Чудо: Светият синод отвaря пресцентър

27.06.2013 /16:46 | Източник: БПЦ/БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Александра Карамихалева е омъжена и има 2 деца.(dnevnik.bg)

Светият синод в пълен състав на заседание взе решение при Синодалната канцелария да бъде открита открита службата „Връзки с обществеността”, съобщи Александра Карамихалева, която ще отговаря за новото звено.

След интронизацията на патриарх Неофит през февруари тази година Александра Карамихалева неофициално пое връзките с обществеността на Негово светейшество.

Отчитайки колко важна роля имат в наше време медиите във формирането на обществените нагласи архиереите решиха занапред БПЦ-БП да насочи усилията си в посока към по-добър диалог с медиите.

В последните години интересът към БПЦ по различни актуални проблеми в обществото и в живота на самата Църква видимо се повиши. За жалост, поради недобра комуникация между БПЦ и медиите в немалко случаи материалите, които излизаха в медийното пространство, бяха във вреда на БПЦ, посочват от Светия синод.

Коя е Александра Карамихалева

И отбелязват, че от друга страна в случаите, в които беше осъществено взаимодействие със средствата за масово осведомяване на основата на взаимно зачитане, уважение и доверие, резултатите бяха впечатляващо добри - до стотици хиляди българи достигнаха положителни послания.

Александра Карамихалева е завършила богословие и история в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 2002 г. постъпва на работа в "Синодално издателство". Повече от 10 години е редактор в официоза на БПЦ "Църковен вестник", а от 2 години е и негов главен редактор.

С откриването на официалния сайт на БПЦ на Александра Карамихалева Светият синод възлага работата, свързана с организацията и администрирането на новинарския отдел към сайта. Тя е сред основателите на сайта "Православна младеж", ориентиран към младите хора, и е негова главна редакторка.

Има стотици публикации в църковните и светските медии. Авторка е на книгата "През очите на вярата" и на много статии, представящи православния светоглед върху различни проблеми, с които се сблъсква съвременният човек, както и на материали, отразяващи живота на Църквата и на отделни нейни представители.


 

Сподели в
 

На 8 февруари „Квадрат 500“ ще отвори врати за една бих казала уникална фотоизложба, която ни връща като с машина на времето в едни далечни години на България.

20.01.2019/13:06

Със сръбската журналистка Милияна Балетич се срещнах по време на Международната журналистическа конференция за истината срещу фалшификациите и за ролята на журналистите в събитията по света, която се състоя в СБЖ.

18.12.2018/13:55

Къде можете единствено да видите стълб за осветление насред улица, или пък как да се пречистим като използваме древната техника да си наливаме в носа солена вода, или пък дете, израснало по сметищата, да тръгва на училище с мерак. Ами да, сетихте се веднага – в „Пълен абсурд“ на сутрешния блок „Здравей, България”на Нова тв, която рубрика се води от Румен Бахов.

17.12.2018/14:52

Проблемите идват от липсата на адекватна политика на държавата в подкрепа на образованието и културата, защото именно те променят душите и съзнанието на хората, смята диригентът на Биг-бенда на БНР

14.12.2018/11:12

Когато се докоснеш до една легенда, чувството е за цял живот, и то се пренася върху всички, които са били близки и свързани с нея. Личности като Петър Увалиев завинаги остават с сърцата. И то е така по право несамо защото са хора на духа, а и за това,че са заели достойно място в олтара на будителите. Тези дни се навършват 20 години откакто майсторът на изящното българско слово не е между нас.

11.12.2018/08:05

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки