Тази вечер Театър „Българска армия“ кани на премиерата „Пет жени в еднакви рокли“

  • 23.02.2024
  • СБЖ
  • Майя Любомирска

Сериозно предизвикателство е да съумееш да представиш големите различия , които се крият в характерите на пет жени, облечени в еднакви рокли. Точно пред това предизвикателство се е изправил екипът на Театър „Българска армия“, който тази вечер ще зарадва публиката си с премиерата на пиесата „Пет жени в еднакви рокли“ на Алън Бол.  Да припомним, че авторът е носител на „Оскар“ като сценарист на филма „Американски прелести“.

Само на пръв поглед разказаната история е обикновена – тя ни води на сватбата на Трейси и Скот и техните шаферки. И тук именно идва голямото предизвикателство пред режисьора на спектакъла Атанас Атанасов, пред сценографа и костюмографа Нина Пашова, пред хореографа Филип Миланов и музикалния оформител Петя Диманова. Защото тъкмо това голямо събитие разкрива дълбоко скритите черти от характерите на героите на Алън Бол. И на онази женска природа, която е трудна за разгадаване.

Не е за пренебрегване и фактът, че на сцената излизат и пет добре познати на всички талантливи актриси Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Лара Златарева, Лиза Шопова, Дария Димитрова. Единствената мъжка роля еи поверена на Тигран Торосян.

„Въпреки перфектните сюжетни ходове на Алън Бол, предизвестеният успех на тази пиеса е невъзможен без мощното присъствие на силни актриси! На талантливи актриси! На актриси, които природата е белязала с женственост, сексапил, очарование, доброта... Щастлив съм, че ги срещнах в Театър „Българска армия“!“, казва в поканата си към зрителите режисьорът Атанас Атанасов.

 

 

Панорама