Радио Видин празнува 15 години близо до хората. Честито, колеги!

  • 01.03.2024
  • БНР

На 1 март Радио Видин отбелязва 15-ия си рожден ден. Седмата регионална програма на БНР започва своето излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава неизменно е близо до своите слушатели - хората от Северозападна България.

"Пускам си радиото и слушам новини, музика. Живи и здрави още 100 години! Винаги актуални! 

Харесвам Радио Видин, следя новините и актуалните теми за нашия град - нещо, което би трябвало да вълнува всеки във Видин. 

Слушам и музика, и всичко. Харесвам Радио Видин.

Слушам, да. Има интересни гости, интересни предавания, позиции и най-важното е, че са противоречиви. Защото, ако е единомислие, значи не е добре..."

На рождения си ден Радио Видин кани своите слушатели на концерт-спектакъл с участието на детски певчески и танцови състави от Северозападна България. Вокална група "Шоколадче" от град Лом ще се представи с букет от български песни, каза художественият ръководител Росица Кръстева, информира сайтът на БНР.

"Ще участваме не само с малките, но и с концертния състав, и с младежката формация. Ще представим един много интересен букет от песни на български език. Подготвили сме интересна програма от златни български хитове от миналото. Разбира се, акцентът ще бъде върху фолклора."

Танцовите школи "Swing" и "Mom,s dream", клубът по спортни танци "Елит-Тим", Детска фолклорна студия "Севернячета", талантливата певица Маги Александрова от Монтана също ще излязат на сцената. 

Събитието ще се състои от 18:00 часа в салона на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" Видин, като ще се излъчва на живо в ефира на  Радио Видин, във фейсбук страницата и ютюб канала на медията.

 

България