Начало
 
 

НЛО или скандал – изберете сами!

18.11.2012 /18:34 | Автор : Иван Василев | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Защо една любима тема изчезна от българските медии? Предоставяме им, и то безплатно за публикуване, ако пожелаят, репортаж и снимки от една среща с НЛО на пъпа в столицата. Авторът Ивас Банишорски е предоставил този материал за сайта на СБЖ.

Обяснителни думи:

Не ви ли прави странно впечатление, драги читатели, слушатели и зрители, че напоследък извънземните май ни подминават? Появяват се тук, появяват се там по света, а у нас – не и не! Що бе? Какво сме им направили, с какво сме ги обидили?

Преди – мине не мине, и опа, тè ти над Пернишко НЛО (виждал съм ги с очите си!), тè ти тайнствени светлини незнам къде си, па може и някоя среща с тях – и тиражите хвръкват нагоре, гражданите цъкат с език, завиждат на извънземните и забравят да коментират какво им се случва тук долу на нашата си земя...

А сега? Сега няма и няма!

Останаха ни сал скандалите и скандалчетата, които ни заливат като цунами от сутрин до среднощ: то не бяга изцепки на Доган, не бяха скандали с кандидат върховни съдии, спорове какви са 20 000-те на митинга на БСП – фенове, или всичките й членове, както твърди Б.Б., РАП-овско оплюване на трикольора, тийнеджърски гаври с национални герои, убийства и катастрофи ката ден, войната между Фънки и Къци под режисурата на Биг Брадър – какво ли не само? Бедна ни е фантазията!

Пък дали и не заради тия скандали извънземните вече не си мислят, че няма място за тях в родните медии? Кой знае, няма как да ги питаме. Но че медиите губят от тяхното отсъствие – сигурно.
Та с грижа за техния рейтинг им предлагаме за безплатно ползване нашия репортаж, документиран с автентични снимки от събитието, станало през лятото.

НЛО кръжи около ВИТИЗ

На 18 май 2012 г. времето над Европа - и главно в София! - беше повече от отвратително: гаднярски вятър, който домъкна вулкански облаци чак от Ейяфятлайокутл... Сняг на „Алеко”, който се стичаше като мръсна пикня от крачолите му долу при нас (демек дъжд!), абе с една дума – ни така, ни онака! Ни да живееш, ни да мреш...

Внезапно над главата ми нещо зажужа и що да видя: НЛО! Едно такова симпатично, като чинийка, бляскаво, с много дупки, от които струи неземна светлина! Че и палаво – не се задържа, върти се непрекъснато насам-натам... Увисна над стриганата ми глава – ама как да кацне на нея: космите остри и твърди като свинска четина, ще си изподраска нежния корем!

Позапря се пред картината на Чавдар – май нещо не му хареса Мелник, обиколи отвсякъде хладилника – не мога да проумея как разбра, че е празен и го подмина... Най-много се задържа около светиите – сигур му напомняха нещо... И дори над него заструи някакъв златист ореол...

Добре че снималникът ми беше под ръка, та – оппа! – ударих няколко кадъра. А то комай се сърди, като оса бръмчи около главата ми – ужас! Грабнах последния брой на „Вестник за дома” и го подгоних като мухата цеце... Най-накрая успях да го цапардосам по купола и то излетя при гълъбите, дето все налитат саксиите на прозореца заради водата в чинийките!..

Погледнах за втори път часовника над секцията - 10:38. Значи ми е било на гости точно 9 минути Ударих му един коктейл от „Трите капки” и след като се успокоих и видях снимките на екрана на монитора, повярвах, че то било вярно. Истина ви казвам! И ми се прищя да се обърна към всички авери, родени в „Майчин дом” до гарата: 

„Братоци софиянци! Затваряйте си яко джамовете и портите! Щото на онова, малкото, дошло при нас от майната си, може да му хареса повече при вас и току останало с всичките последствия от това! (Все едно да ви се намъкне неканена самосвалка годзила у дома! Или някой от топлото или светлото, дето за нула време ще ви ошушка, стой та гледай). Повече не отговарям – предупредих ви!”

За верността на гореизложеното и документирано образно гарантирам с всичките си все още налични ресурси .

Преживял и документирал извънземното събитие:
Silver Fox (демек Ивас от Банишора)

 

Сподели в
 

Ботев (Пловдив) приема Славия в контролна среща преди подновяването на шампионата. Спарингът ще се състои на 29 май от 17:00 ч. на централния терен на "Футболен комплекс Ботев 1912".

29.05.2020/09:05

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да въведе регулации за социалните мрежи в интернет или дори да ги спре, предаде Ройтерс.

28.05.2020/09:04

164 издателства получиха петицията на Стефан Тамбуев - сина на легендарния журналист Георги Тамбуев, за намаляване на ДДС върху печата, след като им я разпрати лично, съобщи самият той.

27.05.2020/09:03

Награди "Русе", "Студент на годината" и "Млад творец" бяха връчени на церемония в Доходното здание в крайдунавския град, съобщиха от общинската управа.

26.05.2020/09:02

Досъбното производство работи по 2 основни хипотези - нещастен случай и самоубийство, за смъртта на варненския журналист Георги Александров, съобщи на брифинг апелативният прокурор Владимир Чавдаров.

24.05.2020/15:27

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Разказваме за изтъкнатия съветски кинодокументалист, извървял с камера всички фронтове на епохалната битка с хитлеризма и оставил уникални исторически кадри, влезли в съветско-американската документална киноепопея от 1978-ма „Неизвестната война/Великата Отечествена”.

09.05.2020 /14:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Тези, които са израснали със съветски филми, навярно си спомнят в лентите, посветени на Великата отечествена война, изразителния и плътен глас, който започваше съобщенията за войната с „От съветското информбюро“, или пък „Внимание! Говори Москва!“. Гласът на Юрий Левитан. Говорителят, чийто глас по време на войната чакаха да чуят от най-възрастния до най-малкия в Съветския съюз.

08.05.2020 /09:22 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Като кмет в началото на ХХ век Тодор Табаков построява най-много училища в Плевен, част от които се ползват и до ден-днешен.

24.05.2020 /13:50 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки