Свиленградски електронен вестник получи отличие от Спешъл Олимпикс -България

  • 08.12.2023
  • СБЖ
  • Златка Михайлова

Онлайн медията „Старият мост“ получи една от годишните награди „ПроСпорт‘2023“. Те са учредени през 2006 г и се връчват от Спешъл Олимпикс България и Фондация „ПроСпорт“ за значим принос за разширяването на достъпа до спорт, за развитието на доброволчеството и на социалната мисия на спорта. Отличията се присъждат в категориите цялостен принос, доброволец, държавна институция, гражданска организация, училище, спортна федерация, спортен клуб, корпоративен партньор, медия и община.

„Старият мост“ с главен редактор и собственик Николай Колев е отличен за фокусираното и широко отразяване на подготовката, участието и постиженията на българската делегация в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023, които събраха над 7000 атлети с интелектуални затруднения. Електронният вестник системно е отразявал най-вече постиженията на Стелиян Гюзелев от отбора по лека атлетика. 17-годишният ученик от Центъра за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“ в Свиленград бе подпомогнат финансово за пътуването с решение на Общинския съвет в Свиленград, а кметът на общината арх. Анастас Карчев дари лични средства за разноските по престоя му в Берлин.

Малко младежи и без интелектуални затруднения бягат толкова бързо, сподели националният треньор на отбора по лека атлетика на Спешъл Олимпикс България Димитрия Халилямова от Хасково след финала на дисциплината 100 м. бягане.

Наградата на свиленградската медия бе връчена на церемония в София в рамките на международната конференция „Спортът – инструмент за социално включване“ под патронажа на Министерство на младежта и спорта. Форумът бе открит от националния директор на Спешъл олимпикс д-р Христо Христозов с топли думи за работата на свиленградските журналисти Николай Колев и Диляна Цветкова: “Това, което направи „Старият мост“ тази година, е да сбъдне една наша 30-годишна мечта - да отрази целия период на състезателя, от селекцията през подготовката му до крайните негови резултати. Тази малка местна медия показа един много значим модел за медийно отразяване”, каза д-р Христозов.

България