда позиция заради опасенията от събиране на данни.

Offnews.bg цитира британският радио- и телевизионен гигант, който съобщи, че в неделя е изпратил на служителите си съобщение, в което се казва: "Не препоръчваме инсталирането на TikTok на корпоративно устройство на Би Би Си, освен ако няма основателна бизнес причина.

"Ако не се нуждаете от TikTok по бизнес причини, TikTok трябва да бъде изтрит", се добавя в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Западните власти подхождат все по-твърдо към приложението, собственост на фирмата ByteDance, като се позовават на опасения, че данните на потребителите могат да бъдат използвани за злоупотреба от китайски служители.

Обединеното кралство обяви забрана за сигурност на TikTok на правителствени устройства, в съответствие с действията на Европейския съюз и Съединените щати.

Би Би Си заяви за АФП, че "се отнася изключително сериозно към безопасността и сигурността на нашите системи, данни и хора"

 

 

М.Л.