Начало
 
 

Панчо Панчев: Май съм бая демодиран

19.05.2015 /15:29 | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Панчо Панчев има издадени много книги и за деца

Има хора, които казват, че са остарели, за да могат да ги опровергават. Може понякога и аз да съм бил грешен по този параграф. Но в долните редове не съм.

Не от суетност, а от искрено несъгласие, за да не кажа възмущение, ми се ще да споделя няколко свои, навярно остарели според мнозина разбирания за облеклото, поведението и други подобни "прояви" на съвременните хора.

Ще започна с една уговорка. Понеже в долните редове ще става дума за неща, които най-общо биха се нарекли "мода", ще си позволя да кажа, че и те, както всяка суетност, са по-допустими и простими, когато ги видим приложени в жените.

За нежната половина от човечеството е някак по-естествено да се грижи за външния си вид, да бъдат ако не модерни, то поне спретнати. Дори някоя заврънкулка, която жената си е окачила, не е толкова дразнеща околните, колкото ако видим мъж, украсен с подобен атрибут.

Обиците например - толкова сме свикнали да ги гледаме виснали на ушите на дамите, че когато ги няма там, може и да се попитаме защо ги няма. Обаче малко по малко те започнаха да "украсяват" и ушите на млади мъже. Дори на не толкова млади.

Пускам телевизора

Тече утринното предавания на някоя от главните телевизии. Водят го двама - млада жена и млад мъж. Какво ми прави веднага впечатление. Мъжът, актьор и син на известна актриса, се е подстригал по последна мода - с нула номер доста над ушите. Гостенката е също симпатична млада дама, изрусена, с оранжеви очила и груба грешка в говора - казва говоримЕ, вместо говорим.

Гостенинът пък, известен (не и на мен) диджей, се е маскирал с черни очила и шапка. Това са често срещани фалове в много телевизии. Въпросните господа и в църква няма да си свалят шапките! Това е неуважение към гледащите. А на мен ми напомнят за Колчо слепеца и за Паниковски... Пусти музикални изпълнители - не могат ли да ни се харесат с гласове и репертоар, та трябва да се грижат, понякога дразнещо ни, за своя външен вид!

Предишния път пък гледах друго утринно предаване на също водеща телевизия. Там участваше, макар и отдалече - от дневната на селската си къща, друг виден музикант, който отговаряше на зададените му въпроси с широкопола шапка на главата. Кой нормален човек седи с шапка вкъщи! Иначе добре говореше. А модно, както винаги, облечената питаща го дама постоянно се пипаше по русата си прическа, сякаш за да я изтъкне пред зрителите.

Моля за извинение, ако отправените от мен критични бележки към телевизиите по модни въпроси вече са старомодни! Но позволете на стария човек да сподели своето желание да вижда угледни и угледно соанирани телевизионни водещи и техни гости, па били те и "видни" представители на художествената ни интелигенция. Нека не забравяме, че много от зрителите нямат свое лично достатъчно приемливо и достатъчно културно мнение и подражават на показването им на малкия екран! (Със съкращения)


 

Сподели в
 

В. “24 часа” е споменат в един от петте одобрени от Министерството на образованието и науката учебници по история за 10-и клас. Изданието ще влезе в сила през новата учебна 2019/2020 г., съобщават от редакцията.

18.08.2019/17:15

Според последни данни, докато децата от 3 до 13-годишна възраст гледат средно около час и половина телевизия, над 60-годишните стоят пред апарата средно от 5 до 6 часа дневно. А това вече буди тревога.

17.08.2019/14:51

Учителят по история Емил Джасим обяви в профила си във "Фейсбук", че е осъдил в. "Труд" на втора инстанция заради клеветнически твърдения.

16.08.2019/13:52

В началото на юли Националното събрание на Франция прие проектозакон, предназначен да ограничи речта на омразата онлайн. Под този претекст обаче може да се прилага директна цензура, сочи авторката Джудит Бергман.

15.08.2019/18:51

България е на 111-о място в света по свобода на словото, се твърди в класацията на "Репортери без граници", която се финансира от Институт "Отворено общество" на Джордж Сорос.

14.08.2019/14:29
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки