Чудо: Светият синод отвaря пресцентър

27.06.2013 /16:46 | Източник: БПЦ/БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Александра Карамихалева е омъжена и има 2 деца.(dnevnik.bg)

Светият синод в пълен състав на заседание взе решение при Синодалната канцелария да бъде открита открита службата „Връзки с обществеността”, съобщи Александра Карамихалева, която ще отговаря за новото звено.

След интронизацията на патриарх Неофит през февруари тази година Александра Карамихалева неофициално пое връзките с обществеността на Негово светейшество.

Отчитайки колко важна роля имат в наше време медиите във формирането на обществените нагласи архиереите решиха занапред БПЦ-БП да насочи усилията си в посока към по-добър диалог с медиите.

В последните години интересът към БПЦ по различни актуални проблеми в обществото и в живота на самата Църква видимо се повиши. За жалост, поради недобра комуникация между БПЦ и медиите в немалко случаи материалите, които излизаха в медийното пространство, бяха във вреда на БПЦ, посочват от Светия синод.

Коя е Александра Карамихалева

И отбелязват, че от друга страна в случаите, в които беше осъществено взаимодействие със средствата за масово осведомяване на основата на взаимно зачитане, уважение и доверие, резултатите бяха впечатляващо добри - до стотици хиляди българи достигнаха положителни послания.

Александра Карамихалева е завършила богословие и история в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 2002 г. постъпва на работа в "Синодално издателство". Повече от 10 години е редактор в официоза на БПЦ "Църковен вестник", а от 2 години е и негов главен редактор.

С откриването на официалния сайт на БПЦ на Александра Карамихалева Светият синод възлага работата, свързана с организацията и администрирането на новинарския отдел към сайта. Тя е сред основателите на сайта "Православна младеж", ориентиран към младите хора, и е негова главна редакторка.

Има стотици публикации в църковните и светските медии. Авторка е на книгата "През очите на вярата" и на много статии, представящи православния светоглед върху различни проблеми, с които се сблъсква съвременният човек, както и на материали, отразяващи живота на Църквата и на отделни нейни представители.


 

Сподели в
 

Известната журналистка и депутатка стартира подписка за проверка на сигурността на пътищата и не спира битките си за изсветляване на тъмните страни в управлението на България

17.11.2018/17:36

Романът на дългогодишната и известна радиожурналистка, писателка и поетеса е своеобразна фамилна сага с център на действието БНР

17.11.2018/14:28

Тази книга грабва отведнъж. Още от първите редове. Сграбчва те за гърлото като изненадващо докосване до интимната същност на една обикновена и необикновена личност, която е присъствала силно в годините на младостта ни. Георги Карауланов десетилетия беше любимец на журналистите и медиите – та досега. Те го нарекоха „Човекът, построил половин България”.

03.11.2018/16:04

Отправяйки най-топли пожелания към изключителния изследовател на историята на българската журналистика, СБЖ предлага на читателите интервюто с него, взето от колежката ни Розалина Евдокимова през 2014 г. и публикувано още тогава на нашия сайт под заглавието "Проф. Панайотов: Никога да не губим способността да различаваме Доброто от Злото!"

30.10.2018/20:52

Традиционната информационна закуска в РКИЦ се оказа и прощална, тъй като за представителя на Россотрудничество и директор на центъра Павел Журавльов тя беше последна. И както се казва, времето тече неусетно бързо, така и за него мандатът му в България приключи и дипломатът потегля за Москва.

30.10.2018/19:42

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки