Издателство "Атеа" представя в Клуб "Журналист" второто издание на "Ъпдейт" от Асен Сираков

  • 30.05.2023
  • СБЖ/Атеа

На 30 май от 18.30 ч. Клуб "Журналист" на СБЖ ще е домакин на представянето на второ издание на книгата на Асен Сираков "Ъпдейт".

Известният журналист и писател, автор на над 30 книги Асен Сираков ще зарадва гостите на Клуб "Журналист" в СБЖ на 30 май от 18.30 ч. с представянето на второто издание на романа си „Ъпдейт“. Издателство „Атеа“ го пусна на пазара с нова визия и корица, защото досегашния тираж бързо се изчерпа.

В романа, чиито герои са обобщени персонажи на прехода – бизнесмени, политици, български и руски мафиоти, новобогаташи, платени жрици на любовта, фигури от ъндърграунда, се загатват или разкриват шокиращи закономерности за технологията на властта, за сенчестия бизнес и за политико-обществените отношения у нас, пречупени през отделни съдби, сочи в анонса си „Атеа“.

„Ъпдейт“ започва с историята на главния герой Стефан Танталов, който е психоаналитик, с купена диплома и с многобройна клиентела, която ловко успява да поддържа, и който в един прекрасен ден – 8 март, решава да обнови изцяло живота си – мисъл, която е спохождала мнозина от нас...

Както повечето произведения на Асен Сираков, и този му роман е изпълнен с много свеж хумор и комични ситуации.  И сатирата в „Ъпдейт“ сякаш помага на читателя да приеме по-леко шокиращата, а понякога и циничната действителност в света „извън светлината на прожекторите“. 

 

Събития в СБЖ