Начало
 
 

Невена Малчева: Пролетно за истината!

25.03.2012 /16:44 | Източник: zemia Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Най-свидното нещо за мен е ИСТИНАТА. Животът ме е научил, че ако се опитам да пренебрегна истината - рано или късно плащам висока цена. Затова смятам, че истината е ключът към всичко хубаво, което се случва в живота ми.

До­ри ко­га­то ис­ти­на­та не е с об­ра­за на меч­та­та ни, тя пак си ос­та­ва ле­кар­с­т­во­то, ко­е­то ни пра­ви щас­т­ли­ви. Ко­га­то ис­ти­на­та е тво­е­то ус­ло­вие за не­ща­та, ко­и­то пре­жи­вя­ваш, то ти ап­ри­о­ри не гре­шиш, ко­га­то оби­чаш, ко­га­то мра­зиш, ко­га­то про­ща­ваш или под­к­ре­пяш.

Са­мо жи­вот в име­то на ис­ти­на­та мо­же да те нап­ра­ви си­лен в труд­нос­ти­те, ви­на­ги го­тов да пог­лед­неш хо­ра­та пра­во в очи­те и уве­рен, че мо­жеш да до­ка­жеш пра­во­та­та на це­ли­те си.

Ис­ти­на­та ме пра­ви не­у­яз­ви­ма при сре­ща с под­ле­ци и под­маз­ва­чи, ко­и­то чес­то ри­су­ват об­ра­за ми иде­а­лен с ко­рис­т­ни це­ли; пред вра­го­ве­те, ко­и­то ня­ма как да не стиг­нат до ис­ти­на­та, до­ри са­мо за да си я приз­на­ят на­са­ме. Ис­ти­на­та ме пра­ви сил­на в за­щи­та на ка­у­зи и идеи до­ри ко­га­то труд­но се въз­п­ри­е­мат от дру­ги­те хо­ра.

Ис­ти­на­та ми да­ва въз­мож­ност да ос­та­на вяр­на на се­бе си, на близ­ки­те си, на при­я­те­ли и съ­рат­ни­ци. Бих да­ла всич­ко в за­щи­та на ис­ти­на­та, за­що­то всич­ко дру­го лес­но се пос­ти­га с то­ва оръ­жие.

Ня­кои ще ка­жат, че най-свид­но­то са Май­ка­та, Де­ца­та, Ро­ди­на­та или Сво­бо­да­та, но са­мо ис­ти­на­та ме пра­ви сво­бод­на за те­зи, ко­и­то оби­чам, и за то­ва, ко­е­то та­ча най-сил­но. (Със съкращения)


Сподели в
 

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова беше определена за спортист номер 1 на Русе за 2019 г. в анкетата на спортните журналисти, организирана от местния в. "Утро" и Община Русе.

16.01.2020/09:04

Журналистът и пиар на Областна администрация Силистра Йордан Георгиев представя изложба по повод 60-ата си годишнина навръх рождения си ден на 15 януари т.г.

15.01.2020/09:03

Бивш военен призна пред съда, че е бил нает да убие словашкия журналист Ян Куцяк, известен с разследванията си срещу корупцията, предаде Ройтерс.

14.01.2020/09:02

"Огромен успех за bTV Media Group и спортната редакция на bTV. Флорина Иванова и Иван Боянов попаднаха сред 5-те най-добри млади репортери в света за 2019-а в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

13.01.2020/09:01

Малийският премиер Джоузеф Мускат заяви, че е платил "най-високата политическа цена за един мрачен епизод" - намек за убийството на разследващата журналистка Дафне Каруана Галиция, което доведе до масови протести и искания за оставката му, предаде АП.

12.01.2020/09:07

 Представяме ви

За журналистката Милена Димитрова изпращането на годината беляза един много приятен факт - излезе от печат нейната поредна книга с интригуващото заглавие „Втората България“. Тя е плод на нейния двегодишен упорит труд и срещите й с наши сънародници, тръгнали да дирят късмет по широкия свят. Премиерата на „Втората България“ ще е на 14 януари в 18,30 ч. в Литературния клуб „Перото“.

07.01.2020 /11:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Едно от ярките събития в края на миналата година беше излизането от печат на двуезичната книга (български и английски) „Бай Иван- безпристрастният свидетел. Иван Христов Юскеселиев, фотожурналист 1887-1947“,чийто съставител е известният фотожурналист Иво Хаджимишев.

02.01.2020 /14:14 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Испанският фоторепортер Хуанчу Родригес бе убит заедно с още хиляди панамци преди 30 години - при американската интервенция в централноамериканската република, извършена, за да бъде отвлечен Мануел Антонио Нориега, прекалено осведомен за тъмните дела на ЦРУ и Джордж Буш-баща в региона

22.12.2019 /16:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Ръководителката на медийния мониторинг на ГИСДИ представи монографията си „Меди@избори“. Премиерата на книгата предизвика голям интерес и разгорещена дискусия.

20.12.2019 /18:24 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Предаването на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на 2-часовото предаване е Божидар Чолаков.

05.01.2020 /17:15 | Източник: БНР

В залата на „Държавен архив“ Силистра се състоя възпоменателна вечер за преподавателя, историка, краеведа, научния изследовател и общественика д-р Станка Георгиева, приживе член на едно от двете дружества на СБЖ в крайдунавския град.

30.12.2019 /13:03 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

Възпоменание за поета антифашист събра край скулптурата му в София писатели, журналисти и общественици. Венец поднесе и президентът Румен Радев. Още прояви по повод юбилея имаше в СБЖ и в къщата-музей „Никола Вапцаров”. В НДК предстои и концерт тази вечер.

07.12.2019 /16:33

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Глобалната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки