СЕМ ще проведе среща за Европейския законодателен акт за свободата на медиите

  • 13.06.2024
  • БТА
Факсимиле от онлайн стрийминга на заседанието на СЕМ. Снимка: БТА

Трима представители на Съвета за електронни медии (СЕМ) са участвали в 59-ата среща на Европейската платформата на регулаторните органи (EPRA) в Ротердам, Нидерландия, стана ясно от заседание на СЕМ, проведено днес.

„Срещата беше посетена от 140 делегати от 50 национални регулаторни органи“, каза Наплатанова, цитирана от БТА, в доклада си, който бе първа точка от дневния ред на заседанието. По думите й акценти в двата панела на срещата са били медийната грамотност в условия на избори и използването на изкуствения интелект в помощ на медийната регулация.

СЕМ също се ангажира с провеждането в съвсем близко бъдеще на среща, свързана с начина, по който Европейският законодателен акт за свободата на медиите ще се прилага и в България, на нашия медиен пазар, каза още Наплатанова. Това, което беше специфичното на срещата на (EPRA) в Ротердам, е мониторингът и анализът на информацията по време на изборите, допълни тя.

В дневния ред на днешното заседание на СЕМ бяха също доклад от дирекция „Лицензионни, регистрационни, правни режими и международна дейност“, доклади от дирекция „Лицензионни, регистрационни, правни режими и международна дейност“ относно административнонаказателни производства и доклади от дирекция „Обща администрация“.

М.Л.