Петър Пъдев до Петя Колева: Страхотен внук имаш:)

12.01.2012 /00:08 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Колежката от Управителния съвет на СБЖ и от сайта изпрати в лично писмо до мен снимка на внука си Александър - бебко, както му казва. Приятелско съобщение с текст под кадъра: „Виждал ли си бебе с тиранти?” Погледнете отговора:

Петя, страхотен е твоят внук - не само заради тирантите, разбира се. Първо, прилича на теб. Второ, няма година, но му личи, че е мъж и половина. Яко е момчето. Може да следва в Национална спортна академия.

Но може един ден да стане професор по, примерно, тракология. Сигурно скоро ще иска да има куче. Ще го нарече още от паленце Пете. Ще го разхожда сутрин и вечер по 1 час. Ще ги чакаш у дома и ще измиеш на Пете лапите. После момчето ще го научиш как то да го прави.

Или ще стане внукът журналист като тебе - може и в БНТ, знаеш ли? Забелязвам, че има трапчинки - също като теб. Има у него и нещо загадъчно и весело в погледа - направо не може да го сбъркаме. А явно е и с характер, ох, мамо. Обичаш го като син или дори повече.

Жалко че няма да ходи в казармата, макар че има дадености ячкото момче. Ще го научиш първо на домашния компютър да търси игри. После го оставяш насаме с мрежата. Следват Фейсбук, първа любов - няма да го дебнеш ревниво. После купувате айфон и, разбира се, голям номер кожени ръкавици за зимата.

Ще дойде и абитуриентският бал. Ще го чакате момчето цяла нощ. На сутринта влиза и ляга да спи. И така още 2 вечери. Петя, ти ще се изнервиш, но ще щадиш от натяквания мъжа, който вече се бръсне. Ти можеш всичко това - ама как не. Кръвта вода не става.

 

 

Сподели в
 

Цялата българска общественост се вълнува от случващото се в Българското национално радио и този случай трябва да бъде разплетен докрай.

15.09.2019/09:07

Пространството за изкуство и събития "КО-ОП" в столицата представя новата самостоятелна изложба на съвременния български фотограф Михаил Новаков.

14.09.2019/18:59

Турският върховен апелативен съд разпореди петима бивши журналисти от в. "Джумхуриет", осъдени по свързани с тероризъм обвинения, да бъдат освободени, предаде АП, като се позова на Анадолскат агенция.

14.09.2019/09:06

Районният съд в Пловдив отложи за пореден път делото срещу адвокат Светослав Михайлов, който е обвинен в отправяне на заплахи за убийство срещу журналиста Тодор Кръшков, предаде наш репортер.

13.09.2019/09:05

Традиционната годишна изложба на Бургаска фотографска общност (БФО) ще бъде открита за разглеждане на 12 септември, четвъртък, от 18 часа. Мястото е експоцентър „Флора“.

12.09.2019/09:04
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

В Деня на международната журналистическа солидарност председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова припомня заветите на чешкия журналист и антифашист, екзекутиран от Гестапо на 8 септември 1943 г., и апелира за единение на всички, на които са скъпи свободното слово, морала, хуманността и мира.

08.09.2019 /18:35

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 62 гости

Бързи връзки