Начало
 
 

НЛО или скандал – изберете сами!

18.11.2012 /18:34 | Автор : Иван Василев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Защо една любима тема изчезна от българските медии? Предоставяме им, и то безплатно за публикуване, ако пожелаят, репортаж и снимки от една среща с НЛО на пъпа в столицата. Авторът Ивас Банишорски е предоставил този материал за сайта на СБЖ.

Обяснителни думи:

Не ви ли прави странно впечатление, драги читатели, слушатели и зрители, че напоследък извънземните май ни подминават? Появяват се тук, появяват се там по света, а у нас – не и не! Що бе? Какво сме им направили, с какво сме ги обидили?

Преди – мине не мине, и опа, тè ти над Пернишко НЛО (виждал съм ги с очите си!), тè ти тайнствени светлини незнам къде си, па може и някоя среща с тях – и тиражите хвръкват нагоре, гражданите цъкат с език, завиждат на извънземните и забравят да коментират какво им се случва тук долу на нашата си земя...

А сега? Сега няма и няма!

Останаха ни сал скандалите и скандалчетата, които ни заливат като цунами от сутрин до среднощ: то не бяга изцепки на Доган, не бяха скандали с кандидат върховни съдии, спорове какви са 20 000-те на митинга на БСП – фенове, или всичките й членове, както твърди Б.Б., РАП-овско оплюване на трикольора, тийнеджърски гаври с национални герои, убийства и катастрофи ката ден, войната между Фънки и Къци под режисурата на Биг Брадър – какво ли не само? Бедна ни е фантазията!

Пък дали и не заради тия скандали извънземните вече не си мислят, че няма място за тях в родните медии? Кой знае, няма как да ги питаме. Но че медиите губят от тяхното отсъствие – сигурно.
Та с грижа за техния рейтинг им предлагаме за безплатно ползване нашия репортаж, документиран с автентични снимки от събитието, станало през лятото.

НЛО кръжи около ВИТИЗ

На 18 май 2012 г. времето над Европа - и главно в София! - беше повече от отвратително: гаднярски вятър, който домъкна вулкански облаци чак от Ейяфятлайокутл... Сняг на „Алеко”, който се стичаше като мръсна пикня от крачолите му долу при нас (демек дъжд!), абе с една дума – ни така, ни онака! Ни да живееш, ни да мреш...

Внезапно над главата ми нещо зажужа и що да видя: НЛО! Едно такова симпатично, като чинийка, бляскаво, с много дупки, от които струи неземна светлина! Че и палаво – не се задържа, върти се непрекъснато насам-натам... Увисна над стриганата ми глава – ама как да кацне на нея: космите остри и твърди като свинска четина, ще си изподраска нежния корем!

Позапря се пред картината на Чавдар – май нещо не му хареса Мелник, обиколи отвсякъде хладилника – не мога да проумея как разбра, че е празен и го подмина... Най-много се задържа около светиите – сигур му напомняха нещо... И дори над него заструи някакъв златист ореол...

Добре че снималникът ми беше под ръка, та – оппа! – ударих няколко кадъра. А то комай се сърди, като оса бръмчи около главата ми – ужас! Грабнах последния брой на „Вестник за дома” и го подгоних като мухата цеце... Най-накрая успях да го цапардосам по купола и то излетя при гълъбите, дето все налитат саксиите на прозореца заради водата в чинийките!..

Погледнах за втори път часовника над секцията - 10:38. Значи ми е било на гости точно 9 минути Ударих му един коктейл от „Трите капки” и след като се успокоих и видях снимките на екрана на монитора, повярвах, че то било вярно. Истина ви казвам! И ми се прищя да се обърна към всички авери, родени в „Майчин дом” до гарата: 

„Братоци софиянци! Затваряйте си яко джамовете и портите! Щото на онова, малкото, дошло при нас от майната си, може да му хареса повече при вас и току останало с всичките последствия от това! (Все едно да ви се намъкне неканена самосвалка годзила у дома! Или някой от топлото или светлото, дето за нула време ще ви ошушка, стой та гледай). Повече не отговарям – предупредих ви!”

За верността на гореизложеното и документирано образно гарантирам с всичките си все още налични ресурси .

Преживял и документирал извънземното събитие:
Silver Fox (демек Ивас от Банишора)

 

Сподели в
 

„Кабеларката „Евроком” спира предаването ни!” Това обяви телевизионният водещ и бивш евродепутат Николай Бареков с писмо до медиите.

19.11.2019/09:02

Едуард Серота е роден в Савана, Джорджия, през 1949 г. Като фотограф е работил за списание “Тайм”, вестниците “Гардиан”, “Вашингтон пост”, “Обзървър”, “Ди Цайт”, “Зюддойче цайтунг” и агенция Ройтерс.

18.11.2019/09:01

Бивши футболисти на "Левски", лекари уролози и спортни журналисти ще изиграят мач "Заедно срещу рака на простата". Двубоят ще се играе на 21 ноември (четвъртък) от 11 часа на базата на ДИТ в кв. "Драгалевци".

17.11.2019/09:07

Завърши VI майсторски клас по журналистика на БНР Академия. На тържествена церемония бяха наградени 13 радиожурналисти от националните и регионалните програми на обществената медия.

16.11.2019/09:06

Политическите групи в Европейския парламент изразиха единодушно становище, че журналистите трябва да бъдат защитени от посегателства, както и че извършителите и поръчителите трябва да отговарят пред закона.

15.11.2019/09:05

 Представяме ви

И тъй като след местните избори на новинарския хоризонт се очертава друга тема,ангажираща вниманието несамо на медиите, но и на драгия електорат - 30 години от старта на т. нар. преход, то приятно бяхме изненадани, че на 7 ноември по книжарниците ще се появи новата книга на колегата ни Калин Тодоров „Зад завесата на прехода”, която е своеобразно продължение на заслужилата голям интерес негова предишна книга „Зад завесата на соца”.

05.11.2019 /10:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Позволете ми да започна с едно отклонение… Казват, спомените са като броеница – всяко зърно води до друго. Навярно е така, щом едно вълнуващо събитие като представянето на книгата на Йосиф Давидов събуди много, а те се занизаха нататък…За достойнствата на автора й и представянето на „Репортер от Миналото време” сайтът на СБЖ разказа подробно, но то неочаквано събуди у мен, ярко и живо, една мадридска среща с десетилетна давност. Тя допълни казаното и чутото с нещо важно от личността на автора, което, мисля, си заслужава да споделя…

01.11.2019 /01:00 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

В София в Меката на книгите „Гринуич“ се състоя премиерата на появилата се на български език книга "Мостът на тайните. Дипломатически роман" на известния руски журналист Сергей Гризунов, дело на издателство „Слънце“ и Надя Кабакчиева.

18.10.2019 /19:36 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

През декември ще отбележим 110 г.от рождението на един от най-силно обичаните и най-силно „забравяни“ поети - Никола Вапцаров. Едно име, което кара мнозина да се гордеят, че в българската литература имаме такъв световен поет, а други, дали от незнание или от някакви други свои си съображения, да захвърлят стихосбирката му в кошчетата за боклук.

16.10.2019 /19:34 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Щрихи към портрета на журналиста с три очи и една акредитационна карта на „Дума“ - фотожурналиста Христо Събев Христов

04.11.2019 /20:26 | Автор: Денчо Владимиров | Източник: СБЖ

В Хасково излезе юбилеен вестник по случай 140-годишнината от рождението на Александър Паскалев (1879 - 1946) - основател на модерното книгоиздаване в България.

02.11.2019 /17:43 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

В свое поздравително писмо по повод Деня на будителите ръководството на МФЖ приветства усилията и инициативите на СБЖ в защита на професионалните и социални права на българските журналисти.

03.11.2019 /20:40

Традициите са за това, да се спазват – казват мъдрите хора. И СБЖ никога не им е изневерявал. Така стана и в Деня на народните будители и празника на българската журналистика. Верен на традицията, Съюзът връчи своите годишни награди на най-добрите в журналистическото войнство. Клуб „Журналист“ се оказа тесен за всички, които обичат своята професия и ценят колегите,които са отличени за своя труд.

02.11.2019 /22:36

Участниците в протеста „Не убивайте журналистиката в България!”, свикан от СБЖ навръх Деня на народните будители и Деня на българската журналистика, настояха в НС най-после да бъде даден ход на предложениаята на Съюза за законодателни промени в защита на свободата на словото и на правата на журналистите

01.11.2019 /16:28

 Мнения

Свободата не е привилегия. Свободата е необходимост. Свободата на словото, на медиите е първата потребност, първото условие на демократичната система за всяко общество. Свободата да питаш, но и да отговаряш.

18.11.2019 /21:09 | Автор: Георги Калагларски | Източник: СБЖ

Моделът на финансирането на БНТ и БНР, заложен в Закона за радиото и телевизията, се нуждае от съществена промяна. Сериозни дефицити се наблюдават и в сегашния модел на управление на обществените медии.

17.11.2019 /18:48 | Автор: Маргарита Пешева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки