Найо Тицин – журналистът с много ръце

07.07.2013 /10:02 | Автор : Цветанка Колева | Източник: Стандарт Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Найо Тицин – задълбочен, смирен, но и предизвикателен

Найо Тицин е като многоръкия Шива, що се отнася до професиите и превъплъщенията му. Човекът, който разигра сценката с арестуването на Волен Сидеров, облечен в усмирителна риза, е завършил консерваторията с пиано.

Найо започва кариерата си като репортер в БНТ. Едновременно снима музикално-документални филми. За "В търсене на Дон Жуан" е отличен със специалната награда Golden аrtist.

Покрай работата си като журналист се запознава и с другия важен човек в живота си - Иван Костов, на чиято партия беше пресаташе. Срещат се за първи път през декември 1994 г., след като Костов е избран за министър-председател.

По-късно Найо изрече и култовата си реплика към Симеон Сакскобургготски: "Ваше величество, колко ви е часът?", която стана заглавие и на книгата му сборник с изказвания, интервюта на царя. "Този въпрос беше олицетворение на невъзможността царят да говори конкретно", обясни по-късно Найо.

Умори се от БНТ

По-късно Тицин се оттегли от репортерстването. "Стана нетърпимо в телевизията, в която работех. А не исках да се местя в друга, защото тези 9 години работа като журналист бяха изцяло отдадени на БНТ. В интерес на истината се уморих, а и като погледнах назад, видях, че за тези 9 години нищо не е останало", споделя Тицин.

Сега Найо се е съсредоточил в продуцентската си фирма, която произвежда новия сериал на БНТ "Четвърта власт". Той е съдружник с Димитър Коцев-Шошо. Третият в екипа е Стоян Радев. Найо държи камерата от 9-годишен. Тогава с Шошо и с Чучков брадърс снимат като луди, вместо да отдадат цялото си време на фунийките и футбола.

Обекти на камерата са съседите от арт блока, обитаван от Невена Коканова, Георги Черкелов, Минчо Минчев, Христо Ганев. Тицин няма хобита освен всичко, с което се занимава. Макар и да не е наследил художническия талант от баща си, той рисува с образи, правейки документални филми.
(Със съкращения)


Сподели в
 

Известната журналистка и депутатка стартира подписка за проверка на сигурността на пътищата и не спира битките си за изсветляване на тъмните страни в управлението на България

17.11.2018/17:36

Романът на дългогодишната и известна радиожурналистка, писателка и поетеса е своеобразна фамилна сага с център на действието БНР

17.11.2018/14:28

Тази книга грабва отведнъж. Още от първите редове. Сграбчва те за гърлото като изненадващо докосване до интимната същност на една обикновена и необикновена личност, която е присъствала силно в годините на младостта ни. Георги Карауланов десетилетия беше любимец на журналистите и медиите – та досега. Те го нарекоха „Човекът, построил половин България”.

03.11.2018/16:04

Отправяйки най-топли пожелания към изключителния изследовател на историята на българската журналистика, СБЖ предлага на читателите интервюто с него, взето от колежката ни Розалина Евдокимова през 2014 г. и публикувано още тогава на нашия сайт под заглавието "Проф. Панайотов: Никога да не губим способността да различаваме Доброто от Злото!"

30.10.2018/20:52

Традиционната информационна закуска в РКИЦ се оказа и прощална, тъй като за представителя на Россотрудничество и директор на центъра Павел Журавльов тя беше последна. И както се казва, времето тече неусетно бързо, така и за него мандатът му в България приключи и дипломатът потегля за Москва.

30.10.2018/19:42

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

Становище на Комисията по журналистическа етика на СБЖ: Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград, изпрати писмо до СБЖ по повод предаване „На кафе” по Нова телевизия, излъчено на 14 ноември т.г.

16.11.2018 /12:04

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки