Посолството на Китай обяви конкурс за фотография и рисунка „Божурът среща розата“

  • 07.12.2023
  • bg.china-embassy.gov.cn

В свое писмо до СБЖ, с което представя подробности за обявения конкурс за фотография и рисунка „Божурът среща розата“, посолството на Китай у нас кани СБЖ като медиен партньор на инициативата. Съюзът ни приема това партньорство като продължение на дългогодишното си отлично професионално сътрудничество с Общокитайската асоциацияна журналистите.

Ето анонса за конкурса, изпратен до СБЖ от посолството на Китай и публикуван също така на сайта на самото посолство:

През 2024 г. ще отбележим 75-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България. С цел задълбочаване на приятелството между двата народа и подготовка за празненствата по случай годишнината, Посолството на Китайската народна република в България организира конкурс за фотография и рисунка „Божурът среща розата“ за български граждани и сънародници, живеещи в България, за да покаже прекрасните моменти от китайско-българското приятелство. Информацията за конкурса е както следва:

  1. Обхват

  Български граждани, китайски граждани (пребиваващи дългосрочно в България)

  2. Регламент

ТЕМА НА ТВОРБИТЕ

Включително, но не само, прекрасните моменти, които отразяват приятелския обмен и връзките между хората от Китай и България в различни области, както и теми като китайската култура, постиженията в развитието, обичаи, сътрудничеството "Един пояс, един път" и модернизацията в китайски стил.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

     Конкурс за фотография

1) Всеки участник може да изпрати 2-3 фотографски творби и да попълни формуляр (той може да бъде изтеглен чрез активен линк, който е достъпен в публикацията за този конкурс на сайта на посолството на Китай у нас). Участниците трябва да изпратят своите творби и формуляр на имейл: chinaembassyinsofia@gmail.com

Форматът на заглавието на имейла следва да бъде: „име на автор - заглавие на произведението“.

2) Фотографските творби трябва да бъдат във формат JPEG или JPG, размерът на файла да е между 2-12 MБ и качеството на изображението ясно. Участниците са длъжни сами да пазят оригиналните файлове, за да могат да бъдат предоставени при проверка на информацията.

3) Участващите творби трябва да бъдат оригинални и авторски, няма да бъдат приемани копирани или подобни произведения, които нарушават авторски права. Не се допускат маркирани с водни знаци фотографии, като например лого, име на уебсайт, линкове и др.

4) Участниците се съгласяват, че организаторът може да използва избраните произведения за реклама, разпространение, изложба, онлайн разпространение и т.н. без допълнително изплащане на възнаграждение.

Конкурс за рисунка

1) Няма ограничения за размера, стила и материалите, използвани за рисунките, но трябва да са наскоро завършени. Участващите творби трябва да бъдат оригинални авторски, няма да бъдат приемани копирани или подобни произведения, които нарушават авторски права. Не се допускат маркирани с водни знаци рисунки, като например лого, име на уебсайт, линкове и др.

2) Рисунките на участниците ще бъдат разпределени в три възрастови категории: от 6 до 10 г. (група за деца), 11 до 17 г. (група за юноши) и над 18 години (група за възрастни). Първа, втора и трета награда ще се присъждат поотделно за творби и в трите възрастови групи.

3) При регистрация рисунката се изпраща като електронен документ/файл. Размерът на изображението или сканираното копие трябва да е между 2-12 MБ и качеството на изображението ясно. След като бъде избрана за участие, оригиналната работа трябва да бъде изпратена по пощата до Посолството на Китай в България (получател и адрес: Джу Дъкай, бул. Джеймс Баучер 58, София).

4) Участниците се съгласяват, че организаторът може да използва избраните произведения за реклама, разпространение, изложба, онлайн разпространение и т.н. без допълнително изплащане на възнаграждение.

  3. Краен срок за получаване на творбите

  30 януари 2024 г.

  4. Награди

Награди ще бъдат присъдени поотделно в двата модула. Модулът „Рисунка“ ще бъде разделен на 3 групи според различните възрастови групи. На всяка група ще бъдат присъдени 1 първа награда, 2 втори награди, 3 трети награди и 10 поощрителни награди. В модул „Фотография“ наградите са: 1-ва: ваучер на стойност 300 лв. от Технополис, 2-ра награда: ваучер на стойност 200 лв. от Технополис, 3-та награда: ваучер на стойност 100 лв. от Технополис; поощрителни награди – ръчно изработени изделия и сувенири на тема Пекинска опера. В модул „Рисунка“ за групите за деца и юноши наградите са както следва: ваучери от Технополис на стойност 500 лв., 300 лв., 200 лв. и поощрителни от по 50 лв. При групата за възрастни наградите са ваучери от Технополис на стойност съответно от 800 лв., 500 лв., 300 лв. и по 50 лв. за поощрителните.

Списъкът с победителите ще бъде публикуван на официалния уебсайт на посолството, официалния профил в WeChat и Facebook през февруари 2024 г., така че следете ни.

Китайското посолство в България си запазва правото на окончателно тълкуване на настоящото мероприятие.

 

© СБЖ