24-часова стачка на всички гръцки медии

  • 16.04.2024
  • БНР
Протест на журналисти в Атина, май 2016 г. Снимка: Архив

Работещите във всички гръцки медии участват в 24-часова стачка, като част от призива на синдикатите за протести. Журналистите стачкуват днес, за да излъчват утре протестните демонстрации в страната.

Всички медии прекратиха излъчването на новинарски емисии за 24 часа в знак на подкрепа към синдикатите и техните искания за стачката утре, информира БНР.

Общите гръцки синдикати обявиха за утре 24 протестни действия срещу икономическата политика на правителството. Работещите в железниците стартираха от днес протести, като отмениха влакове по основни направления. От полунощ спират движението на всички влакове. 

В рамките на стачката моряците блокират от тази нощ всички пристанища. Няма да се движат фериботи, както и товарни кораби. 

В стачката утре ще участват учители, лекари в държавните болници, шофьорите от градския транспорт, пенсионери и студенти, съобщиха от синдикатите.

Повишаване на заплатите, овладяване на инфлацията, колективни трудови договори, намаляване на безработицата и безопасен обществен транспорт са само част от исканията на синдикатите.

М.Л.

 

Свят