Мишо Гръблев - първи в конкурса за най-млад предприемач

15.01.2011 /13:08 | Автор : Тенчо Дерекювлиев | Източник: kupih.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистът Мишо Гръблев е от интересните гласове в радиоефира. Водещ с добра съчетаемост на фразите, ускорен темпоритъм пред микрофона, музикализиран тембър, посочва към интервю авторът в пловдивския сайт:

Свикнали сме да го чуваме в обедното шоу на радио "Пловдив" - Тринайсетият час. 120 минути тотално настроение! Хумор от миналия век до наши дни. Неразрешими загадки и небивали награди.

Тайнствени гости. Плюс - високи скорости, филмови новини и вашите поздрави. Всичко това гарнирано и гарантирано от най-добрата музика в тази част на деня:(http://www.radioplovdiv.bg)
Аз съм Мишо Гръблев, а вие току що попаднахте в най-лошия си обеден кошмар! Настъпете копчето за звука до максимум, настанете се удобно. Нашето обедно пътешествие започва сега! 3:2:1:Начало: И още - вземете си нещо за пиене, че после да не ставате!

Прозвучава гласът на возещия, приобщавайки слушателя. Мишо Гръблев е първият носител на големия приз в конкурса за най-млад предприемач на Пловдив. Тези дни събитието е акцентно в www. kupih.com.

Г-н Гръблев, различава ли се усещането да си първият лауреат на един конкурс за най-млад предприемач на град Пловдив?

Хубаво е да си първи, но виждаш как нещата вървят и идват новите, които със сигурност са и по-качествени от тези, които сме били първи.

Но началото е начало
.

Началото е начало! То винаги трябва, надявам се и чрез мен, да направи така, че да се продължи напред.

Известен журналист сте: колебаехте ли се дали да тръгнете към участие миналата година в този конкурс?

Дълго се колебаех, подадох документи в последния ден, 2 часа преди крайния срок, защото си мислех, че може би ще има някакви проблеми; мислех си и че проектът ми не е достатъчно добър, защото все пак съм журналист, а не бизнесмен, но се оказа, че всички тези мои притеснения са били напразни.

И да припомним - с какво спечелихте:

Проектът се казва "Българско
on-line училище" и може да бъде намерен на www.obrazovanieto.com. В сайта се предлагат цялостни системи за самоподготовка за кандидатстване след 7-и клас и във висши учебни заведения. Срещу символична цена може да бъде достъпен за всички кандидатстващи. Целта е да се направи образованието по-достъпно за всички.

Тази година вече сте член на журито - много бърз скок!

Не е лесно да се оценяват мечтите на хората, които са направили тези бизнес планове. Никога не трябва да забравяме, че независимо как е свършил конкурсът, в него са участвали много качествени други мечти, но не може всички да бъдат победители.

Структурират ли добре младите хора?

В тази посока има какво да се желае.
Общо взето, липсва обучение как да се правят бизнес идеи, как да се създава един бизнес план, да не говорим за неговото осъществяване след това, но ми се струва, че образованието е длъжник и на младите хора в тази посока.

Има големи пропуски точно в тези практически необходимости, които са вече реалност, а ние тепърва навлизаме в света на финансирането чрез проекти.

Какво ново около журналиста Мишо Гръблев?

Новото може да бъде чуто всяка неделя в предаването "Клуб Неделя" от 15.00 до 18.00 - едно неделно място, една сцена, на която гостуват интересни личности - музиканти, философи, поети, писатели - всички са добре дошли, а за слушателите мисля, че е интересно. Не ни пропускайте и тази неделя от петнайсет!"


 

Сподели в
 

В изявление на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен се казва, че въведените извънредните мерки заради борбата с коронавируса не трябва да са за сметка на основни принципи и ценности, залегнали в договорите на ЕС.

01.04.2020/15:25

Онлайн списанието "Свободно поетическо общество" отбелязва три години от съществуването си с брой на тема „Апокалипсис Light“, но с уточнението в подзаглавие: Животът продължава.

31.03.2020/15:25

"Щом знаете толкова много, защо не дойдете на мое място?" Мисъл, която несъмнено е минавала през главата на не един и двама футболни треньори при срещи с медиите.

30.03.2020/15:25

От утре, 30 март, Националният оперативен щаб на ген. Мутафчийски ще провежда всекидневните си брифинги в Министерския съвет в 8 часа сутринта, вместо в 17 часа.

29.03.2020/15:44

Изпитвате проблеми с Wi-Fi? Не сте сами. Във Великобритания десетки милиони хора бяха поставени под домашна карантина, което натовари мрежите.

28.03.2020/15:45

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Легендарният антифашист, прочул се със свалянето на нацисткия флаг от Акропола през 1941 г., бе и пламенен журналист, оглавявал вестниците "Ризоспастис" и "Авги". Той си отиде на 97-годишна възраст.

01.04.2020 /20:47 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: Барикада

Председателят на Съюза на журналистите в Подмосковието и секретар в СЖР Наталия Чернишова участва в Международната журналистическа конференция, посветена на 141-годишнина от установяването на българо-руските дипломатически отношения, организатор на която беше СБЖ.

25.03.2020 /18:19 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

До 17 април в Президентския център “Борис Елцин“ в Екатеринбург е подредена изложбата на личния фотограф на президента Борис Елцин и един от най-известните майстори на обектива в Русия и света Дмитрий Донски - „Зад кадър“ представя свои снимки, придружени от историите на тяхното създаване.

22.03.2020 /17:53 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Миналата седмица вицепрезидентът на МФЖ и секретар на СЖР Тимур Шафир беше гост на СБЖ по повод Международната журналистическа конференция във връзка със 141-годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Русия.

11.03.2020 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 1927 г. в Хасково киносалоните са затворени за дезинфекция, а учениците са във ваканция.Това са едни от най-сериозните противоепидемични мерки, прилагани в града и документирани от тогавашната преса.

01.04.2020 /14:28 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Парадакосите и нелепиците край нямат... И по света, и в България. Защо ли? Ами ето ви пример. Преди няколко години моя колежка, която работеше тогава във в. „Новинар” и поддържаше и рубрика за годишнини на известни личности, подирила снимка на легендарния в гилдията ни проф. Георги Боршуков.

28.03.2020 /13:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

В свое специално послание президентът на Международната федерация на журналистите (МФЖ) Юнес Мджахед призовава организациите членки, сред които е и СБЖ, да продължават да бранят правата на журналистите дори и в тежките условия на глобалната здравна криза около коронависура/ Covid-19. Предлагаме текста на обръщението, получено в СБЖ.

23.03.2020 /13:12

Държавният глава е обезпокоен, че предвидените санкции за невярна информация могат да бъдат употребени срещу всяко неудобно свебодомислие и ще останат в сила и след края на сегашната криза с коронавируса. Румен Радев призовава също така за спешни социални мерки за защита на най-пострадалите от настоящата ситуация

22.03.2020 /13:52

Под предлог за борба с дезинформацията около сегашната пандемия, се предлага оспорван от гилдията и обществото орган като СЕМ да цензурира онлайн медии, което е в разрез с конституцията. Недопустимо е това да се прави по принцип, а особено пък в условията на извънредно положение и преди сериозно професионално обсъждане на преструктурирането на СЕМ, смята председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова

20.03.2020 /20:47

 Мнения

В тези дни на непреживени досега изпитания, когато виждаме какво става в живота „по света и у нас” през прозореца или от екрана на телевизора, чуваме гласове на близки и приятели по телефона, абе една нежелана, но явно нужна изолация – човек, за да избегне неминуемото изостряне на атмосферата и отношенията вкъщи – какво му остава: да коментира последната информация от кризисния щаб или разните конспиративни версии откъде и как ни се стовари на главите този коронен вирус. Дори такива прочетени през годините мнения, че земята се опитва с всякакви средства да се освободи/спаси от нас и т.н.

22.03.2020 /18:04 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

От началото на вечерните балконни аплодисменти – благодарност към лекари, медицински сестри, санитари, органи на реда, фармацевти, които се грижат разпространението на коронавируса да се ограничава, аз лично ръкопляскам силно за журналистите.

18.03.2020 /14:53 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 33 гости

Бързи връзки