Журналистът Юлиян Стоянов е световен шампион

26.03.2014 /18:52 | Източник: Стандарт Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Браво, колега, ще черпиш

Юлиян Стоянов, изпълнителен директор на в. „Лична драма", влезе в историята като първия български журналист спечелил златен медал в алпийските ски от Световно първенство по ски за журналисти в Швейцария.

Шампионатът тази година е 61-и и се организира в швейцарския курорт Шампери от Международния ски клуб на журналистите - SCIJ.

Стоянов се наложи в оспорваната надпревара по изключително сложното трасе за гигантски слалом благодарение на специалния олимпийски модел на ските Rossignol, осигурени за българския отбор от верига спортни магазини SLS.

Останалите седем български участници, които са в швейцарските Алпи с последния модел Ford Kuga, предоставен от Мото-Пфое, се класираха между 12-о и 20-о място в слалома и се надяват на още медали в четвъртък, когато ще се проведе състезанието по ски бягане.


 

Сподели в
 

Понастоящем най-влиятелните медии в Румъния се контролират от някои от най-богатите хора в страната, свързани и с политиката. Най-спорният от всички e Себастиан Гита, който преди две години избяга в Сърбия и още не може да бъде предаден на румънското правосъдие, тъй като между двете страни няма споразумение за реадмисия.

21.07.2018/16:56

След изключително дълбокомисленото заглавие на българския в. "Стандарт" - "Африка ликува", здравите сили се наслаждават на нов футболен "скандал", свързан с цвета на кожата на френските национали, пише Club Z.

21.07.2018/10:16

Службата за сигурност на Украйна издаде заповед, с която забранява влизането в страната на председателя на Съюза на журналистите на Русия (СЖР) Владимир Соловьов в срок от три години. Това съобщи самият той на личната си страница във фейсбук.

20.07.2018/12:00

Разпространението на слухове и дезинформации преди президентските избори в САЩ през 2016 г. и референдума за Брекзит в Обединеното кралство прозвучаха като сигнал за тревога за традиционните медии. Наложително е да възстановят доверието в себе си и да се наредят на първа линия в борбата срещу "фалшивите новини", пише Роб Ливър от "Франс прес".

18.07.2018/10:26

738 420,20 евро иска чрез съда телевизионната водеща Кармен Небел от продуцента си Петер Волф. Съдебната сага между една от най-известните телевизионни водещи в Германия Кармен Небел и нейния продуцент продължава от две години.

14.07.2018/17:51
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки