Румен Стоичков представя днес "Звуците на нощта"

  • 12.02.2024
  • Фейсбук

Днес, 12 февруари, от 17.00 ч., в читалище "Славянска беседа" на ул. "Г. С. Раковски" 127, ще се състои представяне на най-новата книга на един от най-известните ни радиожурналисти, дългогодишният водещ на "Нощен хоризонт" по БНР Румен Стоичков – "Звуците на ношта".

Ето как представя "Звуците на нощта" самият автор Румен Стоичков на своя профил във Фейсбук:

"Появи се новаата ми, девета, свидна рожба - книгата, в която разказвам за "Нощен хоризонт". Издателство "Изток-Запад" се постара да изглежда чудесно, да е със страхотна първа страница, да е и с твърди корици, смятайки, че тя представлява своеобразна ценна енциклопедия. Разбира се, разказвам без художествена измислица за историята на предаването, което на 3-и януари навърши 40 години от появата си в ефира на БНР.

Вплел съм спомените на около 20 водещи във времето насам, на Гергана Лазарова, която е първият музикален редактор, на Мирослава Терзиева - първият звукорежисьор, на някогашните ръководители и инициатори - проф. Веселин Димитров, Явор Цаков и Мартин Минков. Има репортажи, интервюта с гости в студиото, необичайни случки и гафове, интервюта с мен или публикации в пресата, разказващи за нощния блок. И в цялата тази амалгама, наречена "Звуците на нощта", съм добавил безброй мнения на слушатели, изречени в ефира, написани в скайпа, във фейсбук страницата на предаването, в моя профил или в писма и посвещения, които също са част от магията на нощното ни общуване.

Писах една година тази книга, в която събрах и поместих имената или лицата на почти всички музикални редактори, на репортерите ни, на звукорежисьорите, на непознатите монтажисти, които сглобяват всичко, излъчвано в ефир, издирих имената на всички колеги от Златния фонд, както и на нощните ни шофьори..Поместих имената и лицата на доста гости, както и някои от странните ми теми, които съм реализирал. Получи се четиво, каквото никога не съм си представял, че мога да напиша. Сега съм удовлетворен и щастлив от съхраненото на тези 344 страници!"