Дирк Геркенс е новият изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“

  • 21.02.2024
  • nova.bg
Дирк Геркенс. Снимка: nova.bg

Дирк Геркенс е назначен за главен изпълнителен директор на NOVA Broadcasting Group, която е част от United Media и е собственик на Нова телевизия. Геркенс поема поста от днес, съобщават от компанията собственик.

Като член на управителния съвет и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ на United Media, Геркенс стъпва в новата длъжност с 25 години опит в телевизионната индустрия. Той поема ролята от Стефана Здравкова, съобщава nova.bg.

Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария. Активно участва в интеграцията на „Нова Броудкастинг Груп“ след придобиването ѝ от United Group през 2020 г. , като успешно съчетава ръководната си роля в United Media с позицията на изпълнителен директор на Nova от 2021г. до 2022 г.

Александра Суботич, изпълнителен директор на United Media, заявява: "С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на „Нова Броудкастинг Груп“ като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа".
Стефана Здравкова е назначена за главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“ през 2022 г. Преди това тя е изпълнителен директор на „Нетинфо“ от юни 2019 г. до май 2022 г.

Причината за смяната не е посочена в съобщението.

 

М. Л.

България