HELLO! стартира днес и с български вариант

15.12.2010 /08:16 | Източник: в. Класа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Това е най-авторитетното светско списание в света, напомня издателят на HELLO!България Любомир Станиславов.

Архитект Любомир Станиславов е роден на 27 февруари 1976 г. Като тийнейджър участва в множество състезания по математика, а също и в националния отбор по баскетбол. Вероятно по това време развива любовта си към състезанията. Като студент по архитектура има няколко международни специализации, а паралелно с това става и главен редактор на първото масово автомобилно издание в България. След това работата му се свързва с успехите на много издания.

От 5 години оглавява едно от бързо прогресиращите издателства у нас. В момента
S Media Team е партньор на едни от най-престижните световни издатели, като BBC, Haymarket и Hola Spa.
Портфолиото на издателството включва 8 списания (сред които
BBC TopGear, BBC GoodFood, BBC Knowledge, F1 Racing, Hello) и 9 WEB страници. Любопитна подробност - по негови проекти са изградени някои от най-интересните сгради в София и страната.

Арх. Станиславов, бихте ли представили българския вариант на
HELLO! – каква ще бъде периодичността, какъв е обемът, какъв процент ще са материалите с БГ тематика и с чужда?

Историята на HELLO! и Hola! е повече от любопитна. За разлика от други големи имена в медийния свят оригиналът Hola! се ражда тихо в апартамента на двамата основатели в Барселона - журналиста Антонио Санчес и хумориста график Конти през далечната 1944 г.

В края на Втората световна война светът изживява криза, подобна на сегашната, а читателите повече от всякога имат нужда от градивна информация.
Заради сватбата на испанския крал Хуан Карлос през 1962 г., отразена от Hola!,  тиражът чупи всички рекорди по продажба, познати до момента. Броят, в който тя е отразена, достига космическите 2 млн. екземпляра. След това списанието започва да излиза в 250 000-ен тираж.
През 1988 г. се ражда английската версия, а в първия брой е публикувано първото интервю, дадено от член на кралската фамилия – принцеса Ана.

HELLO! България ще позволи на читателите си да се присъединят към привилегирования кръг на звезди от световен мащаб. На страниците на списанието те ще открият не само вълнуващи житейски истории, но също така най-актуалната информация от модните подиуми, тайните за добра форма и красота на известните личности и преглед на културните събития в страната. Читателите ще имат възможността да посетят най-вълнуващите кътчета по земята, да се насладят на специално подбрани рецепти и да бъдат информирани за предстоящите събития в любимите им телевизионни сериали.

HELLO! България ще излиза 2 пъти месечно. Почитателите му могат да го очакват всеки втори четвъртък на месеца. Списанието ще ги зарадва с повече от 92 страници, което предвид формата му и изключително атрактивната цена от 1,99 лв. ще им позволи да научат 2 пъти повече за любимите звезди.

Съотношението на чуждите към българските звезди не е фиксирано, то ще се движи съобразно новините.
HELLO! е отражение на по-добрата страна на живота и ще я отразява там, където я открие, без да прави разлика между български и чужди имена.

Какво да очакваме в първия брой? До каква степен българският вариант на списанието ще бъде обвързан с английския и испанския?

С помощта на нашите британски колеги направихме ексклузивно интервю с принц Кирил. Той определено е знаменитост у нас, но също и в Мадрид и Лондон, където пресата следи личния му живот отблизо. Лично аз не мога да преценя дали той е българска или чуждестранна звезда.

В брой 1 сме подготвили селекция от ексклузивни материали. За мен най-интересен бе разказът на драматичната ин витро история на Селин Дион. Тя разказва за петте си неуспешни ин витро опита и шестия успешен. Оказва се, че това социален проблем, които у нас засяга над 270 000 двойки, подали документи в новия ин витро фонд. Публикуваме уникалното първо съвместно интервю на принц Улям и Кейт Мидълтън, без съмнение тяхната сватба ще е събитието на 2011 г.

В първи брой на
HELLO! България читателите ще бъдат гости на най-известната блондинка на планетата – Парис Хилтън. Ще можете да й гостувате директно в нейния дом, да видите тайните й кътчета и дори розовото й Bentley.

Списанието ще разкрие къде се крие надеждата и нужно ли е да имаш големи мечти, за да бъдеш велик. Мъжът, който накара хиляди жени да заобичат спорта, ще бъде в компанията на най-красивите жени, а топманекенката Наоми Кембъл ще разкрие колко студена е московската зима. Постарали сме се броят да носи настроение и оптимизъм.

Естествено,
HELLO! България ще продължи да следва традициите, наложени от испанското и английското издание. Сред ценностите на списанието твърдо са залегнали уважение, съпричастност и добронамереност към известните личности.

Навсякъде по света, а вече и в България,
HELLO! не търси сензацията, то я създава. Списанието се е наложило на международния пазар като ексклузивен гост на най-важните събития в живота на звездите – какво по-голямо свидетелство за доверие, емоционалност и достоверност?! Това не би могло да се случи, ако HELLO! допускаше публикуването на спекулативна или некоректна информация. В този смисъл отговорът на въпроса за жълтите новини е еднозначен, такива няма да има!

HELLO! България ще се отличи от другите светски списания у нас със своята обширна и коректна информация. Сигурен съм, че много скоро читателят ще разбере, че ние ще бъдем единствените у нас с истински достъп до звездите.
Списанието не задава въпроси, то дава отговори. На страниците му няма недоизказани факти, скрити истини или намеци. Именно затова то ще влиза в домовете на най-известните хора в света.

Още със старта на първия брой
Facebook страницата ни се радва на завиден интерес, а за мнозина това не e ново издание, а просто българската версия на любимото им списание.

Споменахте за вашия фейсбук профил, а ще има ли изданието своя
WEB страница?

Заедно с принт версията на списанието ние стартираме паралелно и в интернет. Не бих нарекъл това обаче web версия на изданието. Интернет страницата www.Hola.bg ще бъде съвсем различен медиен канал, допълващ, а не дублиращ списанието. Страницата ще се ъпдейтва ежеминутно от отделен екип. Така нашите читатели ще могат да научават за световните събития в момента, в който те се случват придружени  от много снимки и видео.

Най-голямата разлика с болшинството конкурентни сайтове е, че 100% от съдържанието ще е легално с платени авторски права, надяваме се скоро това да има значение и у нас. Целта ни през 2011 г. е да вкараме сайта
www.Hola.bg в Tоп 100 на най-популярните български интернет сайтове. Познавайки съдържанието, с което разполагаме, аз съм убеден, че това е повече от реална цел.

Кои са вашите автори – представете конкретни имена, ако това е в интерес на изданието?

Подбрали сме екипа си изключително внимателно. Всеки от авторите е професионалист в своята област – практика, на която се дължи и успехът на списанието по света. Заедно с това търсихме позитивни хора, които да успеят да предадат идеята и посланието на оригиналните издания.

Главен редактор на
HELLO! България е Станислав Дочев – журналист с почти 10-годишен опит в звездната тематика, който се ползва с доверие в медийните среди и светското пространство. Освен това най-опитният журналист в екипа ни, има над 30 години стаж в престижни печатни издания, а най-младият журналист в HELLO! е току-що завършил Софийския университет.

И българи са присъствали като герои на страниците на HELLO!. Сватбата на принцеса Калина например намери отражение във всички варианти на това издание. Смятате ли, че след като имаме и българско HELLO!, българските персонажите ще стигат по-често и до читателите в другите страни?

Не само принцеса Калина, но и цялото българско царско семейство е чест гост на страниците на испанското HOLA! Мисля, че ние, българите, имаме незаслужено ниско самочувствие. Ако се огледате, ще откриете много успели българи или хора с българско потекло в най-различни сфери и държави по света. Дилма Русеф, Бербатов, Стоичков и много други.

HELLO! и Hola! са навсякъде и следват успелите хора, без да се интересуват откъде произхождат те.  Добър знак за нас е интересът на испанските ни колеги - те ще публикуват нашето интервю с принц Кирил от брой 1 в съкратен вид.

S Media Team пуска ново издание въпреки кризата. Какво ново да очакваме от издателството?

Нямаме за цел на всяка цена да пускаме нови издания, по-скоро целта ни в момента е да развиваме и утвърждаваме портфолиото от издания, с които разполагаме в момента.

BBC TopGear вече е едноличен лидер в сегмента на месечните заглавия с автомобилна тематика, целта ни през 2011 г. ще бъде BBC TopGear да оглави и класацията при мъжките заглавия, където в момента сме трети.
BBC GoodFood без съмнение е лидерът в кулинарните заглавия у нас, в момента това заглавие изживява истински бум, абонатите вече надхвърлят 10% от тиража, ако искате сами да се убедите, просто надникнете във Facebook.
BBC Knowledge е най-универсалното ни издание, през 2011 г. сме на път да изненадваме всички негови почитатели с нещо много приятно и неочаквано от всички тях. F1 Racing е официалното издание на F1 в света. След най-интересния сезон в този спорт нашето очакване е именно това списание да реализира най-голям ръст през 2011 г.

Вече имаме първите индикации за повишения интерес към списанието както от заявките на пазара, така и от интереса към интернет страницата
www.F1Racing.bg, единствения официален сайт на този спорт у нас. Приемам за успех и факта, че нишовите ни издания Yachting and LifeStyle и Prime Time бяха единствени в своите сегменти, които оцеляха въпреки свирепата криза в сегмента на луксозните стоки.


Сподели в
 

Изследване на медийното финансиране в България и механизмите на неговата отчетност е показало необходимостта от реформиране на медийния регистър. Съдържанието на регистъра за собствеността и финансирането на медиите трябва да се оптимизира и реформира, така че да бъде полезно не само за разследващите и регулаторни органи, но и за самите медии и гражданското общество.

08.07.2021/18:51

Социалните мрежи като инструмент за дезинформация. На това е посветен поредният трети епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“.

07.07.2021/17:43

„Aнгажимент на медиите и e да образоват своята публика, да различават истината от фалша“, казва Аделина Радева в интервю за сайта dir.bg. Тя споделя и за принципите в журналистиката.

29.06.2021/16:29

Бившият председател на Съвета за електронни медии(СЕМ) София Владимирова коментира пред националното радио необходимостта от промени в Закона за радиото и телевизията(ЗРТ).

29.06.2021/14:19

Екологичната журналистика и кога околната среда се превръща в приоритетна тема и за кого? Какво трябва да знае журналистът, който реши да се занимава с екология? Как помагат на еколозите журналистическите разследвания, специализацията и отразяването на различните видове екопротести?

27.06.2021/08:38

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

На 21 юли се навършиха 122 г. от рождението на големия американски писател, шлифовал словото си като дългогодишен военен репортер, Ърнест Хемингуей. По този повод webcafe.bg припомня пъстра броеница от негови сентенции.

22.07.2021 /11:25 | Източник: webcafe.bg

Отдавна в списъка на добрите ми намерения беше включено интервю с известния и обичан от много българи писател и поет Лозан Такев. Е, вече намерението е факт и вие четете какво е отговорил членът на УС на СБЖ на моите питанки за сайта на Съюза.

19.07.2021 /11:41 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Луиза Тахмисян разказва за големия журналист, оглавявал варненския в. „Народно дело”

19.07.2021 /09:16 | Автор: Луиза Тахмисян | Източник: СБЖ

Да си призная рядко гледам прогнозата за времето по телевизиите, но пък се е случвало някои от момичетата или момчетата на времето да ми спрат погледа и вниманието. Такъв беше ЕмилЧолаков, Симеон Матеев от България он Ер,Станислава Цалова… Но една вечер преди няколко години на 3 март в новините по БНТ съобщиха,че колежката им Ева Кикерезова, която казва времето, се снимала с президента Радев. Е, това ме впечатли и реших да видя кое е това момиче.

16.07.2021 /10:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Журналистът Иван Бакалов припомня във Фейсбук групата "Мемоари, майтапи и тъга по журналистиката :)" събития отпреди близо четвърт век - купуването на "24 часа" от ВАЦ, първата журналистическа стачка там, връщането на Валери Найденов начело на вестника, конфликтите му с журналистите и прочутата му фраза за "паметника" и "песъчинките на световния журналистически плаж".

15.07.2021 /09:31 | Автор: Иван Бакалов | Източник: Фейсбук

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

Наградите в новоучредения от Европейския парламент конкурс за изключително журналистическо постижение на името на убитата известна разследваща журналистка от Малта Дафне Каруана Галиция ще се определят от международно жури, съставено от представители на медиите и гражданското общество в 27-те страни от ЕС.

07.07.2021 /12:03

В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България нека сверим и посоките на българката журналистика по непреходните ориентири на историческите, духовните и моралните ни върхове.

02.06.2021 /10:08

В своя декларация УС на СБЖ остро осъжда действията на властите в Минск, като настоява и за международно разследване на шокиращия инцидент с насилствено приземения в столицата на Беларус пътнически самолет и за изясняване на всички обстоятелства около него от страна на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Необходимо е изграждането на изрична международноправна рамка, която да предотвратява допускането на подобни инциденти занапред.

26.05.2021 /10:47

 Мнения

Това стана по Коледа – преди няколко месеца. И появата на изданието – като факт, бе отбелязано в сайта на СБЖ . Съпроводено от разговор с автора. Струва си обаче да се сподели мнение за книгата, след като бъде прочетена внимателно...

21.06.2021 /14:18 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Денят на Европа е от новите ни празници, а всяка следваща година като че ли намалява ентусиазма, с който го приехме.

08.05.2021 /10:05 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 25 гости

Бързи връзки