Абитуриенти отидоха с тениски на бала и дариха 90 000 лв. на деца сираци

  • 26.05.2024
  • obektivno.bg
Чрез кампанията „С тениска на бала“ абитуриенти тази година събраха 90 000 лв. в помощ на деца сираци

Кампанията „С тениска на бала“, която от няколко години стана традиционна у нас, и сега се проведе в няколко града в България. Целта на инициативата е парите, заделяни от семействата за бала, да се дават не за скъпи тоалети, а за благотворителна кауза – подпомагане на деца, които са загубили родителите си.

Тази година абитуриенти събраха 90 000 лв., които дариха на 45 сираци, след като се отказаха от лимузини, официални дрехи и отидоха с тениски на бала си, съобщи Иво Танев във Фейсбук, цитиран от obektivno.bg.

Кампанията „С тениска на бала“ се провежда за поредна година и набира все по-голяма популярност.

Ученици от цялата страна са се включили в кампанията. Те са от училища в София, Русе, различни гимназии в Сандански, Петрич, Козлодуй, Тетевен и други.

Събраната сума е двойно по-голяма, отколкото миналата година, и ще бъде дарена за стипендии на 45 деца сираци за висшето им образование. Стипендиите са в размер по около 2000 лв., като общата събрана сума е 90 000 лева.

С парите студентите ще могат да платят някои от най-належащите разходи по обучението си. Младежите ще учат в 14 университета в цялата страна – Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Техническия университет в София, УНСС, Медицинския университет във Варна, висши училища в Пловдив и Русе.

 

Панорама