Цветелина Йорданова се сбогува с БНТ с любов и благодари на хората там

  • 31.05.2024
  • Фейсбук
  • Цветелина Йорданова
Цветелина Йорданова изгради авторитет като един от най-добрите журналисти международници в БНТ

Известната журналистка от БНТ Цветелина Йорданова изненада колеги, приятели и зрители със свое развълнувано сбогуване с БНТ, което публикува на своя профил във Фейсбук, без да пояснява накъде смята да продължи професионалния си път

Ето какво написа Цветелина Йорданова на профила с във Фейсбук:

В продължение на 25 години БНТ беше и си остава за мен голяма любов, в която дадох всичко от себе си, до последната възможна струна! Получих обратно толкова много! Шанса да попивам професията от истински телевизионни аристократи с вече изчезващо днес благородство, от които добих навика да искам първо и най-много от себе си, да се уча на телевизия от най-добрите в света - от Европа, Америка и Азия, да бъда частичка от големи телевизионни проекти, реализирани от цялата телевизия с невъобразим размах, ум, талант, отдаденост и феноменална организация, моменти, в които усещаш как стотици хора стават едно, усещаш с всичките си сетива магията на телевизията, имах щастието да снимам с Наско и с най-страхотните оператори филми от Ню Йорк и Принстън през Лондон и Оксфорд, Манчестър, Дъблин, от границата на ЕС със Северна Ирландия до границата на Северна Корея, от Стокхолм до Назаре, от Рим до Сеул, да се срещам с удивителни хора, да влизам в домовете, живота и душите им и да разказвам незабравимите им истории с думи и кадри, да седя затворена в апаратната денонощия и седмици с прекрасни монтажисти и режисьори и да гледам в захлас как правят чудо с материала.

Но романтиката на телевизионния труд е направо миг, сравнена с времето, прекарано на телефона в коридора към Трето студио, дълъг 60 крачки, но изминаван с различна скорост според степента на извънредност, както и с времето, преживяно в нюзрума в четене, писане, редактиране и монтиране на покрития по всяко време на денонощието до крайно изтощение срещу един поток от новинини, който никога не спира.

Чест и удоволствие беше да съм част от един-единствен по рода си отдел от международници, с неразбираем за околните хумор и впечатляваща интелигентност, с които минахме през всичко, смятано преди за немислимо - атентати, войни, Тръмп и Тикток! :))

Ефирът дава адреналин, който само този, който е треперил и умирал хиляди пъти в апаратната и пред камерата, познава. Божествен момент, който отлита. Телевизията са хората, те са безценни. Благодаря за всичко на хората в БНТ, които ми дадоха толкова много! А те са много! Вземам си ви с мен! Вие сте си в ума и сърцето ми! По пътя напред и към звездите...


 

Гласът на журналистите