Култовият водещ Томас Готшалк се обогува с германско шоу „Да се обзаложим, че...?“

  • 22.11.2023
  • newsroom.de
Томас Готшалк на фона на логото на популярното предаване

Водещият Томас Готшалк ще се сбогува с телевизионната класика за Германия – токшоуто „Да се обзаложим, че...?“, което се излъчва по ZDF всяка събота, пише newsroom.de, цитирйки новина от ДПА.

Дните на съботните вечерни забавления, за които всички говореха в понеделник, свършват, коментира newsroom.de. Този път сцената ще принадлежи на водещия, който ще засенчи гостуващите световни звезди, защото това ще е неговото последно появяване пред камерите.

Това е второто сбогуване на шоумена с шоуто. Той напусна класиката на ZDF през 2011 г. Десет години по-късно Готшалк беше върнат на екран с надеждата да съживи предаването и да достигне стария мечтан рейтинг от 13,8 милиона зрители. Начело с Готшалк „Да се обзаложим, че...?“ привлече около 10,1 милиона души пред техните телевизори през 2022 г.

Сега германският шоумен с нетърпение очаква изданието на предаването, което вероятно ще бъде последното му като водещ. „Този ​​път съм по-спокоен от всякога, защото вече не могат да ме изхвърлят“ - каза 73-годишният водещ пред ДПА.

През лятото той призна, че сбогуването не му е било лесно. „Благодарен съм, че изпитах тази емоция“ - каза Готшалк. Въпреки това, пред възможността редактор постоянно да му дава предупреждения да не говори за „лайна“ по време на шоуто или да му обяснява коя „знаменитост“ седи до него, той предпочита да спре.

В предаването в събота отново ще бъде представено всичко, с което то е незабравимо - луди залози, звезди и остроумен водещ. Публиката може да очаква фойерверки, типични за Готшалк.

Ще има и много музикални забавления. Световната звезда Шер ще изпълни новата си коледна песен на сцената. Според информация Хелене Фишер и Ширин Дейвид ще пеят нова версия на “Атемлос” в дует. Обявена е и британската момчешка група "Тейн Дет". Списъкът с гости също трябва да зарадва любителите на спорта с Бастиан Швайнщайгер и съпругата му Ана Иванович.

„Да се обзаложим, че...?“ се превърна в символ на германското телевизионно забавление още от пускането си на 14 февруари 1981 г. Авторът му Франк Елстнер бе водещ на първите 39 епизода. Неговият наследник Готшалк дойде през септември 1987 г. и остави своя отпечатък в шоуто. Почти 21 милиона души видяха първото му излъчване. Волфганг Липерт (1992-1993 г.) и Маркус Ланц (2012-2014 г.) не можаха да достигнат популярността на предаванията на Готшалк.

ZDF засега оставя отворен въпроса какво ще се случи с „Да се обзаложим, че...?“ след края на ерата на Готшалк. Решението ще бъде взето след съботното излъчване.

 

Свят