Мира Добрева слиза от екран

  • 17.02.2024
  • БНТ
Мира Добрева. Снимка: БНТ

Телевизионната водеща Мира Добрева слиза от екран, съобщи тя в предаването на Георги Любенов по БНТ тази сутрин.

През септември миналата година Добрева влезе в болница "Пирогов", където бе поставена в медикаментозна кома и оперирана по спешност.

Днес пред БНТ Добрева заяви, че няма да се завърне на екран. По думите ѝ е по-добре зрителите да свикват с тази мисъл.

Тя обаче съобщи, че ще снима авторски документални филми. Първият ще е наболялата в днешно време за смяната на пола. 

Попитана дали няма да ѝ липсва работата в телевизията, тя отговори, че "никога повече няма да се връща пред камера" и че "няма какво повече да даде". 

В новата книга “Светулки зад решетките” на журналистката става дума за две алкохолички. Добрева уточни, че макар и книгата да е написана от първо лице, тя никога не е била зависима. 

"Този роман е емоция, изпитание, болка, изцеление", каза в "Денят започва с Георги Любенов" журналистката Мира Добрева, която представи романа си "Светулки зад решетките".

По думите ѝ, за да напишеш нещо толкова разтърсващо, трябва да се вживееш в него. "Писах с цялата си душа, а не с ръцете си", допълни Мира Добрева. В романа се разказва за зависимостта от алкохолизма.

"Алкохолиците са счупени души, книгата не съди и не сочи с пръст, никой не е застрахован, за 6 месеца може да се развие болестта при жените. Това е книга мълния - тя е жестока и безпощадна. Това е нетипична книга, извън всяко клише, аз поех съдбите на тези хора. Алкохолът е чудовище, в книгата има интересни срещи с Бога", каза още Мира Добрева.

 

М. Л.

България