Анелия Попова представя Александър Несторов от „Стани богат”

31.12.2010 /14:08 | Източник: Блиц Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Колежката от „Шоу” Анелия Попова* разговаря с главния редактор на „Стани богат” Александър Несторов. Той разкри за първи път всички грижливо пазени тайни на предаването:

Алек, лесно ли се прави „Стани богат”?

Да, раздават се големи пари, наистина, но в случая сумите отиват за благотворителност. Различното на този сезон е, че се канят най-известните хора в България, които до момента никога не са сядали на стола на „Стани богат”.

Иначе самата идея за благотворителното „Стани богат” е на Ники Николов и на Нико Тупарев, които са и продуценти на предаването.

Защо предаването го нямаше близо година в ефир?

Мисля, че на този въпрос би могла да отговори само Нова телевизия, защото в крайна сметка тя решава. В момента, в който ръководството ни каже, че иска „Стани богат” в програмата си, нещата се получават.

От тях зависи. Но не е имало никакви караници, както се предполага, абсолютно никакви скандали не е имало около „Стани богат” - просто не ги е имало заради програмна политика.

Водещият Ники Кънчев каза в интервю преди време, че не е виждал накуп 200 000 лв., колкото е голямата награда в шоуто... В руския вариант на шоуто например парите стоят между водещия и участника.

В България принципно е прието да се дава чек, защото така или иначе 200 000 лв. са много пари и в този смисъл дори подозирам, че в Русия парите, които поставят между водещ и участник, най-вероятно не са истински.

Може да слагат и бутафорни пари, не истински суми, но при нас нещата стават по друг начин – винаги е било по банков път, а победителят, който печели парична награда, после си получава парите от Нова телевизия по банков път. Парите не се дават в пачки на участниците.

А как допуснахте да се случи единственият спечелил голямата награда участник да се окаже роднина на човек, който е работил по същото време в Нова телевизия (Искра Ангелова – бел. ред.)?

Аз тогава не съм бил главен редактор на предаването и не знам, не мога да кажа.

А какво би отговорил на хората, които допускат да има някакви уговорки в шоуто – например участници, които имат предимство пред други, уговорени парични награди?

Товам според мен е проблем само за тези, които вярват, че на всяка цена ще има подобни уговорки.
Може би звуча елементарно, но така си мисля - че ако човек сам за себе си е подкупен, той ще очаква и някъде да се раздават подкупи.

Аз лично никога няма да забравя предаването, когато Любомир Братоев спечели 50 000 лв. преди около 4 години – на 3 март 2006 г. Това е предаване, което, като го гледа човек (а аз често си го пускам), усеща се такъв заряд, че човек трябва да е глупав, за да си помисли, че има нещо нагласено.

Истинските неща не могат да бъдат нагласени. Ако нещо е истинско и създава емоция, трудно ще бъде уговорено по-рано.

А ако в шоуто участват известни политици и хора, които все пак залагат на карта репутацията си? Допуска ли се към тях малко по-специално отношение?

Това, в което мога да те уверя и да ти гарантирам, е, че нито един участник не е наясно нито какви ще са въпросите, нито как ще бъдат зададени в играта. Казвам го като главен редактор – това в „Стани богат” никога не е било!

Дори и водещият Ники Кънчев ли не е наясно с въпросите? Струва ми се, че той знае отговорите на въпросите, които системата задава на конкретния гост? Все пак пред него има монитор, в ушите му има и слушалки...

Ники Кънчев е доста умен човек. Да, той знае отговорите на някои от въпросите, които се задават в шоуто, но не на всички. Категорично. Наясно е с някои от отговорите, тъй като - нормално – той участва, запознат е със селекцията на въпросите, с темите, които се разглеждат в тях, навътре е в нещата.

Отделно се интересува – чете, за да е достатъчно компетентен. Пък и не само хората от екипа, но и той може да предложи някаква идея за въпрос, така че Ники Кънчев знае отговорите заради това, а не защото някой грижливо му ги диктува в ухото.

Да не си мислят хората, че той просто, сядайки на стола, вече е наясно с отговорите на всички въпроси. Той дори не знае последователността на въпросите, не знае кои въпроси към кой точно гост ще бъдат зададени.

На какъв принцип се избират гостите в „Стани богат”, особено когато говорим за благотворителни инициативи – там виждаме повече политици, актьори, певци?

За да изберем тези 27 човека, които играха благотворително в „Стани богат”, минахме и през доста откази. Отказите ни са около 180! А аз смятам, че цялата подборка от 200 човека, които поканихме, включва абсолютно всички най-известни хора в България – от всички партии, представители на шоубизнеса, музиката и т.н.

180 отказали не е ли твърде много?

Не бих казал имена - не за друго, а защото в крайна сметка имам уважение към тези хора, които наистина са много известни. Но до момента никой не е посочил какви са му основанията, за да откаже да гостува в предаването. (Със съкращения)

* Как се запознахме преди 2 г. с колежката Анелия: http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=5544


Сподели в
 

Covid-19 опустоши медийната индустрия, като затвори киносалоните и тематичните паркове, обърка спортните програми и намали драстично бюджетите за реклама - и няма никакви изгледи възстановяването от това да е бързо или лесно.

16.11.2020/10:50

В ход е петият практически курс „Достъп до информация и обществени комуникации“, воден от Програма "Достъп до информация" (ПДИ) пред студенти по журналистика и международни бизнес комуникации от Нов български университет, съвместно с департамент „Медии и Комуникация“.

11.11.2020/15:25

Конкурсът за зелена журналистика „Див кестен“ се организира за първа година и цели да отличи високите постижения в отразяването на актуални теми, свързани с природата в България и нейното опазване.

30.10.2020/15:25

Американските телевизионни канали се готвят за безпрецедентна и със сигурност удължена изборна вечер на 3 ноември, усложнена от мащаба на гласуването по пощата и растящото недоверие към медиите, с риск победител да бъде обявен твърде рано.

29.10.2020/16:55

СДВР излезе с абсурдно обяснение относно задържането на журналиста от АКФ Николай Стайков. Припомняме, че на 8 срещу 9 август около 3 часа близо до езерото “Ариана” в София той бе арестуван "за чупене на пейки" в зона без пейки и отведен в районното.

28.10.2020/16:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

В памет на големия български публицист и символ на непримиримата гражданска съвест, станал жертва на "белия терор" през 1925-та именно заради честното си и остро журналистическо перо, публикуваме откъс от книгата на Велислава Дърева „Атентатът`25. Денят, в който се отвориха портите Адови”

20.11.2020 /12:06 | Автор: Велислава Дърева | Източник: СБЖ

Навършиха се 100 години от смъртта на автора на „10 дни, които разтърсиха света” - легендарната хроника на обрата от 1917-та. А преди това журналистът от САЩ издава „Войната в Източна Европа” - резултат от обиколката му из балканските и източноевропейските страни през 1915-та. В София се среща с Йосиф Хербст, който му синтезира македонския стимулант на политическите решения у нас. Рид открива и откъде иде „подкупничеството” из нашите земи.

19.11.2020 /19:35 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Георги Атанасов няма нужда от никакво специално представяне – най-добре го представя дългогодишната му и изключително ползотворна журналистическа дейност, непрекъснатите му срещи чрез радио, телевизии, вестници с многохилядните почитатели на журналистическия му талант, които търсят мнението му по актуалните проблеми, които ги вълнуват. Верния и задълбочен анализ, силното българско слово…

16.11.2020 /11:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

През десетилетията, в които бе хроникьор на ужасите на войната, големият британски журналист никога не се свенеше да търси отговорност от властимащите. Той си отиде на 30 октомври т.г. на 74-годишна възраст.

11.11.2020 /20:10 | Автор: Белен Фернандес | Източник: baricada.org/middleeasteye.net

 Спомени и архиви

Със Стойчо Банчев бяхме колеги във в.”Народна младеж”. Беше недъгав: като дете го прегазила каруца и гръдният му кош беше деформиран. Но струваше колкото 10 „нормални”.

24.11.2020 /12:00 | Автор: Константин Иванов | Източник: nabore.bg

"168 часа" припомня емоционалното отразяване от пратеничката на БНТ на първенството по художествена гимнастика в Страсбург през 1983 г.

24.11.2020 /09:02 | Автор: Хортензия Маркова | Източник: 168 часа

 Акценти и позиции

Талантът и моралът на големия български публицист, „безследно изчезнал” заради острото си перо и гражданската си съвест при „белия терор” през 1925-та, вдъхновяват и мотивират и днес Съюза на българските журналисти. Девизът „Никому в угода, на никого напук” е девиз и на СБЖ.

20.11.2020 /11:29

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова гостува в предаването „Делници” на телевизия „Евроком” и отговори на въпроси на водещия Николай Колев по актуални теми от дейността и позициите на СБЖ.

18.11.2020 /21:35

По повод лансирания от правителството Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява следното становище:

17.11.2020 /17:27

 Мнения

Предложените промени в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) приличат и са адекватни на политиката и практиката на управляващата коалиция у нас. Все едно здравният министър да проверява качеството на пътищата от джипката на премиера, а министърът на културата да дава указания за здравеопазването и промени в правилата за предпазване от коронавируса...

15.11.2020 /07:05 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

С предложените поправки ЗРТ заприличва отново на многократно кърпен и с петна асфалт от медийната мрежа.

14.11.2020 /11:08 | Автор: Проф. д-р Петко Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки