Откриха тялото на известния британски журналист Майкъл Мозли

  • 09.06.2024
  • ВВС/СБЖ
  • BBC/СБЖ Майя Любомирска
Известният британски журналист и лекар Майкъл Мозли.

Тялото на британския телевизионен водещ и защитник на здравословния начин на живот Майкъл Мозли е открито на гръцкия остров Сими в източната част на Егейско море, потвърдиха тази сутрин властите на острова, предаде Би Би Си.

Мозли изчезна преди няколко дни, за което сайтът на СБЖ вече ви информира.

По-рано днес полицията съобщи, че тялото на човек, което ще не индентифицирано, и за когото се предполага, че е Мозли, е било открито в района на плажа "Агия Марина" на остров Сими, информира Би Би Си.

"Хора с лодка са видели тяло близо до скалистия бряг”, каза Петрос Василакис, началник на полицията в южната част на Егейско море.

На 6 юни властите обявиха, че провеждат мащабна операция по издирване, след като британецът за последен път е бил видян жив на 5 юни.

Съпругата му Клеър Бейли е сигнализирала полицията, когато той не се е върнал от разходка по крайбрежието на острова.

Полицейски източник каза на BBC News, че починалият е бил мъртъв "от няколко дни". Тялото е намерено до ограда, с чадър наблизо, на около 30 минути пеша от село Педи, където д-р Мозли е видян последно.

Намира се на няколко метра от мястото, където децата си играят във водата на плажа Агия Марина.

Съдебният лекар вече е прегледал тялото. Говорителката на полицията Констанция Димоглиду е казала пред Би Би Си, че трябва да изключат всяка възможност смъртта да е резултат от престъпно деяние.

Мозли е журналист, продуцент и водещ, известен с участието си в предавания на Би Би Си, включително "The One Show" и "This Morning", и с документалните си филми филми. 

 

Свят