Начало
 
 

Тодор Коруев: Пеевски – грешка или не

20.06.2013 /12:03 | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Тодор Коруев бе шеф в „Дума”, днес има седмична колонка

Помислих си, че или аз не съм чул добре, или четецът по "Хоризонт" е объркал името, но когато той повтори няколко пъти, че Делян Пеевски е вече шеф на ДАНС, узнах абсурдната истина и не можах дълго да се побера в кожата си заради безумното решение на моята партия.

Малък спомен:

Пред пропуска на ИПК "Родина" съм, изведнъж пред мен изскача един от охраната и изкрещява: "Застани с гръб към мен и не се обръщай!" Какво друго да сторя, само крадешком поглеждам през рамо, докато охранителят е заел поза, имитираща "За почест".

И виждам - черни джипове, около тях търчат чернодрешковци с дебели вратове, докато Делян Пеевски се намести в едната кола и джиповете отпрашиха с мръсна газ. Охранителят повдига рамене: "Шефът!" Толкова бях удивен от видяното, че дни наред го разказвах де пред кого сваря.

А д-р Тони Филипов в "Бележки по маншета... на усмирителната риза" доуточнява: "Пеевски - магистрат! Ще трябва да му освободят поне 3 паркоместа и поне половин етаж. Щото той ходи с два джипа мутри... Веднъж си нямах работа и пресметнах, че в кортежа му има 1215 кг живо месо..."

Виц от мрежата:

"Бившата шефка на тотото Ирен Кръстева се събудила една сутрин и казала на сина си Делян Пеевски: - Синко, иди да купиш вестници. - Добре, мамо - казал младежът. След няколко часа Делян се върнал: - Мамо, купих ти "Монитор", "Телеграф" и "Политика". Извинявай, че се забавих, ама имаше някои формалности при нотариалното прехвърляне на собствеността."

Коментар:

Дори да не четат вицове тримата, които издигнаха нестандартната кандидатура - Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Лютви Местан - няма как да не знаят, че в "Нова българска медийна група", контролирана от майката на Делян - Ирен Кръстева, влизат 5 печатни издания и една телевизия.

И още, че изданията им 3 години и половина подвиваха колена пред Бойко Борисов и тяхната метаморфоза след изборите бе направо поразителна. Сега Пеевски е пуснал заповед по частите: Огън по Бойко. Ако си спомняте, той бе народен представител и в предишния парламент и за 3 години се е вестявал не повече от 10 пъти в Народното събрание. Не го е било еня за ставащото в държавата.

Заключение:

Има изход. Пеевски ще си иде. Но как ще укротим Улицата? Грешката щяла да бъде поправена! Де да беше грешка! Ще им се на някои да минат по тънката лайсна. Няма как да подминем арогантността, с която бе овластена една мутра, угодиха му дори със законови промени. Не може да си затворим очите пред политическото късогледство, както и към липсата на политическа интуиция. И пред "игрите на тъмно"!
(Със съкращения)


Сподели в
 

Мексиканският журналист Пабло Моругарес, работещ за интернет изданието "ПМ Нотисиас" в южния щат Гереро, беше застрелян в ресторант в град Игуала.

04.08.2020/09:02

Драматично намалената като брой участници републиканска национална конференция в Шарлът, Северна Каролина, която се очаква да издигне кандидатурата на Тръмп за втори мандат, ще бъде затворена за пресата, съобщи Си Ен Ен.

03.08.2020/09:01

Телевизията на Слави Трифонов “Седем осми” става платена и от септември всеки, който иска да гледа канала, ще трябва да заяви това пред своя оператор.

02.08.2020/09:07

В събота, 1 август, от 18:30 часа представителният отбор на „ПФК Левски“ ще проведе контролна среща с "Витоша" (Бистрица). Двубоят ще се играе на Терен 2 на комплекс „Георги Аспарухов“.

01.08.2020/09:06

Церемонията по връчването на телевизионните награди "Еми" е поредната "жертва" на коронавирусната пандемия. Ден след като бяха оповестени номинациите, от американската Академия за телевизионно изкуство и наука съобщиха, че шоуто ще се проведе онлайн.

31.07.2020/09:05

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Огнян Стефанов е едно от най-запомнящите се, одумвани, коментирани заплашвани и подложени на физическа разправа „лоши момчета“ на скандалния ни „преход“, открояващо се независимо перо в днешната ни журналистика, свързано с авторитетния сайт Фрог нюз…

29.07.2020 /17:45 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

След като успя да разбуни духовете с книгите си „Зад завесата на соца“ и „Зад завесата на прехода“, журналистът Калин Тодоров сложи завършека на трилогията със „Зад завесата на демокрацията“, която от днес е вече по книжарниците, издадена от „Изток-Запад“.

22.07.2020 /23:12 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В дни на съдбовни изпитания, каквито преживяваме сега – от пандемия до политически, - паметта ни търси упование и опит в нелеката българска съдба – онези така нужни ни и днес опорни точки, за да я променим в името на едно достойно бъдеще. И пред очите ни застава великият летописец на българската свобода с безсмъртните му „Записки по българските въстания“ - Захарий Стоянов. А днешните събития по странно съвпадение стават в годината на неговата 170- годишнина от рождението му…

20.07.2020 /17:56 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В тия дни на небивало напрежение, когато в цялата страна улиците и площадите кипят от недоволството на народа и искането за оставка не само на правителството, а и на главния прокурор Иван Гешев, точно по това време се случи нещо интересно, което би могло да се нарече съвпадение, но в никакъв случай не е случайно. Състоя се и премиерата на новата книга на най-уважаваната българска журналистка Анна Заркова, емблематична със своите задълбочени разследвания и анализи на най-важни и тревожни явления в нашия обществен живот, които притежават и актуална непреходност. И сега, когато над мощните протести кънти името на Гешев, в ръцете ни е солидният том на Заркова: „Главните прокурори от Татарчев до Гешев“.

16.07.2020 /20:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Най-голямото и най-старо читалище в Плевен - „Съгласие 1869“, откри изложба за художника и писател Илия Бешков. Представянето на творбите е в постоянната рубрика на читалището, наречена „Големите“.

30.07.2020 /12:36 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

На 5 юли т. г. ни напусна завинаги Катя Воденичарова - детски писател и редактор в БНР в продължение на 33 години. С нейното име са свързани популярни радиопредавания като „Бате Райко Многознайко”, „Хоп Троп и Художникът почти вълшебник”, „Приказки за Радослав”, емблематичното предаване „Тромбата на Вили”, „Кафе с автограф“, „Дядовата ръкавичка“, „Хумористично ателие“ и много други.

22.07.2020 /20:19 | Автор: Мария Спасова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

„Този план ще върви ръка за ръка с Плана за действия за европейска демокрация, който ще бъде насочен към повишаване на устойчивостта на нашите демократични системи и към укрепване на свободата и плурализма на медиите,” пише зам.-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по ценностите и прозрачността Вера Йоурова в отговора си на писмото на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова от 10 април т. г., настояващо във възстановителните планове за Европа след кризата с коронавируса да бъде включено и подпомагането на медиите, журналистите и свободата на словото.

24.07.2020 /17:12

УС на СБЖ излезе с декларация, настояваща за изтегляне на внесения в НС от Вежди Рашидов законопроект за промени в Закона за радиото и телевизията, докато той не бъде подложен на широко обществено обсъждане. Изразена е също тревога от негативни и злепоставящи внушения и обобщения, отправени от прокуратурата към "свободните" журналисти.

14.07.2020 /17:42

Обективното информиране и отразяването на всички гледни точки остава неизменен водещ принцип в работата на колегията особено в нажежени политически ситуации, като изживяваната в момента в страната ни. СБЖ категорично отхвърля и осъжда всяка форма на насилие било срещу представители на медиите, било срещу граждани, било срещу институции.

11.07.2020 /16:34

 Мнения

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

На 18 юли, 183 години след рождението ти, още търсим и жадуваме чистата и свята република, заради която увисна на бесилото. Днес висиш и на портрет в кабинетите на първите държавни и партийни ръководители. Но нито сме чиста, още по-малко свята, поклон към тези, които го сториха, че България стана република преди 74 години, та поне нещо от завета ти да е изпълнено.

13.07.2020 /16:29 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 38 гости

Бързи връзки