Дискусия във ФЖМК на 8 юни на тема "Младите в журналистиката: Възможности и предизвикателства"

  • 05.06.2023
  • Фейсбук

Стипендиантският клуб на Медийната програма на Фондация "Конрад Аденауер" кани на дискусия "Младите в журналистиката: Възможности и предизвикателства" на 8 юни от 11.00 ч. в Аула Магна на ФЖМК в СУ "Св. Кл. Охридски".

Чрез анонс във Фейсбук и писма до медиите Стипендиантският клуб на Медийната програма за Югоизточна Европа на Фондация "Конрад Аденауер" отправя покана за публичната дискусия на тема "Младите в журналистиката: Възможности и предизвикателства", чийто съорганизатор е Факултетът по журналистика и масова комуникация в Софийския университет “Св. Климент Охрифски”. Събитието ще се проведе на 08.06. (четвъртък) от 11:00ч. в Аула "Магна" във ФЖМК. 

Панелисти в събитието ще бъдат:

- Георги Карамфилов - алумни на Медийната програма, репортер в Euronews Bulgaria в ресори политика, енергетика и финанси. Георги е завършил бакалавър "Журналистика" във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет. 

- Мартина Казакова - текущ стипендиант на Медийната програма, редактор в bTV Новините и студент по Журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Журналистически опит трупа като редактор в UNA News Bulgaria и стажант в „Дневник“. 

- Диляна Стоянова - текущ стипендиант на Медийната програма, експерт Социални мрежи в БТА и студент по журналистика във ФЖМК към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието ще модерира Кристина Димова - текущ стипендиант на Медийната програма, проектен мениджър, 9Academy. Кристина е завършила бакалавър "Журналистика" във ФЖМК на Софийски университет. 

Организаторите обещават на гостите на събитието да бъдат запознати с текущите предизвикателства за младите журналисти и да научат за актуални професионални възможности.