Доц. Светла Божилова по повод Случая „Хекимян”

  • 01.10.2023
  • Фейсбук
Доц. Светла Божилова. Снимка: БТА

Случаят „Хекимян” поставя за кой ли път много съществени въпроси, свързани с незaвисимостта на журналистката, с професионалните и етични стандарти, смята медийният експерт доц. Светла Божилова.

"Той завърши телевизионна журналистика, работеше в бТВ още като студент. Работохолик, амбициозен и с професионални умения и качества. Не одобрявам това негово решение, но пък помня и неговите грижи за студентите. Почти целият екип на сутрешния блок - от водещите до репортерите са завършили телевизионна журналистика, умееше да подкрепя талантливите и можещите. Помня с каква страст защитаваше каузата на Студентската телевизия. Аз пък многократно съм го критикувала и той приемаше това за естествено."

Така доц. Светла Божилова описва Антон Хекимян в свой коментар на профила си във Фейсбук. Тя продължава:

"За съжаление, случилото се не е прецедент. Забравихме колко изявени журналисти станаха депутати от НДСВ. Забравихме колко журналисти минаха на другия бряг и станаха ПР- и. Защо не дебатирахме през годините връщането към журналистиката на ПР-и на държавни институции като Бетина Жотева и Соня Момчилова?

Не разбирам мотивите за това решение на Хекимян. Напуска попрището на журналистиката и ще носи тежестта на това свое решение.

Дебатът ' журналистика-власт" отново е в дневния ни ред."

 

Гласът на журналистите